Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zeman u Klause: Vláda se „podělá“ z EU a místo Valachové větší zlo

Autor: val - 
19. června 2017
19:39

Prezident Miloš Zeman zavítal v pondělí na pražskou Hanspaulku, kde v sídle svého institutu slavil jeho předchůdce Václav Klaus 76. narozeniny. Stávající i bývalá hlava státu si během společné řeči notovaly v kritice Evropské unie i některých současných politiků.

„Jsem levicový politik, který nesnáší pravici s jedinou výjimkou, a tato výjimka se jmenuje Václav Klaus. Ale ještě více nesnáším lidi, kteří nejsou ani levice, ani pravice,“ zahájil Zeman svou řeč před hosty Klausovy oslavy. Exprezidenta při tom familiárně držel kolem ramen.

Doplnil, že nad tradičním rozdělením na levici a pravici ční podle něj obrana národních zájmů, čímž se dotkl Klausova oblíbeného tématu, což je kritika Evropské unie. „Nebudu se ptát, zda ten, kdo vyznává levicové nebo pravicové hodnoty, je přítel relokačních kvót, já se budu ptát, zda je přítel českých národních zájmů. A obávám se, že pod tlakem EU, který stále sílí, naše vláda tomu teď bude chvilku vzdorovat, hrdě vzdorovat před volbami, aby se pak podělala po volbách. A právě proto je zapotřebí dát dohromady lidi, kteří se nepodělají,“ rýpnul si Zeman do svého nepřítele, premiéra Sobotky (ČSSD) a jeho kabinetu.

Fotogalerie Párty na zámečku u Klause. Kdo exprezidentovi popřál k… 90 fotografií

Šprýmování o Dukovi a Valachové

Klaus jeho projev ocenil a naopak si rýpl do jeho soupeřů v prezidentské volbě. „Až prohraje ty volby a budou Drahošové a podobní, tak to už bude konec světa v naší zemi,“ řekl.

Oba politici se potom před hosty vzájemně naoko špičkovali a vzpomínali na léta dávno minulá. Klaus se pak obul do Kateřiny Valachové (ČSSD), kterou Zeman krátce předtím odvolal z funkce ministryně školství. Klaus řekl, že čím dřív zmizí z ministerstva, tím lépe.

Na to Zeman kontroval, že „zlo může být nahrazeno ještě větším zlem“. Klaus se pak zasmál, že tomuto bonmotu nejsrdečněji tleskal přítomný arcibiskup Dominik Duka.

Ostatně celý projev obou politiků, plný bonmotů, můžete zhlédnout na videu:

Video  Zemanův projev na narozeninách Václava Klause  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

havran2 ( 20. června 2017 05:19 )

Klaus se taky všude nas.re,líp by mu to slušelo v teplákách ! ! !

zdepa ( 19. června 2017 23:12 )

Arogantní blb Klaus a jeho dementní žvásty na téma ,,Drahošové" dokazují, že není schopen žádné sebereflexe, protože na rozdíl od Profesora Drahoše, byl na ČSAV jen podělaná kancelářská komoušská myš bez perspektivy. Po předchozím okupování Hradu stejnými blby jako byl on či Zeman, nemůže skousnout, že konečně může na Hrad usednout konečně někdo mnohem vzdělanější než všichni jeho předchůdci. Závist a nesoudnost jsou nejmizernější vlastnosti všech českých politických šmejdů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa