Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mynářovy padesátiny na Hradě: Přišel Tvrdík, Duka, Uzel i parta (ex)ministrů

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, val, jko - 
22. června 2017
20:10

Sportovní „bafuňáři“, kapitáni průmyslu, sexuolog, kardinál, ale i řada bývalých a současných ministrů. Takovou sestavu uvítal ve čtvrtek večer v Jižních zahradách Pražského hradu prezidentův kancléř Vratislav Mynář. Kvůli oslavě padesátin, na kterou si připravil až 300 tisíc korun, musela veřejnost zůstat stranou. Policie mezitím šetří podezření z ovlivňování veřejné zakázky Lesní správou Lány, která spadá pod Mynáře. 

Hosté začali přicházet před 18. hodinou. Mezi nimi například ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO), exministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) nebo sexuolog Radim Uzel. Pořadatelé po chvíli přistavili do prostorů před vchod květináče se stromky, aby novinářům znemožnili výhled. 

Oslava padesátin Vratislava Mynáře Oslava padesátin Vratislava Mynáře | JAKUB POLACEK / Paparazzi

Kolem novinářů prošel také hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Řekl, že Mynářovi nese tři specifické dárky, nechtěl ale přesně říci, o jaké jde. Novinářům také řekl, že prostory Jižních zahrad si jako Mynář může pronajmout každý, ceník prý visí na stránkách Správy Pražského hradu.

Fotogalerie Mynář si užil párty na Hradě: Kdo dorazil na luxusní… 96 fotografií

Mezi hosty dorazil například šéf Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák, sportovní manažer Miroslav Černošek nebo exministr Martin Pecina, který přinesl whiskey. Slavit přišel i šéf fotbalové Slavie a česko-čínská spojka Jaroslav Tvrdík nebo exministři Jaroslav Palas, Dana Jurásková či Jan Kohout.

Kancléř ve středu řekl webu iDnes.cz, že za pronájem dá 180 tisíc korun bez DPH. Dodal, že kromě nákladů na pronájem prostor bude ještě platit za občerstvení pro hosty.

Miroslav Černošek s partnerkou Miroslav Černošek s partnerkou | JAKUB POLACEK / Paparazzi

Hostů pozval asi 200, očekává, že jich přijde kolem 150. Mezi pozvanými jsou prezident Miloš Zeman, pracovníci jeho prezidentské kanceláře (KPR), zpěvák Daniel Hůlka nebo poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD).

Zatímco Mynář slaví, policie rozplétá podezření ze sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a dalších trestných činů, které se týkají tendrů Lesní správy Lány, příspěvkové organizace kanceláře prezidenta. Policie ve čtvrtek obvinila dva ze tří zadržených. 

Mynář měl před pár dny ovšem úplně jiné starosti, u lánského zámku zasahovala policie:

Video  Policie zasahovala v lánské oboře: Dohlížel na to i kancléř Mynář.  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Podle Mynáře se nechystá žádná výprava na oslavu z Osvětiman, odkud vedoucí KPR pochází. V minulosti z obce vypravil autobus, aby tamním obyvatelům umožnil soukromou prohlídku jinak nepřístupných prostor Pražského hradu.  

Narozeniny v areálu Pražského hradu slavil před rokem i hlavní Zemanův poradce Martin Nejedlý. Kvůli oslavě si pronajal Královskou zahradu a Letohrádek královny Anny, který do té doby k soukromé oslavě nebo ke komerční akci pronajat nebyl. Oslava obě místa pro veřejnost uzavřela.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

va45 ( 24. června 2017 11:56 )

No to je strašný.Mynář si dovolil oslavovat 50tiny v Lánech.To já znám horší případ,když héééérečka Dáša s Havlem uspořádali svatbu Dášině dceři Nině,která se pak stejně rozvedla.Otázka je jestli to platili oni nebo daňový poplatník. Já si myslím to druhý. Tenkrát byly v Lánech manévry.Policie,prezidentská ochranka.Nikdo se nesměl k zámku v Lánech přiblížit.Co vy na to rypákodržky co vám vadí Zeman.

ellenic ( 23. června 2017 18:23 )

Tak Uzel mne strašně zklamal , to je tedy chování . Ale zahrát si v reklamě ho očividně bavilo , no bylo to asi za velké peníze . A Šlechtová, škoda slov .

DWEI ( 23. června 2017 17:54 )

Ano, mate pravdu! Prezident Zeman si nebere servítky s nikým a s ničím, ale je otázkou, zda by své vášně neměl krotit jako představitel země

jote ( 23. června 2017 13:22 )

Pan Mynář zaplatil pouze pronájem prostor, ale hradní dělníky už nezaplatil, chovají se hůř než komunisti, bolševik to alespoň tutlal, tahle pakáž dává najevo, že si může dovolit vše

agfor ( 23. června 2017 13:09 )

To se teda sešla sebranka tlučhubů a zlodějů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa