Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zemanův muž je po bouračce policejního BMW dál v nemocnici. Má zlomené obratle

Autor: ČTK - 
6. června 2017
11:49

Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš zůstává hospitalizovaný ve Fakultní nemocnici Brno. Léčí se tam po nehodě policejního auta z minulého týdne, při které utrpěl zlomeninu dvou obratlů. Podle ředitele nemocnice Romana Krause je pacient dál v nemocnici. Vyvrátil tak informaci, že byl propuštěn.

O Krulišově propuštění informovala v pondělí televize Nova. Česká televize dnes uvedla, že Kruliš v nemocnici zůstává. „Pacient je nadále hospitalizován ve Fakultní nemocnici Brno,“ sdělil Kraus prostřednictvím mluvčího nemocnice Pavla Žáry.

Kruliš doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Minulý týden v pondělí večer údajně policie nabídla prezidentovu doprovodu ukázku policejní techniky. Hybridní vůz za čtyři miliony korun, který měla policie půjčený, sjel do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Kruliš si při nehodě zlomil dva obratle, policista byl ještě ve středu v umělém spánku.

Mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová už dříve uvedla, že policejním vozem mohou podle nařízení ministerstva vnitra jezdit jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo lidé, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů. Případ, který provázejí nejasnosti, vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Zatím není jasné, proč seděl civilista v policejním autě, když to zakazují předpisy. Podle některých médií jízdu povolil ředitel jihomoravských policistů Leoš Tržil, který se k tomu ale dosud nevyjádřil. Zdravotní stav policisty se zlepšuje, podle médií ho lékaři probudili z umělého spánku a muž sám dýchá.

Zeman promluvil minulý týden o stavu Kruliše: Má zlomené dva obratle, policista je v umělém spánku:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa