Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Exministr Pilip: Zeman je tím horší, čím je starší. Úřad využívá ke mstě

Autor: Zuzana Štíchová - 
27. června 2017
05:01

Exministr školství a financí Ivan Pilip, který aktuálně radí s ekonomickými otázkami KDU-ČSL, nešetřil ve Studiu Blesk prezidenta Miloše Zemana. S tehdejším politikem ČSSD se utkával už v devadesátých letech, kdy stál na straně Křesťanskodemokratické strany, později ODS a Unie svobody.

Nikdy nebyl jeho příznivcem, teď o Miloši Zemanovi exministr Ivan Pilip prohlásil, že čím je starší, tím je to s ním horší. A nenarážel na žádné konkrétní mediální výroky. „Považoval jsem ho vždycky za antipól toho, co já jsem v politice prosazoval. Dnes je v něm koncentrováno to, že se snaží u moci zůstat, snaží se ji využít spíš k tomu, aby se mstil, než aby nabízel veřejnosti něco pozitivního,“ pustil se do hlavy státu Pilip.

„Kdybych já s ním jen nesouhlasil, tak si řeknu, že to je legitimní. Miloš Zeman je ale populista, který se celých 25 let po listopadu snažil udržet u moci. Žádný prostředek, který k tomu má použít, pro něj není dost špatný,“ přisadil si někdejší šéf státní kasy. „Jak to bývá u každého, když stárne, ty vlastnosti se jen prohlubují. Já myslím, že k horšímu, ale já jsem o Miloši Zemanovi neměl nikdy iluze,“ dodal.

Co dalšího padlo ve Studiu Blesk na konto Miloše Zemana? Jak vidí Ivan Pilip státní rozpočet a jak jeho autora – miliardáře a dnes už bývalého ministra financí Andreje Babiše? Jaký osud čeká upadající ČSSD? Podívejte se:

Video  Ivan Pilip o Miloši Zemanovi: Čím je starší, tím se prohlubují jeho vlastnosti. K horšímu. Je to populista, který se od listopadu snaží udržet u moci a nic, co mu v tom pomůže, pro něj není dost špatné.  - Zuzana Štíchová, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

„Jeden z největších úderů, který dostala česká politická scéna, byla opoziční smlouva. ODS se s ním domluvila a umožnila mu v podstatě čtyři roky nerušeně vládnout. Mimochodem je to doba, kdy se stal jedním z nejbohatších Čechů pan Babiš,“ připomněl Pilip spojení Zemana s Babišem a rok 1998, kdy společně s Janem Rumlem opustil ODS, aby společně založili Unii svobody.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krdassaneda ( 27. června 2017 22:48 )

skazecom ( 27. června 2017 15:11 )

Troubo, u migrantu kvicis sam.

st.rec ( 27. června 2017 13:28 )

Pilip potřeboval na náklady státu větší služební auto aby se tam vešel jeho pes a zeď bude rozumovat? Jeho zámek potřebuje dotace,proto se se*re znova do politiky.

clyn ( 27. června 2017 11:49 )

nepřeháněj, IQ až 40? Kalous zrovna živě právem omlouvá nedemokratické nevyjádření naší hlavy státu k demonstraci 12. června, zase jsme jediní umývači rudých zadků

clyn ( 27. června 2017 11:44 )

Jindřichu stalo se, fet je fet, to prezidentovo dětské porno to je jiný kafe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa