Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Expřítel Zemanovy dcery byl v nabouraném policejním BMW. Je ve vážném stavu

Autor: Jakub Veinlich - 
30. května 2017
14:20

V havarovaném supermoderním policejním voze BMW i8 seděl kromě policejního řidiče i jeden pasažér. Byl to zástupce šéfa hradního protokolu a expřítel dcery prezidenta Miloše Zemana Vladimír Kruliš, uvádí web Aktuálně.cz. Případ vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Vůz havaroval v pondělí večer poté, co policista dostal mozkovou příhodu. 

Policista i hradní protokolář Vladimír Kruliš jsou v nemocnici s vážnými zraněními. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček nechce informace nijak komentovat, ale na dotaz Blesk.cz je ani nevyvrátil. „Z mé strany nezazní vůbec žádný komentář. Je třeba se obrátit na policii České republiky,“ řekl stroze Ovčáček na dotaz, zda může zranění Kruliše potvrdit. 

„Při návštěvě prezidenta Miloše Zemana proběhlo představení techniky se IZS, jehož součástí byla i prezentace včetně praktické ukázky. Při této praktické - faktické ukázce došlo k nehodě vozidla,“ řekla k nehodě  mluvčí jihomoravských policistů Štěpánka Komárová. „Ve voze byla jedna civilní osoba,“ doplnila pro Blesk.cz

Policista i hradní protokolář Vladimír Kruliš jsou v nemocnici s vážnými zraněními. Nehodu dvou mužů potvrdila Blesk.cz mluvčí Jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčová. Řidič prý ve voze zkolaboval.

Mozková příhoda a poranění páteře

„U muže středního věku přivolaná lékařka diagnostikovala cévní mozkovou příhodu,“ řekla Kropáčová s tím, že tento muž byl převezen na urgentní příjem fakultní nemocnice v Bohunicích. Dalším zraněným byl podle Kropáčové mladý muž, kterého záchranáři transportovali do traumacentra fakultní nemocnice v Bohunicích. „U něho jsme měli podezření na vážnější poranění páteře,“ dodala k nehodě mluvčí záchranářů. Oba zranění prý byli při vědomí.

Nehodu podle serveru Idnes.cz  potvrdil na uzavřeném jednání  v Jihomoravské armaturce v Hodoníně i samotný Miloš Zeman. Na místě se o nehodě údajně mezi sebou bavili také lidé z prezidentské ochranky. Prezident pokračuje v cestě po Jihomoravském kraji podle plánu. Odpoledne se ale podle našich informací chystá Kruliše v nemocnici navštívit.

Vladimír Kruliš má na starosti mimo jiné výjezdy prezidenta do krajů. Dnes ho podle všeho nahradil kancléř Vladimír Mlynář.

Zeman v Plzni: Prezidentovi muži Vladimír Kruliš a Vladimír Mynář Zeman v Plzni: Prezidentovi muži Vladimír Kruliš a Vladimír Mynář | Foto Blesk - Zbyněk Pecák

Nehodu už ale také šetří Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Dopravní nehodu a spisový materiál k ní si Generální inspekce bezpečnostních sborů od Policie České republiky převzala a od té doby je tedy další prověřování této nehody v působnosti GIBS,“ řekla Blesk.cz mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová.

„Prověřujeme i všechny souvislosti, které se k nehodě váží,“ nechtěla Sandorová odpovědět, proč jel Kruliš v supermoderním policejním BMW.

Kruliš mohl být Zemanův zeť. V kampani při prezidentské volbě totiž „randil“ s prezidentovou dcerou Kateřinou.

„Pokud jde o průběh návštěvy pana prezidenta v Jihomoravském kraji, probíhá druhý den, teď se vracíme z Hodonína, to znamená, že jeho program je plně zajištěn,“ doplnil Ovčáček pro Blesk.cz

Jihomoravská policie měla vůz zapůjčený na testování na půl roku: 

Video  Moc malé auto pro velkého muže: Obtíže policejního šéfa s novým BMW  - Aktuálně.cz
Video se připravuje ...

O nehodě Kruliše ví i předseda strany SPO Jan Veleba. Právě za tuto stranu kandidoval hradní protokolář jako lídr Zlínského kraje při loňských krajských volbách. „Vím o tom asi hodinu a půl, ale to je tak asi všechno, protože teď jedu do Brna za panem prezidentem. Nevím, co se mu stalo,“ řekl Blesk.cz Veleba.

Kruliš při první prezidntské kampani Miloše Zemana v roce 2013 organizoval sběr podpisů za jeho kandidaturu. Bývalý přítel Zemanovy dcery Kateřiny je na Zlínsku členem strany, šéfem kraje je pak Zemanův kancléř Vratislav Mynář. Místopředsedou SPO je pak prezidentův vlivný poradce Martin Nejedlý.

 

deep_ass_flsting ( 30. května 2017 21:53 )

To je věechno zdenkkovic postižená autistická rodina.

deep_ass_flsting ( 30. května 2017 21:50 )

Ale i a y, nebo je a ě ti problémy dělá, debile!

bizon_pepa ( 30. května 2017 21:17 )

Policie má údajně vycvičeno 20 řidičů na sportovní auta. K čemu to ale je, když do toho vleze kdejakej vohnout nad hrobem.

oshona ( 30. května 2017 20:47 )

Škoda, že v tom BMW neseděla celá hradní suita,(teda, kdyby se tam všichni, včetně Ovara velšli) Mohlo být po pr..d..el..y a byl by klid

akko ( 30. května 2017 20:14 )

Tonny...ty jsi totalni magor a primitiv..radeji Sem nepis...blbe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání