Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš dal znovu košem Moravcovi. Nepřišel prý kvůli nemoci v rodině

Autor: Jakub Veinlich - 
25. června 2017
13:50

Šéf hnutí ANO a bývalý ministr financí opět odmítl diskusi v politickém pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Učast prý přitom potvrzoval před šesti týdny. Podle moderátora ale otočil po zaslání tematických okruhů, o kterých se mělo diskutovat. Ve studiu na žižkovské věži tak zůstala opět prázdná židle a na otázky odpovídal jen šéf Pirátské strany Ivan Bartoš. 

Václav Moravec chtěl s šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a předsedou Pirátské strany Ivanem Bartošem probrat témata předvolební kampaně, finanční limity, možné povolební spolupráce i kandidáty na prezidenta nebo volební systém České republiky, projednávání státního rozpočtu i EET a daňovou zátěž. Babiš ale svou účast v úterý zrušil. Prý kvůli nemoci člena rodiny.

„Ve studiu dnes na úvod pouze s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem. Předseda hnutí ANO Andrej Babiš účast v diskusi potvrdil před šesti týdny. Tento týden v úterý, poté, co obdržel okruhy debaty, účast zrušil z důvodu onemocnění člena rodiny. Od úterý do neděle nicméně podle svých vlastních příspěvků na Facebooku navštívil mimo jiné Bohumín, Písek, Prachatice a v Praze ve čtvrtek prezentoval svoji knihu,“ napsala na facebookový profil OVM tisková mluvčí České televize Alžběta Plívová. 

Dodala, že „včera měl (Andrej Babiš) autogramiádu v Kutné Hoře, zúčastnil se Memorial Air Show v Roudnici nad Labem a pivních slavností na Kladensku.“ Na sociální síti byl přitom Babiš podle Plívové velmi aktivní. Od úterý přidal na svůj profil 40 příspěvků.

Takhle Andrej Babiš komentoval svou poslední neúčast v pořadu ČT:

Babiš Blesk.cz napsal v SMS zprávě, že Václav Moravec měl dost času pozvat si do studia náhradníka. „Mám důležitější rodinnou věc, kterou jsem nemohl předvídat,“ napsal Blesku Babiš s tím, že se konfrontace prý nebojí. „Byl jsem  za poslední období v televizi proti Chovancovi, Klausovi ml. a Filipovi, doplnil Babiš.

Poslanec a kandidát na premiéra navíc Moravcovi vzkázal, že jestli a kdy se setkává s občany, je jeho věc. „Nejsem povinen se panu Moravcovi zpovídat (Babiš napsal spovídat) z mého programu,“ stojí v SMS zprávě od Andreje Babiše, kterou má Blesk.cz k dispozici.

Babiš nepřišel už v květnu

Andrej Babiš se debaty ve stejném pořadu nezúčastnil ani 7. května. Tehdy měl diskutovat s předsedy parlamentních stran nejen o vládní krizi, ale i o nahrávkách s bývalým novinářem Mladé fronty. Na sociální síti pak napsal, že je rád, že nešel k Moravcovi na popravu. „Ahoj lidi, rozhodl jsem se, že dnes nedorazím do Otázek Václava Moravce. Uvědomil jsem si, jak to tam bude vypadat. Pět lídrů parlamentních stran a pan Moravec? To je šest proti Babišovi. Co bych tam s nimi dělal? Proč bych je nechal opakovat pořád dokola ty stejné lži, na které nechtějí slyšet odpovědi?,“ napsal Babiš v květnu na svůj účet.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aksam ( 26. června 2017 08:39 )

Ty jsi taky debil jako Babiš.

salto ( 26. června 2017 08:05 )

To je ale novinka. Já myslel, že pražská kavárna a klienti psychiatrických léčeben jedno jest

salto ( 26. června 2017 08:03 )

Tu klobásu bych pochopil, návod na sekačku trávy... Zřejmě je v tom jakási symbolika, kterou nechápu

gabreta ( 25. června 2017 23:01 )

Ty tam tu klobásu máš zastrčenou ještě teď co??

gabreta ( 25. června 2017 21:50 )

Koukám, jak tu Pražská kavárna, spolu s klienty psychiatrických léčeben perlí!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa