Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud prověří omluvenky Nečasové po oslavě u Klause. „Lynč,“ zlobí se Nečas

Autor: mah - 
21. června 2017
18:00

Problém se soudy čeká zřejmě Janu Nečasovou (dříve Nagyovou). Obvodní soud pro Prahu 1 musel odložit červnové jednání v kauze Vojenského zpravodajství, protože se Nečasová omluvila ze zdravotních důvodů. Přesto se ale v pondělí objevila na oslavě narozenin exprezidenta Václava Klause, kde ji zachytili fotografové Blesku. Slavila nedlouho po původním termínu líčení. Podle České televize se soud rozhodl prověřit její omluvenky. Manžel a expremiér Petr Nečas ale pro web Echo24.cz uvedl, že vše bylo jinak. A mluví o „mediálním lynči“.

Soud označil omluvenky, které od Nečasové dostal, za nedostatečné. Nezdálo se mu, že se v pondělí objevila na oslavě 76. narozenin exprezidenta Václava Klause. To Janě Nečasové pouze přitěžuje, protože soudu se její omluvenky nezdály v pořádku už v květnu.

„Ani z potvrzení o dočasné pracovní neschopnosti, ani z přiložené lékařské zprávy ošetřujícího lékaře nijak nevyplývá, že by jeho klientka nebyla schopna účasti u hlavního líčení,“ řekla v květnu místopředsedkyně soudu Dana Šindelářová o omluvenkách Nečasové.

Nečas: V sobotu jsme šli do kina, v pondělí na oslavu

„Moje paní ve skutečnosti už od minulého týdne nebyla v pracovní neschopnosti. Má dlouhodobé zdravotní problémy, ale teď už je uschopněná a pracuje. Rehabilituje, aby se mohla účastnit dalších jednání soudů,“ řekl Nečas pro Echo24.cz.

„To, co se teď odehrává v části médií, je v podstatě mediální lynč. My jsme si s ženou vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu, ale také vzhledem k pracovnímu vytížení, po několika měsících vyšli v sobotu do kina a v pondělí se stavili na oslavě narozenin pana prezidenta. A je z toho udělaná záležitost, jako kdyby šlo pomalu o vlastizradu. To je věc, která mě velmi zaráží, čemu absolutně nerozumím,“ dodal bývalý premiér. Podle něj jeho žena rehabilituje a dalších jednání u soudu by se už měla zúčastnit.

Podívejte se, kdo kromě manželů Nečasových dorazil na oslavu Klausových narozenin:

Advokát: Není to obstrukce. Skutečně na tom není dobře

Soud musel hlavní líčení odložit na září. Manželka expremiéra totiž nedala souhlas k tomu, aby jednání probíhalo bez ní. Její advokát Eduard Bruna odmítá, že by ze strany jeho klientky šlo o účelové omluvy. „Žádná obstrukce to není. Ona skutečně na tom není dobře,“ prohlašoval v květnu v reakci na první pochybnosti o omluvenkách své klientky.

Podle Šindelářové fotky z Klausových narozenin potvrzují, že její zdravotní stav není tak špatný. Soud ho tak chce znovu prověřit.

Janu Nečasovou v červenci čeká návštěva soudu kvůli kauze takzvaných trafik a v září by měl pražský vrchní soud projednat její odvolání v kauze úniků z BIS. V poslední jmenované byla už jednou odsouzená k podmíněnému trestu, připomněla Česká televize.

Jana Nečasová (vpravo) ve společnosti prezidenta Miloše Zemana a končící předsedkyně Energetického regulačního úřadu Aleny Vitáskové:

Video  Klaus měl party: Přišel Zeman, Nečasovi, Duka i Forejt.  - Lukáš Červený, Jan Jedlička, David Vaníček
Video se připravuje ...

verasum ( 27. června 2017 08:36 )

Tak tuhle rajdu tomu blbovi opravdu přeju. Podle odposlechu na něj doma řve jak ta nejhorší trhovkyně z pavlače.A on, místo aby ji usměrnil se s ní vodí jak pako.

1tigrusenka ( 22. června 2017 16:42 )

chlastat s ovarem to by jí šlo

zadnice ( 22. června 2017 10:12 )

Rehabilituje ne zádech?

salto ( 22. června 2017 07:58 )

Lidi nebuďte jako hyeny. Podívejte se na ty fotky a uvidíte, že ta dobrá a pracovitá žena má smrt na jazyku

1pravda1 ( 21. června 2017 23:31 )

Livie nepřišla, pochopila, že jí zastoupí Jindříšek Forejtů

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa