Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vyděšený Zaorálek o nehodě: Krvácel jsem jako blázen. Museli mu sešít hlavu

Autor: kal, vei - 
16. září 2017
15:40

Lídr sociálních demokratů Lubomír Zaorálek (ČSSD) se v pátek večer hodně vyděsil. Po páteční nehodě při návratu ze znojemského vinobraní totiž „krvácel z hlavy jako blázen“, jak řekl deníku Právo. Po kolizi ministerského Audi A8 s mercedesem transportoval ministra zahraničí vrtulník do nemocnice v Brně-Bohunicích, jak zjitil Blesk.cz. Zaorálek poděkoval záchranářům, lékařům i sestrám za „pěkně sešitou hlavu“. A zrušil víkendovou účast na Dnech NATO v Ostravě.

„Děkuji brněnským záchranářům, lékařům a sestrám traumatologie nemocnice v brněnských Bohunicích za jejich včerejší pohotovost a za to, jak mi nakonec pěkně sešili hlavu. Jsem rád, že se nikomu dalšímu nic nestalo,“ uvedl ministr zahraničí na Twitteru.

„Přiznávám, že jsem byl docela vyděšený, protože jsem krvácel z hlavy jak blázen. Když jsem dorazil do nemocnice, pan doktor si ze mě trochu vystřelil. Řekl mi, že má pro mě dvě zprávy, jednu dobrou i druhou dobrou. CT je v pořádku a mozek taky,“ připojil ministr pro Právo.

Nehoda dvou aut na silnici 53 u Oleksovic na Znojemsku si v páteční podvečer vyžádala zranění šesti lidí. Zaorálek byl jedním z nich, jak potvrdil v nočním prohlášení i jeho resort: „Ve večerních hodinách došlo na Znojemsku k dopravní nehodě vozidla ochranné služby řízeném pracovníkem Ochranné služby Policie ČR, ve kterém cestoval i ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek. V důsledku nehody byl zraněn ministr zahraničních věcí, který byl krátce po nehodě převezen do brněnské nemocnice.“

Video  Nehoda Zaorálkovy limuzíny: Jak to vypadá na místě střetu  - Blesk - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Podle informací Blesk.cz Zaorálka transportoval do nemocnice v Brně-Bohunicích vrtulník. „Bylo tam hodně krve,“ zdůvodnil jeho letecký transport zdroj Blesku už v pátek večer. Ministerstvo pak oficiálně uvedlo: „Při nehodě utrpěl zranění hlavy, jeho zdravotní stav je nicméně dobrý. Z nemocnice byl již propuštěn do domácí péče. Okolnosti nehody v tuto chvíli vyšetřuje policie. Pro další informace se obracejte na Policejní prezidium.“

A zatímco už v pondělí chce ministr zahraničí pokračovat v naplánovaném programu, o víkendu si přeci jen „orazí“. Rozhodl se vynechat Dny NATO a Dny vzdušných sil Armády ČR.

Kdo nehodu zavinil a proč se odehrála, policie zatím vyšetřuje. Zaorálek je v říjnových sněmovních volbách lídrem dosud nejsilnější vládní strany, ČSSD. V průzkumech veřejného mínění ale sociální demokraté výrazně zaostávají za hnutím ANO exministra financí Andreje Babiše.

Byli jste svědky nehody, při které bourala limuzína ministra Zaorálka? Viděli jste, co se na místě stalo? Napište nám na mail tip@blesk.cz nebo zavolejte na číslo 724 014 586.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

..krakonos500 ( 18. září 2017 11:16 )

Nepleť si mne s tím zaanálkem

..krakonos500 ( 18. září 2017 11:11 )

Každý škrábanec na hlavě krvácí jako blázen, divím se, že to přítomní felčaři nevědí. Měl jsem pouze 4 stehy a krve, že by se v ní mohl někdo koupat.

funebrak ( 17. září 2017 18:52 )

škoda, že mu nesešili tlamu.

amgal ( 17. září 2017 09:15 )

Bylo jim divný, že nenašli mozek.

hejhej ( 17. září 2017 08:24 )

Denně článek sešitém škrábanci na hlavě Zaorálka. To má být jeho předvolební kampaň ? Trouba. Takové úrazy zažívají děti a nedělají z toho nic vyjímečného, jako toto idividuum. A to ho ještě letecky převáželi a dělali CT. PROČ ?????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa