Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Děkuju andělům strážným.“ Zemanův protokolář Kruliš po nehodě opět pracuje

Autor: vr - 
16. srpna 2017
16:15

Druhý muž hradního protokolu Vladimír Kruliš se ve středu poprvé ukázal na veřejnosti po těžké autonehodě. A to na tiskové konferenci první dámy Ivany Zemanové, šéfky petičního týmu za znovuzvolení Miloše Zemana prezidentem. Na konci května Kruliš boural v policejním hybridním voze BMW i8 za 4 miliony korun. Jak mu je a proč odmítá stále pokračující spekulace, že auto řídil on, nikoliv policista, řekl Blesk.cz.

Jak dlouho už jste zpět v práci?

Od včerejška, takže relativně čerstvě, ale myslím, že už byste na mně nic nepoznali, takže jsem rád, že rekonvalescence probíhala rychle a všecko dobře dopadlo.

Čím vším jste si musel projít i po rehabilitační stránce, abyste se dostal tam, kde jste teď?

Myslím, že každý, kdo zažil nějaké zranění, ví, že to není jednoduchá věc. Zvlášť při kompresivní fraktuře (zlomenině, pozn. red.) obratle, kdy se nacházíte blízko míchy. To nebyla úplně jednoduchá věc. A můj pan chirurg, když jsem se s ním bavil, říkal, že tak rychle se z toho dostat a bez jakýchkoliv následků, je případ tak jednoho z tisíce. Takže děkuji svým andělům strážným a vážím si, že to dopadlo tak, jak to dopadlo.

VIDEO: Podívejte se na rozhovor s Vladimírem Krulišem

Video  Hradní protokolář Kruliš: Nabourané policejní BMW jsem neřídil, novináři jsou hyeny  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Žádné následky nemáte?

Žádné následky kromě toho, že se každé ráno musím po probuzení protahovat. Není to tak, že bych jenom vyskočil a rovnou se obléknul.

Co říkáte na i nadále pokračující spekulace, že jste policejní vůz řídil vy?

To jsou samozřejmě spekulace, ale myslím, že hasiči potvrzují, že v autě, které se otevírá dveřmi nahoru, v autě, které má velký středový tunel, ve kterém jsem já se zlomenými obratli a řidič, který utrpěl cévní mozkovou příhodu – a tam si myslím, že o tom není pochyb, když je stále v nemocnici a v léčení… V takové situaci jsme asi těžko mohli přelézat, aby nás takhle našli záchranáři. Myslím, že je trošku hyenismus novinářů, když něco takového říkají.

Patřil jste mezi milovníky rychlých aut. Změnilo se něco po té nehodě?

Určitě se nemění nic, spíš si myslím, že člověk instinktivně začne jezdit trochu opatrněji a začne víc předvídat. To, že mi někdo volá, znamená v současnosti, že to raději nevezmu, byť mám handsfree, a radši až zastavím.

Nehoda supersporťáku

U příležitosti návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Jihomoravském kraji se 29. května v policejním supersporťáku svezl právě Kruliš. Podle policie šlo o praktickou ukázku toho, co BMW i8 – pořízené za účelem sledování rychle jedoucích aut na dálnici – umí. Prezident se ale ukázky dle vlastních slov neúčastnil. Ve večerních hodinách auto jelo v brněnských Chrlicích po Zámecké ulici směrem k dálnici D2 a sjelo do potoka.

Řidič, policista středního věku, měl při řízení utrpět cévní mozkovou a to bylo příčinou nehody. Kruliš utrpěl zranění obratlů a strávil takřka měsíc v brněnské nemocnici, pak se léčil doma. Policista je dle dostupných informací nadále hospitalizován, jeho stav se prý lepší. Nařízení ministerstva vnitra zakazuje, aby byl v takovémto voze úředník Krulišova kalibru. Jihomoravské krajské policejní ředitelství však prohlásilo, že byla Krulišova jízda schválena. Muži zákona mezitím předali havarovaný vůz firmě BMW a v červenci obdrželi nový.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

moiaza ( 16. srpna 2017 17:41 )

Kruliš a teď šup do autoškoly, abys příště zvládl policejní auto. Neděkuj andělům, ale policejní a justiční mafii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa