Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman slavil s tchyní, dortem a grilovaným kuřetem. Co dostal od Ovčáčka, Mynáře a spol.?

Autor: zst - 
24. září 2017
16:39

Prezident Miloš Zeman s předstihem oslavil své 73. narozeniny. V Lánech mu gratulovala rodina i nejbližší spolupracovníci. „Jeho den“ je příští čtvrtek, má totiž narozeniny o státní svátek 28. září. Na sociálních sítích se skrze svého mluvčí pochlubil dvoupatrovým dortem. Dostal i zvonek, který bude signalizovat jeho „pauzu na kafe“, „obídek“ nebo „padla“. Další oslavy prý v plánu nemá.

Cukrovka necukrovka, k narozeninám dorty patří. Bílý dvoupatrový s iniciály a českým lvem tak dostal i Miloš Zeman ke svým 73. narozeninám. „Pan prezident obdržel k narozeninám například aktovku, parfém, turistické průvodce po milované Vysočině, kravatu nebo pracovní zvonek,“ přiblížil pro Blesk.cz prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Oslavu měl v neděli s rodinou i nejbližšími na zámku v Lánech.

Zemanův zdravotní stav se propírá v posledních měsících více než jindy. I když se prezident brání, že má „pouze“ kontrolovanou cukrovku a neuropatii nohou, spekuluje se, že je to s ním horší. Takové informace ale Pražský hrad tvrdě popírá. O tom, jak na tom je, promluvil i v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech:

Prezident slaví se svými nejbližšími, mezi kterými podle fotografie nechybí manželka Ivana. Ta ho nedoprovázela na poslední zahraniční cestě do Spojených států, kde se Zeman krátce setkal mimo jiné s Donaldem Trumpem.

Zeman a jeho věrní. Mynář s Alex nechyběli, dcera ano

„Manželka pana prezidenta, její maminka, pan kancléř s chotí (Vratislav a Alex Mynářovi), tajemník pana prezidenta Jaroslav Hlinovský, pan Martin Nejedlý, šéf protokolu Miroslav Sklenář, jeho zástupce Vladimír Kruliš, ředitel Správy pražského hradu Ivo Velíšek a pracovníci ze zámku v Lánech,“ vypočetl rodinné příslušníky i spolupracovníky Ovčáček.

Mezi hosty tak chyběly obě Zemanovy děti – dcera Kateřina i syn David z prvního manželství. „K jídlu se podávalo grilované kuřátko, které má pan prezident rád,“ doplnil hradní mluvčí.


I o svých spolupracovnících hovořil v březnu Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech:

villon ( 24. září 2017 22:35 )

Tváří se, jakobi tu trapárnu s chovancem ústavu už chtěla mít co nejdříve za sebou.

villon ( 24. září 2017 22:32 )

"první dáma" v teplákách stojí za dementem, co dostal dort k čemu vrtejm narozkám - promyňte mi to, ale tak na mně ta fotka působí.

villon ( 24. září 2017 22:04 )

Minář je solydní a rovnej chlap. Jako Milošovi spojenci Šlouf, Bureš atd.

villon ( 24. září 2017 22:01 )

Bacha na to, s Trumpem už jsou zase kámoši!

villon ( 24. září 2017 21:32 )

Kolik toho vychlastal? To nás zajímá, s dortem táhněte na pryma mámy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa