Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Den D pro Bohuslava Sobotku: Skončí v čele ČSSD?

Autor: ČTK, zšt - 
14. června 2017
08:50

Po dnešním odpoledním jednání politického grémia ČSSD by mělo být definitivně jasno, zda sociální demokracii a její kampaň do letošních sněmovních voleb i nadále povede premiér Bohuslav Sobotka. Spekulace o tom, že by se mohl Sobotka vzdát funkce předsedy ČSSD či volebního lídra, zesílily v posledních dnech, Sobotka se k nim ale dosud nevyjádřil.

Grémium ČSSD jednalo už minulý týden a podle zákulisních informací se přiklonilo spíš k tomu, že by Sobotka měl zůstat. Sociální demokracie v sobotu pořádá programovou konferenci, kde chce představit své klíčové plány a odstartovat kampaň do sněmovních voleb.  Formálně se jedná o zasedání ústředního výkonného výboru, který může předsedovi vyslovit nedůvěru.

Manželská krize premiéra Sobotky: Konec svazku s „paní Colombovou“

Video Manželská krize premiéra Sobotky: Konec svazku s „paní Colombovou“ - Markéta Volfová
Video se připravuje ...

Podle spekulací by mohla ČSSD na sérii několika nepříznivých předvolebních průzkumů, z nichž poslední jí přisoudil jen desetiprocentní zisk a čtvrté místo za ANO, ODS a KSČM, reagovat nástupem statutárního místopředsedy Milana Chovance do čela strany, hlavní tváří kampaně by se mohl stát další z místopředsedů Lubomír Zaorálek.

sores ( 14. června 2017 13:17 )

Ať už táhne vle.z.pr.del.ák není to chlap ale bačkora včetně Kalousáka, to je zase český pa.ra.zit hul.vátský bez chování! Sami si mastí kapsy a na občany z vysoka se...!

1pravda1 ( 14. června 2017 12:59 )

Ve svém krátkém příspěvku sprostě urážíte Babiše, takže o měření stejným metrem nemůže být řeči, vy už předem osočujete a urážíte, to byste musel stejně tak urážet Sobotku, vy máte k objektivitě velmi velmi daleko, váš příspěvek je jen sprostou snůškou urážek Babiše a voličů ANO, kde jsou urážky voličů ČSSD? Jen blábolíte nesmysly.

stalaning ( 14. června 2017 12:16 )

Tak teď jsi mě odhalil...tvl, až já budu havloidní, tak se tady budou procházet mimozemšťani. Ale na zasmání velice dobrý, křupane i bez nicku

krupan10 ( 14. června 2017 12:07 )

Vy máte pravdu, na toho havloidního k...ta nereagujte

stalaning ( 14. června 2017 12:00 )

Možná by stačilo si přečíst můj příspěvek pořádně, a pokud nebude pochopen, tak ještě několikrát. Ale pokud to opravdu pro někoho je k nepochopení, pro ty pomalejší vysvětlím. Já v něm píšu měření stejným metrem a v tom je zahrnuto jak OKD, Čapí hnízdo, tak i třeba ministerstvo školství, zvýšení dotací o 40% pro Agrofert po nástupu gaunera na ministerstvo financí a další a další. Je to už dostatečně srozumitelné?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa