Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sobotkův rozchod se ženou: Jak ho vnímal politický parťák Zaorálek?

Autor: simao - 
24. června 2017
06:00

Na premiéra Bohuslava Sobotku se toho před jeho koncem v nejvyšší politice navalilo více. Veřejně se přiznal k tomu, že jeho manželství s Olgou chátrá, do toho upadající preference a jistá opotřebovanost, jak prý přiznal Lubomírovi Zaorálkovi (oba ČSSD). A teď ještě sprostý útok od prezidenta Miloše Zemana. Snažil se parťákovi ze strany i vlády Zaorálek poradit či pomoci se soukromými problémy? I o tom mluvil ministr zahraničí a volební lídr ČSSD ve Studiu Blesk.

Ještě předtím, než Sobotka skončil v čele ČSSD, přiznal odluku od manželky Olgy, se kterou má dva syny. „Důvodem je dlouhodobý tlak, jemuž je ve všech svých aspektech vystaven život politika a jeho nejbližších,“ uvedli.

Sobotkovi ujišťovali, že nejde o unáhlený krok, který by byl motivován konkrétní situací a osobou. Ale o důsledek dlouhodobých a racionálních diskuzí.

Politika si tady vybrala svou daň. Spěje situace k rozvodu? Sobotkovi mluví o „jiném uspořádání rodinného života“. Jak to vnímali jeho političtí kolegové?

Zaorálek: Jsme řemeslníci, city neřešíme

Řešil nyní Lubomír Zaorálek se Sobotkou jeho soukromí? „Osobněji jsme věci moc neřešili, možná je to prokletí našeho politického života, že se pořád chováme jako řemeslníci-profesionálové a že ta témata jsou opravdu politická. Ona ta politika je opravdu taková. To není tak, jako když se setkají přátelé a probírají se věci,“ řekl ve Studiu Blesk.

VIDEO: Zaorálek o Sobotkově krachujícím manželství: Na psychoanalýzy nemáme čas

To Lubomír Zaorálek, který coby volební lídr ČSSD vystřídal v této funkci právě Sobotku, má už rozvod za sebou. Stejně jako Sobotka si ale své soukromí střeží.

Má tři děti, o jeho exmanželce se toho moc neví, jejím bratrem však je Petr Kajnar, exprimátor Ostravy, odkud Zaorálek pochází. A „černá ovce“ ČSSD, odkud byl v roce 2014 vyloučen kvůli žalobám na kandidátky, na něž se nedostal. Dnes je členem Ostravského fóra.

Zaorálek v Ostravě zakládal pro změnu Občanské fórum. A osud ho zavál údajně do blízkosti studentské vůdkyně Moniky Pajerové, jedné z výrazných postav 17. listopadu 1989, spekulovalo se o milostné avantýře. Dodejme, že Pajerová je matka moderátorky Emmy Smetany.

„To nejosobnější, co mi Slávek řekl“

Ale zpět k Sobotkovi. I u společných obědů se prý drží pracovních témat, říká Zaorálek. Nedávno, když seděli sami dva, však Sobotkovi jeho politický druh říkal: „Je to u tebe takové zvláštní. Já tě pamatuju za celá ta léta, že když přišel problém a nějaká těžká situace, tak ty jsi vždycky reagoval tak, že jsi ještě přidal… Říkal jsem mu, že ho takhle znám, že nikdy před tím neutekl a vždy se rozhodl, že se s tím porve.“

Na Sobotku už toho bylo celkově moc, nevěřil, že to dokáže zvrátit a otočit, dopadla na něj tíha světa, zmínil Zaorálek. A tak přišel i jeho konec v čele ČSSD.

„Ani tady jsme se nebavili o všech těch nějakých osobních věcech, ale skoro bych řekl, že to je to nejosobnější, co mi Bohuslav Sobotka řekl,“ uvedl Zaorálek, aby dodal: „Takhle to je v politice, tam vlastně moc žádnou psychoanalýzu neděláme. Díky tomu, co se na nás valí, tak na to vlastně ani není čas.“

VIDEO: Čím Zaorálek prospěje podle Sobotky ČSSD?

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jarypadlo ( 25. června 2017 11:46 )

Tady jde jen o jeho konec v politice a bezpečnost rodiny.Podle nějakého návodu se zároveň odkloní majetky,aby náhodou Bohoušek nepřišel na buben až bude soud.

mazd ( 24. června 2017 16:15 )

Sprostý útok od Zemana ještě sprostšímu hovadu.

defakto ( 24. června 2017 11:40 )

... Zaorálek se taky kdysi rozvedl , nějakou dobu žil s Monikou Pajerovou ( matkou Emy Smetany ) má bohaté skušenosti , pokud se jedná o ženské .

hanka666 ( 24. června 2017 11:25 )

Jak tak vidím, tak se všichni sešli v jedné posteli

hanka666 ( 24. června 2017 10:59 )

Všichni jsou přisátí na státní rozpočet, to jsou rodinky, to je propletenec. Sobotka se rozvodem sichruje. Ví, že v politice končí a chce uchránit rodině majetek. Ty nasyslené peníze nemá jen z platu premiera

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa