Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jurečka chce dát ČT 4,5 milionu na dokument s Vágnerem. Probere to vláda

Autor: ČTK - 
23. července 2017
13:11

Ministerstvo zemědělství chce zaplatit 4,5 milionu korun České televizi, aby natočila a odvysílala tři díly Rybího světa Jakuba Vágnera. Informaci o zakázce dostane v pondělí vláda. Všechny díly by měli diváci vidět do konce roku 2018. Minulá série vznikla v roce 2015, stála stejnou sumu.

Podle úřadu má jít o kampaň, která veřejnosti vysvětlí, že chov sladkovodních ryb je nedílnou součástí českého kulturního prostředí i gastronomických zvyklostí.

První díl bude o candátu obecném, druhý o sumci velkém a třetí o amurovi, který je sice nepůvodním druhem, ale jako rostlinožrout pomáhá s likvidací přemnožených porostů rákosí.

Ministerstvo po nástupu současného vedení úřadu zrušilo v roce 2014 marketingový projekt na propagaci konzumace sladkovodních ryb hrazený z evropských fondů za 60 milionů korun bez DPH. „Původní projekt směřoval na utracení peněz například na pronájem anglického autobusu double-decker, nákupy filetovacích nožů, pepřenek či holinek,“ uvedl tehdy krátce po svém nástupu do funkce ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL). Zrušený projekt podle něj představoval „zcela nehospodárné plýtvání penězi, zejména ve chvíli, kdy se po předchozí kampani na ‚Rybu domácí‘ v hodnotě 150 milionů korun prodeje ryb v zásadě nezměnily.“

Jak vypadá výlov rybníka v Brdech? Podívejte se:

Video  Výlov Brdy  - Václav Suchan,František Prachař
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

amgal ( 24. července 2017 08:41 )

Ať si to financuje Vágner financuje sám, celá rodinka má baráky v Řecku , tak mají dost peněz. proč by jim to měl občan platit? Na takové pořady se dívá jen pár fandů rybářů.

zednik ( 23. července 2017 22:27 )

Tak tohle je už fakt konečná. ČT dostane na prezentaci soukromého subjektu 4,5 milionů. Jurečka si asi myslí, že celý národ bude ČT sledovat a druhý den si vyrazí koupit předražené rybí maso. Nebo si Vágner přes ČT potřebuje vydělat další milionky na svoje cestování za svým koníčkem? Ta jeho anorektička ho asi přišla draho. A naše vláda nemá asi nic jiného na práci...

kamcerka ( 23. července 2017 14:48 )

KDU by nestále rozhazovala naše peníze. Dříve cirkve - restituce, teď zase ČT, navíc peníze chybí na důležitějších místech. Na ryby a Vágnera se nekoukám. Ať se živí lovem ryb za své a nenatahuje ruky na erární peníze. Jurečka se slámou čouhající z bot doufám, že skončí ve vládě i se svou kompany.

lisakjirka ( 23. července 2017 14:00 )

Jurečka má nápady jako chovanec z Bohnic.

gogo56 ( 23. července 2017 13:36 )

čt vysíla hovno proto má taky tolik peněz , to je opět objekt který žere peníze za nic , poplatky za zhaslou televizi je dost nadstandart , jurečka bere pěkné prachy tak ať připlatí když se chce dívat na ryby

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa