Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Miss World bude českou spojkou v OSN. Kuchařová má pomáhat s péčí o planetu

Autor: mah - 
27. května 2017
12:00

Miss World Taťána Gregor Kuchařová nastoupí do služeb České republiky, uvádějí sobotní Lidové noviny. Od července má Česko předsedat Hospodářské a sociální radě OSN (ECOSOC), která se zaměřuje především na globální udržitelný rozvoj. Ten už dnes nepřináší pouze ekologická témata. Pro jeho dosažení je třeba zajistit slušnou práci pro každého, vymýtit chudobu, hlad nebo smrtící ekonomie. Pochopila to i ministerstva zahraničí a životního prostředí i s Úřadem vlády, když hledaly vhodnou tvář, která by měla pomoci s propagací těchto témat.

Kuchařová tak v červenci odletí společně s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem (ANO) do New Yorku. Tam bude bez nároku na honorář pomáhat s prezentací toho, jak se Česku daří plnit globální cíle udržitelného rozvoje na Fóru o udržitelném rozvoji.

Pro Kuchařovou to nebude první vystoupení na půdě OSN. Svoji premiéru si odbyla už před dvěma lety, tehdy v New Yorku a v Ženevě prezentovala svou nadaci Krása pomoci, která pomáhá seniorům.

Její výběr není podle Lidových novin náhodný. Česko by chtělo učinit hlavním tématem svého předsednictví participaci. Cílem tak bude zdůraznit, že pro dosažení udržitelného rozvoje se musí spojit vláda s neziskovým sektorem, byznysem, akademiky i jednotlivými občany. Delegace ministra Brabce by tak měla být postavena jako názorný příklad takové spolupráce.

Na fórum společně s ministrem a Kuchařovou odcestuje i zástupce vybrané české společensky odpovědné firmy. Jeho jméno ale Úřad vlády teprve vybere. Celý tým by měl být představen na konci června.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pleskyplesk ( 28. května 2017 08:56 )

Tím myslím Miss world jak byla. Ta patří arabům, i když se o tom nemluví a neprezentuje se to. Miss Universe patří Trumpovi, aspon byl vlastníkem dřív, ted uz se to možná změnilo. Proto si asi i se Saudy dobře rozumí. Znalci zen...

pleskyplesk ( 28. května 2017 07:53 )

Děvčata po zvolení Miss odjíždí do arabských zemích , aby poděkovala arabům za sponzoring. Hlavní sponzor Miss a i vlastníci jsou totiž arabové. Jen se o tom veřejně nemluví. Bílé dívky jsou pro araby exotika a jsou tam žádáné( ovšem ale jejich užití je hl. jako placené společnice-k..)

pleskyplesk ( 28. května 2017 07:43 )

Hlavně že nosí pravé kožešiny a veřejně rozhlašuje jak je to super. Ta a myslet to s planetou dobře.... Ale hlavně, že to sype, že jo?! Kapitalistická ....

tosto ( 27. května 2017 14:24 )

Jo a bude tam jako Gregor nebo jako Kuchar ? Nebo si vybere ještě něco jiného , třeba příjmení po pra-pra-prababičce .

renoli ( 27. května 2017 14:23 )

Tak ta to teda vytrhne. Nic neumí, k žádné práci se postavit neumí, je blbá jak auto bláta, tak bude zachraňovat planetu ! To už tam dejte raději toho Kájínka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa