Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pes neumřel, chcípnul! Bělobrádek šokoval pejskaře, žehlí to „fotkou s náckem“

Autor: simao - 
29. srpna 2017
15:04

Dělal veterinárního inspektora, pracoval i na jatkách. Šéf lidovců Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) však nyní pobouřil milovníky zvířat. A na sociálních sítích sklízí kritiku za to, že se pustil do ženy, které zemřel pes. Označil ji za eko-etno-bio vychrtlinu. Rýpl si do něj i šéf opoziční TOP09 Miroslav Kalousek, kterému prý také zemřel jeho pes. Bělobrádek později přidal další diskutovaný status. Píše v něm o fotce s vozíčkářem, který prý snad není „nácek“.

„Dneska zemřel náš Alf, pes, ke kterému jsem nikdy nepřilnula,“ napsala na Facebooku uživatelka Lucie Sulovská. „Poslední dobou byl Alf velmi nemocný, často brečel a já se poprvé přistihla, že jsem kvůli němu vstala z postele a šla ho ven pohladit. Včera jsem se dozvěděla, že už nevstane a dostane tedy asi injekci. Možná. Sebralo mě to nevídaně,“ svěřila se.

A popisovala přitom, že před ním měla její rodina jezevčíka Bennyho. „Na rozdíl od Beníka, který vždycky všechno přežil, žral zbytky, spal venku a prakticky nikdy se s ním nejezdilo na veterinu, měl Alf vybrané granule, vlastní boudu, absolvoval různé zdravotnické zákroky, nosil psí krunýř a všechno možné,“ podotkla Lucie a rozloučila se se svým „milovaným rozmazlencem“.

Bělobrádek: Eko-etno-bio vychrtlina

Statusu si všiml i šéf KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek. „Neumřel. Umírají pouze lidé. Zvířata uhynou, pojdou, chcípnou (u nich to nemá vulgární podtext), padnou, zhasnou, jsou zabita, poražena...,“ zareagoval politik, který vystudoval po revoluci veterinární hygienu a ekologii v Brně.

Tím však neskončil, do Lucie se totiž zostra navezl. „Dávat zvířatům lidské vlastnosti a používat u nich lidské výrazy (umírat, jídlo, jíst, kakat atd.) je modernistické, levicové a liberální a hodí se k městské eko-etno-bio vychrtlině s korálky na krku, naúšnicemi v nose, pupku a obočí, s plandající sukní (lunty) a pijící čaje z misky,“ dodal Bělobrádek a rozpoutal tím obsáhlou debatu. A kritiku směřující na vlastní osobu.

Do šéfa lidovců se pustil i Kalousek

Objevily se jak vulgární nadávky, tak o něco slušnější, leč notně udivené a často značně naštvané komentáře: „Vás fakt někdo volí? Nechápu“, „Teď ses krásně odkopal“,  „Chvíli jsem si myslela, že jde o fake profil, ale není. Jako věřící se musím za vás stydět, pane Bělobrádku“ či „Projev empatie k člověku, kterému právě odešla blízká bytost, level předseda českých křesťanských demokratů“. 

Některé z nich přitom naráží i na volební ambice lidovců. „Díky Vám pro mě KDU-ČSL opět uhynula, pošla, chcípla, padla, zhasla, je zabita a poražena. Mít o jednu stranu v myšlenkách před volbami míň vždy pomůže,“ vzkázala uživatelka Anna.

Do Bělobrádka se pustil i opoziční lídr Miroslav Kalousek (TOP09). „Můj pes neuhynul a nechcípl. Zemřel. V přítomnosti milujících a s pomocí veterináře. Ne jatečního inspektora, který dělá politiku,“ napsal pro změnu na Twitteru. A dodal: „Mou víru neruší naděje, že náš Pán má v ráji kousek místa pro naše pejsky a kočky. My je milovali a Pán je láska sama. Bigotní ať se vztekají.“

Co na kritiku říká Bělobrádek? Stojí si za svým. „Ultrakonzervativní katolická blogerka mluví o zvířeti jako o člověku. To je pointa. A zvířata opravdu neumírají. Věřte veterináři,“ vzkázal přes SMS Blesk.cz.

„Neomezil“ se však jen na zvířata, na Twitteru přidal Bělobrádek další diskutovaný příspěvek: „Teď jsem se vyfotil na jeho přání s panem na vozíku. Doufám, že to není nácek.“ A přidal k tomu pomrkávajícího smajlíka.

„Pane Bělobrádku, začínáte být směšný blbec,“ schytal to obratem šéf KDU-ČSL. Ani Bělobrádek však nešetří ostřejšími výrazy. „Idiot, který nepochopí, co znamenají smajlíci, je hoden si přešlápnout,“ uvedl po kritice serveru lidovky.cz vicepremiér, který nedávno pobouřil např. i matky samoživitelky tím, že si dle něj prý mají najít chlapa.

Na komentáře přirom rozlíceně zareagovala i samotná Lucie. „To jste opravdu takoví blbečci, že mě nemůžete nechat v klidu trochu posmutnit nad tím, že umřel někdo, kdo přece žil u nás doma většinu nejen svého, ale i mého života?“ napsala.

pazour ( 5. října 2017 20:34 )

...i hovínkosběrači jsou lidé,a tak už se na ně neškareďme !

pracant ( 6. září 2017 14:38 )

Vyjádření Bělobrádkovo není nešťastné nebo neumělé. Je bohužel vypovídající. Proto to tak hrůzostrašně a nelidsky vypadá na jakýchkoliv jatkách a zvyšují se počty lidí, jež nemůžou konzumovat maso, právě v tom světle, jak se se zvířaty, pod tzv. odbornými dohledy odborných inspektorů,jako je Bělobrádek, zachází. Ten Bělobrádek do medií vypravuje, jak ho ta politika odcizuje od jeho rodiny a že jeho děti neznají tatínka. On ale evidentně dává přednost politice a kromě finančního zabezpečení vlastně na svoji rodinu kašle. Kdyby to tak o té deklarující strádající rodině bral vážně, pak by se ji věnoval a nečinil bohasprostou kariéru, kde pobírá neuvěřitelné, vzhledem ke katolické víře,rádoby vědeckotvorné funkce.Zažili jste v minulosti s ohledem na katolickou církev většímu protimluvu? To je však jeho věc a působení tohoto někým řečeno "černo***níka" je jeho volba i ušlápnuté stále se rozrůstající rodiny. A nyní k těm psům. Jakýkoliv chudák zatoulaný pes, a jakékoliv zvíře, je mi sympatičtější, než li politický prospěchář Bělobrádek. Jeho argumentům a rétorice podobných můžeme být vděční za obecně špatné podvědomí a zacházení se zvířaty, což koneckonců můžeme vídat každý den v TV. Měl jsem několik psů. Všichni byli neoddiskutovatelnými členy rodiny, a vždy po tom, co umřeli stářím, totiž vždy měli veterinární péči( ovšem nikoliv z jatek), byli pochováni do hrobečků.Za svého života nebyli mimo dům, nýbrž vždy uvnitř, a bývaly chvíle, když jsem si večer neměl kam sednout k TV, neboť bylo obsazeno. Já mám Bělobrádka za lidské hovado a je mi zcela proti srsti, že je tak domýšlivý a pasuje se na vůdce části českého národa. Já být v té možnosti, tak ho nakopu do té jeho černé ***e, abych o něm již nemusel nikdy slyšet. Bůh nás ochranňuj takovej smradů.

D100 ( 30. srpna 2017 12:09 )

 Průměrný pes má daleko vyšší emoční inteligenci než Bělobrádek, tak nevim, nad kým se povyšuje.

jace.k ( 30. srpna 2017 09:01 )

 Blahopřeji. " Típnul " jste se sám 😎

vaber ( 30. srpna 2017 08:54 )

Lidovci jsou slizouni o tom není pochyb, ale vy co bojujete za umírání zvířat ,nevidíte chcípání zvířat ve volné přírodě, která už člově zcela zlikvidoval, vzal těmto tvorům veškerý prostor na život a ti co zbyli jsou likvidováni pod koly aut a potulnými kočkami a volně pobíhajícími psy. Je to pokrytectví této společnosti ve které se předstírá soucit ale ve skutečnosti je naprosto bezcitná

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa