Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Další politická svatba: Po Babišovi do toho praští jeho hlavní soupeř Skopeček

Autor: Jakub Veinlich - 
1. srpna 2017
11:00

Další politik se žene do chomoutu. Jako by se středočeští lídři pro volby do Poslanecké sněmovny předháněli, kdo bude ve Sněmovně svobodný a kdo ženatý. Po víkendové „svatbě roku“ Andreje Babiše chystá veselku také volební jednička ODS ve středních Čechách Jan Skopeček. Zvolil ale trochu obrácený postup. 

Nejdříve datum svatby, až pak zásnuby. Poslanec Jan Skopeček (ODS) jde proti proudu. Se svou přítelkyní Lucií si po šestiletém vztahu domluvili už před časem datum svatby. Už to ale vypadalo, že to bude bez zásnub. Skopeček překvapil na poslední chvíli na dovolené ve Francii.

„Odolával jsem dlouho, ale už na mě taky došlo… O ruku jsem Lucku požádal ve francouzském Cannes, kde trávíme letní dovolenou,“ řekl Blesk.cz Skopeček – nejmladší člen poslaneckého klubu ODS a nyní také lídr středočeské kandidátky. Sám si přitom uvědomuje, že je to na poslední chvíli.

„Protože na září už pár týdnů plánujeme svatbu a já neměl pořád čas vybrat prstýnek,“ přiznal časovou tíseň politik. Nakonec se ale podařilo a budoucí paní Skopečkové navlékl před pár dny prstýnek s diamantem. „Už ji to trochu zlobilo,“ naznačil Skopeček nervozitu své přítelkyně.

Že by dostal košem, se prý ale poslanec neobával. A to i proto, že spolu plánují i založení rodiny. „Stres jsem měl spíš z toho, kde a jak to provedu. Nakonec zvítězilo soukromí hotelového pokoje, neb jsem nechtěl dělat ostatním turistům divadlo,“ popsal budoucí ženich pro Blesk.cz.

Svatba bude v září

Svatbu chce poslanec a také krajský radní stihnout v průběhu předvolební kampaně – tedy ještě v září. Měla by být tradiční a pozvánku dostane více než 100 hostů. Partnerka Lucie se těší do bílého a také na tradiční českou svatbu. Vzali ale termín, který zbyl.

„U nás to probíhalo trochu netradičně, nejdříve jsme vybrali místo svatby, zarezervovali poslední volný termín a teprve nyní mě Honza požádal o ruku. Vlastně si mě tak trochu ‚pojistil‘,“ okomentovala obrácený postup svého nastávajícího budoucí paní Skopečková.

„Doufám, že to bude na nějakou dobu naposledy, kdy oba řekneme ANO. Pak až do podzimních voleb budeme mít tohle slovo zakázané,“ naráží Skopeček na svého politického soupeře pro volby do Sněmovny. Proti němu totiž bude kandidovat čerstvý ženáč a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Rodinné vztahy

Zatímco Andrej Babiš se oženil a Jan Skopeček bude brzy pod čepcem, premiér Bohuslav Sobotka nedávno zachránil vládu, ale své manželství ochránit nedokázal. „Dohodli jsme se, že to, co je realitou, oznámíme veřejně. Nebudeme fungovat jako životní partneři, ale budeme fungovat jako milující rodiče našich dětí,“ řekl k rozpadu svého manželství na začátku června Sobotka. Dodal, že v tuto chvíli on ani jeho žena žádost o rozvod zatím podávat nebudou.

Životní událost čeká na podzim také dalšího lídra středočeské kandidátky. Jednička hnutí STAN Vít Rakušan se těší na narození druhého dítěte. Z prvního manželství má dceru Agátu, která půjde v září do školy. S druhou manželkou, kterou si vzal před necelými dvěma roky, teď čeká zřejmě syna.

VIDEO: Vít Rakušan promluvil otevřeně o svém soukromí v pořadu Osoba blízká

Video  Porod v době voleb: Kandidát do Sněmovny Rakušan už o jedno dítě přišel.  - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

„Samozřejmě že jsme neplánovali, že to bude zrovna taková souhra, že se v říjnu má narodit dítě a v říjnu mají být volby. My už jsme potomka chtěli dříve, byly ale nějaké problémy v loňském roce, a tak jsme vůbec šťastní, že se to povedlo, že dítě budeme mít,“ řekl nedávno v pořadu Osoba blízká pro Blesk.cz Rakušan.

 

settt ( 1. srpna 2017 16:29 )

ty jsi dobrej blbec

DWEI ( 1. srpna 2017 15:00 )

hejhej Výstižné

hejhej ( 1. srpna 2017 14:01 )

Tak co Odesáci: Taky svatba Skopečka jako předvolební kampaň, jak jste vytrubovali jako idioti do světa o svatbě p. Babiše ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa