Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Nevhodné.“ Zeman dal Alžbětě II. cetku, nechápe jeho exporadce

Autor: pet - 
22. června 2017
11:30

Bývalý poradce Miloše Zemana a radní České televize Zdeněk Šarapatka okomentoval v rozhovoru s Pavlem Štruncem prezidentovu návštěvu britské královny a hlavně přivezený dar. Pozastavil se v té souvislosti i nad kauzou, která se vytvořila kolem twitterového účtu zástupce šéfredaktora zpravodajství České televize Františka Lutonského. Toho hradní mluvčí Jiří Ovčáček označil za „idiota“, protože upozornil na cenu brože pro Alžbětu II. – byla z e-shopu za 4 tisíce korun. Informoval o tom web Info.cz.

V nedávné době rozvířila vody médií kauza, která čerpala z twitterového účtu zástupce šéfredaktora ČT Lutonského. Ten totiž na svém účtu zveřejnil odkaz na e-shop, ze kterého prezident objednal brož s českými granáty, kterou následně předal britské královně. Cena šperku byla 4 tisíce korun. Celý odkaz Lutonský okomentoval: „Prezident Miloš Zeman přivezl královně Alžbětě II. dárek z e-shopu za 4 tisíce Kč“.

VIDEO: Ovčáček je idiot, měli by ho žalovat, Zeman dal královně cetku, říká prezidentův exporadce

Reakce na sebe však nenechala dlouho čekat. Pustil se do něj mluvčí prezidenta Ovčáček, který si nebral žádné servítky. „Tenhle idiot dělá zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT. Takže idiotovi vzkazuji: jde o ukázku umu českých rukou. Brož s českým granátem,“ napsal na svém profilu.

Podle publicisty Šarapatky je takové chování krajně nemístné a není hodno státního úředníka. „Ovčáček řekl, co řekl. V podstatě shrňme to tak, kdo je tady idiot, je pan Ovčáček, to je v prvé řadě, protože takto se nevyjadřuje státní úředník na adresu novináře. A priori novináře, který v podstatě přinesl pozoruhodnou informaci, že dar, který obdržela britská panovnice, je v zásadě z pohledu rozpočtu Pražského hradu cetkou,“ dodal Šarapatka.

VIDEO: Audience Zemanových u britské královny Alžběty II.

Video  Miloš Zeman u Alžběty II.: To je moje žena a dcera, hlásal hrdě!  - ČTK/AP
Video se připravuje ...

Ovčáčkovo chování radní ČT přisuzuje tomu, že Pražský hrad ztrácí nervy. Jestli je cena dárku veřejnoprávní otázkou, není podle něj jasné. Avšak jasné je, že se rozpočet Hradu letos navýšil o dalších 60 milionů korun a rozhodně by bylo lepší, aby byl královně věnován třeba ručně vyrobený dárek, na který Hrad peníze rozhodně má.

Podle Šarapatky, který je i bývalým poradcem prezidenta Zemana, je tu daleko více nemístných věcí. Například to, že se prezident snaží ovládnout veškerá seriózní média a otevřít tak dveře ruské propagandě.

Více si můžete poslechnout ZDE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krtek. ( 23. června 2017 21:11 )

přibalil bych jí jako dárek i Ovčáčka

pupi ( 23. června 2017 14:10 )

Já bych té muslimské královně dovezl klidně jako dárek celé Teplice !!!

milan59 ( 23. června 2017 08:26 )

Jestli tím "hradním šaškem" myslíte Ovčáčka,tak ten to psal na svém soukromém profilu Twitter,takže se média hrabou v soukromí což je taky dobrý .Ale zase pořád lepší než to "obalovat do krasomluvy " jen proto aby se to líbilo.Velká škoda že se teda taky neuvádí to jak mluví poslanci nebo v Senátu to byste valil voči

11karel11 ( 23. června 2017 01:57 )

To byl tedy poradce, jeho názory si může strčit do zadnice. Nevkusný a neschopný člověk, proto ho vyhodily. Co je mu potom, myslí si jak je chytrý, ale opak je pravda.

agent ( 22. června 2017 20:16 )

Pan Ovčášek to řekl velmi výstižně. Lutonský je idi-ot. Zřejmě až takový, že lásku ke svým dětem rozděluje podle výše hodnoty dárky k jeho narozeninám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa