Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Klaus: V Evropě zuří válka, ohrožuje naše životy a prosperitu. Opusťme EU

Autor: simao - 
31. srpna 2017
10:57

Poté, co Miloš Zeman v pořadu Blesk.cz varoval před tím, že válka s teroristy se může přesunout do Evropy, se Václav Klaus nechal slyšet, že Evropa již bojištěm je. Ovšem nejen kvůli teroru a migrantům. Český exprezident vyrazil tento týden do Německa – podpořit kritiky Angely Merkelové v jejich předvolebním boji. Němce při svém projevu v Hofheimu varoval, že právě jejich země je současným evropským bojištěm.

„Dnes se dá bez nadsázky hovořit o válce v Evropě,“ varoval v Německu Václav Klaus. Nejde dle něj však pouze o válku s teroristy, před kterou varuje např. jeho nástupce v čele Česka Miloš Zeman.

Podle Klause jde o tuhý boj proti multikulturalismu, masové migraci, ale třeba i nedobrovolné unifikaci a standardizaci v EU či politické korektnosti, které mají dle něj, bohužel, silnější „dělostřelectvo“.

Jedním z důsledků tohoto boje je i to, že v Evropě je stále více potlačeno volné myšlení, varoval Klaus. Podle Klause jsme však především svědky postupné likvidace evropské kultury, tradic a hodnot. A také ohrožení evropské prosperity.

Merkelová, Schulz a evropské elity na ráně

„Vím, že jste v Německu před důležitými volbami. My v České republice také,“ vzkázal Klaus. Do Německa se vydal podpořit opoziční Alternativu pro Německo (AfD), která v průběhu předvolební kampaně ještě ostřeji než dříve kritizuje kancléřku Angelu Merkelovou, ale třeba i jejího rivala a bývalého šéfa europarlamentu Martina Schulze, lídra SPD.

Obě jména – Merkelovou i Schulze – Klaus zmiňuje jako zástupce tábora, proti kterému se dnes bojuje. „Německo je podle mého názoru dnešní bojové pole Evropy,“ podotkl s tím, že právě v Německu, nikoli v jiných evropských zemích, se dle něj řeší dnešní konflikt o budoucnost Evropy.

Video  Klaus měl party: Přišel Zeman, Nečasovi, Duka i Forejt  - Lukáš Červený, Jan Jedlička, David Vaníček
Video se připravuje ...

„Nejsem si úplně jist, zda Němci vidí svou současnou roli a zodpovědnost v celé své šíři, hloubce a významu,“ zapochyboval Klaus a otevřel otázku, zda si Němci uvědomují i „obrovskou manipulaci“ a „indoktrinaci“ evropskými elitami.

Macron horší než známé zlo

Klaus je přitom známý euroskeptikem. „Nejsem nepřítelem Evropy, jsem nepřítelem lidí, kteří zastupují Evropskou unii, evropskou integraci v její současné podobě,“ vysvětloval v německém projevu.

Navezl se přitom i do současného prezidenta Francie Emmanuela Macrona, mluví o něm jako o „fenoménu Macron, který dokonale zapadá do současného Západu“. „Je nepopsaným listem. Tabula rasa, která může být naplněna všemi druhy obsahu. To je horší než známé zlo,“ míní Klaus.

Vyzdvihuje však i téma uprchlické krize. „Dnešní masová migrace a její dalekosáhlé negativní důsledky pro budoucnost evropské společnosti, nemají na svědomí migranti, ale evropští politici v čele s politiky německými,“ podotkl Klaus.

Ohrožují naše životy, bouřil Klaus

Dnešním problémem dle Klause není soucit, milosrdenství, solidarita nebo lhostejnost. Dnešním problémem je naše budoucnost, burcuje Klaus.

„Považuji masovou migraci za nebezpečné poškození našich životů, naší kvality života, našich tradic a zvyků. To je přesně to, co považuji za nejdůležitější a nejnebezpečnější,“ varoval v Německu Klaus.

Video  Klaus končí v levných knihách za 0 Kč. „Mě to neurazilo,“ říká exprezident.  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Přiznává, že se nikdy nezabýval podrobněji problémem terorismu. „Vždy jsem si myslel, že pokračování masové migrace jiných kultur a civilizací by zničilo Evropu i bez terorismu. Dnešní teroristická vlna je však nepochybně nevyhnutelnou součástí masové migrace,“ podotýká s narážkou na „neuvěřitelné a děsivé lidské tragédie“, které však snad přispějí k „masivnímu otevření očí mlčící většiny evropské populace“.

Česko by se mělo začít připravovat k opuštění EU

Evropa by přitom podle Klause potřebovala „nikoli malé změny, ale radikální změnu“. Klaus však přiznává, že měl po rozhodnutí o brexitu a vítězství Donalda Trumpa v USA „falešnou, příliš optimistickou naději“, když věřil, že v Evropě poměrně rychle uspějí strany, které slibovaly obrat v současné politice.

„Porážky našich myšlenek v Rakousku, Nizozemsku a Francii nás měly varovat,“ připouští. Poukázal i na to, že právě pozice AfD nevypadá v Německu zdaleka tak dobře, jako před rokem. Strana, označovaná kritiky za populistickou, v průzkumech strádá, na výraznější ohrožení Merkelové to zdaleka nevypadá.

K české politice podotkl, že kvůli řízení s EU ohledně kvót by měla být odpověď jasná. „Měli bychom začít přípravy k opuštění EU. Myslím, že by to byla rozumná odpověď,“ dodal Klaus.

hejhej ( 3. září 2017 14:19 )

Tři šašci z ČSSD- Sobotka, Chovanec, Zaorálek tvrdí, že muslimy nepřijímají. Včera v Ostravě jsme potkali jednu babu zababušenou v šátku a tři černé múry v doprovodu chlapa. Těžko vědět, zda šel s manželkami, babičkou, matkou a dcerou. Bylo nám na zvracení, kamžitě jsme místo opustili. Toto nám cpou do Evropy - špíny v hadrech. Odchod z EU je víc než nutný !!!!

tomlk007 ( 31. srpna 2017 17:40 )

More to byl budoucí ynženír

imros@seznam.cz ( 31. srpna 2017 16:58 )

Rozumný člověk se podívá na brexit,nic z toho co si Anglie přála se nesplní a bude je to stát miliardy.A to je jinak bohatá země ,ty co chtěli brexit,ty dneska už nejsou slyšet .My už teď budeme patřit do druhé skupiny rychlostní unie,i slovaci dokázali přejít na euro jen Češi si pořád plní nějaký alibizmus.No a mi lidi jedeme na dovolenou měníme peníze,jdeme nakupovat k sousedům měníme peníze a jen na tom ztrácíme.Za jedno odvedené euro do unie dostáváme dvě na zpět.Kam chcete pane Klaus.

tomlk007 ( 31. srpna 2017 16:50 )

Ideální pro něj by byl doživotní pobyt na Mírově

imros@seznam.cz ( 31. srpna 2017 15:30 )

Pane Klaus co budeme mi pidi Česko bez unie? Nemáme nic jako Rusko nebo Amerika a bohužel mi a je nas tady plno obyčejných lidí zadlužených potřebujeme praci a bez unie to dobře nepujde..Valka ano máte pravdu ,ale kde je napsáno že státy co opustí Evropskou unii nebudou ve valce.Vy jste zabezpečeny ,tak už se pořád nemontujte do této republiky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa