Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zeman je unavený a má mít volno, řekl osobní lékař. Mynářova úleva nestačí

Autor: val - 
30. května 2017
10:25

Pracovní cesty prezidenta Miloše Zemana v minulých dnech a týdnech ukázaly, že kondice hlavy státu není právě ideální. Hospodářským novinám (HN) to nově potvrdili i jeho lékaři. Prezidentovi poradci zase narychlo zjednodušují jeho program pro nadcházející cesty, jenže ani to podle odborníků na jeho zdraví nestačí. Teď je Zeman na Brněnsku, ještě příští týden má letět do Vietnamu a Kazachstánu.

„Prezidentova únava plyne z náročnosti akcí, které má v tuto chvíli jednu za druhou. Chybí mu tam odpočinek,“ sdělil HN Lubomír Nečas, jeden z trojice Zemanových osobních lékařů. Podle něj by hlava státu potřebovala týden nebo dva dovolené, což si ale nyní nemůže dovolit. Apeluje proto alespoň na Zemanův tým, aby prezidentovi upravil program a zmírnil tempo.

Video  Prezident Miloš Zeman zavrávoral při výstupu z letadla.  - alp
Video se připravuje ...

Hradní kancléř Vratislav Mynář a Zemanův hlavní poradce Martin Nejedlý začali podle HN z obavy o prezidentovo zdraví omezovat jeho program. „Celý tým a všichni lidé kolem v konzultacích s panem prezidentem jsou natolik soudní, aby ten program byl uzpůsobený natolik, aby pan prezident neměl žádné problémy,“ řekl Mynář. Podle Nečase ale ne dost.

Přitom diplomatický zdroj Blesku, jenž byl přítomen Zemanově nedávné návštěvě Číny, se nad programem, který připravují Mynář s Nejedlým, podivil. „Je divné, že prezident jezdí na jednání s šéfy čínských firem, jako je Huawei, jiné hlavy státu tam posílaly své zástupce,“ uvedl.

Právě v Číně byly Zemanovy problémy vidět. Při vystupování z letadla po dlouhém letu zavrávoral a museli ho podepřít bodyguardi, světoví státníci včetně čínského a ruského prezidenta na něho pak museli dvě minuty čekat, než ho elektrický vozík přepraví na společné focení. Sám Zeman pak v Číně novinářům řekl, že to „dává“ už jen velmi těžko.

Kolář: Je na tom špatně, nemusel by kandidovat

„Já bych odhadoval, že pokud bude ještě několik průzkumů veřejného mínění, které budou indikovat, že by třeba (Zeman) nemusel vyhrát, tak má tady teď poměrně dobře dokumentovaný důvod – to je jeho zdravotní stav, na který by se mohl nakonec vymluvit a nekandidovat,“ komentoval to pro Info.cz bývalý velvyslanec v Rusku a USA Petr Kolář.

„Viděli jsme, že opravdu na tom zdravotně asi není úplně nejlépe a že tady působí už i příroda, bohužel tak trošku proti němu. Je tady důvod, proč by nemusel kandidovat,“ dodal s tím, že nejde jen o fyzické záležitosti, ale zdá se prý, že „u pana prezidenta už se trošku projevuje ne úplná soudnost“.

Video  Zeman v Číně: Nejsem Nagyová, ale taky pracuju jako kůň.  - Blesk - Vera Renovica
Video se připravuje ...

„Pan prezident je na tom dost špatně, si myslím. Je to něco, co by měl on sám vyhodnotit. Nepředpokládám, že to bude schopno jeho okolí, protože je na panu prezidentovi a jeho setrvání ve funkci asi velmi závislé, ale měl by on sám uznat, že se dostává do situací, které mu nijak neprospívají,“ uzavřel.

Ovčáček: Mladší už by byli v nemocnici

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček odůvodnil nedávné vyčerpání prezidenta v Číně náročným programem. „Pan prezident nepřetržitě pracuje už od minulého týdne. Před návštěvou Čínské lidové republiky absolvoval třídenní návštěvu Libereckého kraje, kde byl program každý den zhruba desetihodinový…

Takřka ihned po příletu byl zahájen program, který probíhal s malými přestávkami na spánek až do středeční páté hodiny odpolední. I mladší politik, pokud by absolvoval takto náročný program, by už byl hospitalizován,“ řekl tehdy Blesku.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

byvalyvoliccssd4 ( 30. května 2017 23:22 )

Já když se vožeru na plech, tak mne nikdo na vozejku bevozí.

deep_ass_flsting ( 30. května 2017 21:53 )

Zdenekk je obyčejný debil, taková malá zapšklá primitivní odnož cikána kříženého s Vietnamcem.

xiioma ( 30. května 2017 16:49 )

Dočkej času, při jeho životosprávě to nebude trvat.

xiioma ( 30. května 2017 16:33 )

Zeman je ostudou ČR. Špatný zdravotní stav není největší problém. Problémem je především jeho samolibost, ješitnost, stařecká senilita a naprostá ztráta soudnosti. Měl by si být sám vědomý svého špatného zdravotního stavu, omezit své cesty, více odpočívat a především stáhnout svou kandidaturu na další volební období.

kofila ( 30. května 2017 16:17 )

.. Zeman je především čím dál víc nemocný člověk. Má na to samozřejmě věk, ale nemá bohužel soudnost. Kdyby měl, na další kandidaturu by se vykašlal, splnil si v životě asi všechno co chtěl, teď už by se měl zase vrátit na Vysočinu a užít si zbytek života. Není totiž nic důležitějšího!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa