Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Špína!“ hromuje Zeman kvůli zprávám o svém zdraví. A Chovance si zve na Hrad

Autor: ČTK, bud - 
14. září 2017
22:20

Jako špinavou kampaň části médií vnímá prezident Miloš Zeman informace o svém nedobrém zdravotním stavu. Ve středu podstoupil preventivní prohlídku na počítačovém tomografu (CT), která neodhalila žádný nový zdravotní problém. Zeman to řekl ve čtvrtek v televizi Barrandov. Zopakoval, že ho trápí jen neuropatie nohou. Prezident zároveň uvedl, že se kvůli kauze Čapí hnízdo spojené s šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem setká i s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD).

„Nic, nic a zase nic,“ shrnul prezident výsledky středečního vyšetření. Uvedl, že v pořádku má tlak i oči, kromě bolavých nohou mu prý nic není. Zeman podle zprávy lékařského konzilia z poloviny srpna trpí jen polyfunkční neuropatií, což je porušení nervů, kvůli kterému nemá cit v nohou od kotníků dolů. Nemoc má dlouhodobě.

Prezident zopakoval, že se rozhodl požádat své ošetřující lékaře, aby sepsali všechny jeho nemoci a nabídli je k publikaci. „Bude to prázdný papír,“ uvedl. Později doplnil, že jedinou řádkou na bílém papíru bude právě jen neuropatie. O lékařskou zprávu o Zemanově zdravotním stavu nedávno požádal Český rozhlas, z Pražského hradu ji ale nezískal.

Debaty o zdravotním stavu hlavy státu se rozproudily letos před prázdninami, kdy Zeman během některých akcí působil unaveně. Při květnové návštěvě Číny mu muselo okolí často pomáhat při chůzi a při společné fotografii státníků na něj ostatní politici museli čekat, než ho na místo dopravil vozík.

Připomeňte si Zemanův „výkon v Číně:

Video  Prezidenti Číny a Ruska čekali, až přijede Zeman. Kvůli bolesti nohou ho dopravili na vozíku.  - CCTV, Blesk.cz
Video se připravuje ...

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček v srpnu na sociálních sítích vyvracel informace, že Zeman podstoupil operaci nohy. Prezident ve čtvrtek mluvil o tom, že se objevila nepravdivá informace, že trpí rakovinou slinivky. Před volbami se podle něj rozmáhá kampaň části médií proti jeho znovuzvolení. „Je to špinavá kampaň,“ řekl prezident.

Nejdřív New York, pak Chovanec

O kauze Čapí hnízdo, kvůli které chce policie trestně stíhat Babiše a šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka, jednal Zeman tento týden už dvakrát. Nejdřív s ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem (ANO), ve čtvrtek přímo s Babišem.

„Až se vrátím z New Yorku, tak si chci poslechnout stanovisko pana ministra Chovance,“ řekl Zeman. Dodal, že jeho přirozenou povinností je vyslechnout obě strany sporu.

Zeman koncem srpna uvedl, že chce věřit tomu, že za žádostí o vydání představitelů ANO k trestnímu stíhání není Chovanec. Ministr vnitra zase řekl, že pokud u prezidenta vzbuzuje žádost o vydání ze Sněmovny podezření ze zneužití policie pro politické účely, měl by se obrátit na Bezpečnostní informační službu (BIS) nebo požádat o svolání Bezpečnostní rady státu.

Pelikán v minulých týdnech čelil kritice kvůli svému výroku, že motivací k žádosti policie musí být snaha ovlivnit volby.

Policejní vyšetřování kvůli dotaci

Policie Babiše a prvního místopředsedu ANO Jaroslava Faltýnka, kterého Sněmovna také vydala ke stíhání, chce obvinit jako někdejší představitele skupiny Agrofert v souvislosti s padesátimilionovou dotací na stavbu farmy Čapí hnízdo. Babiše chce stíhat pro podezření z dotačního podvodu a pro poškození finančních zájmů Evropské unie. Faltýnek je podezřelý z dotačního podvodu.

Oba poslanci tvrdí, že žádný trestný čin nespáchali. Hodlají se bránit všemi právními prostředky. Stejně jako další zástupci ANO označují případ za politickou kauzu a za pokus o ovlivnění voleb za pomoci policejních orgánů.

zadnice ( 15. září 2017 10:19 )

Pouze špatně chodí, ale ostatní, zejména myšlení má naprosto v pořádku. Je a bude dobrým prezidentem. Vždyť i Franklin Delano Roosevelt byl prezidentem USA i když byl na invalidním vozíku.

tgbg ( 15. září 2017 08:01 )

Miloš Zeman není zdaleka zdravý. Jinak by nemohl dělat otroka největšímu fašistovi na světě Putlerovi. Rusko, které zahájilo další válku a agresi, tentokrát proti Ukrajině je fašistický stát a je to Rusko, které platí Zemanovi jeho lživou prezidentskou kampaň, aby si z České republiky zase udělalo dojnou krávu a jadernou střelnici. Zeman má mozek rozleptaný chlastem a cigaretami. Tento zkorumpovaný ubožák patří do lochu.

tgbg ( 15. září 2017 07:55 )

eliska963852

eliska963852 ( 15. září 2017 07:01 )

Největší svi.ně jsou komunisti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa