Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babišovi v mundúru na webu vypršel čas: Místo odhalení skandálu šlo o podvod

Autor: bk, všm, ČTK - 
21. května 2017
17:05

„Odhalíme největší skandál v historii české vlády,“ hlásala webová stránka, jež se na českém internetu objevila 14. května. Slibovala zveřejnění kauzy na vicepremiéra Andreje Babiše (ANO), kterého dokonce ve fotomontáži zobrazovala ve vězeňském mundúru. Žádné skandální odhalení se však nekonalo. Šlo o čistý podvod. Web pouze propagoval prodej triček. Babiš uvedl, že takové praktiky odpovídají současné „šílené době“.

„Nejde pouze o odhalení Andreje Babiše, ale o celý koncept odboje proti situaci, co se kolem nás pomalu, ale jistě dotváří... My už se na to prostě dál koukat nemůžeme, a proto vzniká tento projekt. Držte se pevně, čtvrtý odboj se blíží,“ uváděl web, jenž zobrazoval ministra financí Andreje Babiše (ANO) ve vězeňském mundúru a na který jako první upozornil web Echo24.

Stránka zveřejnila vedle textu i odpočet, který vypršel v neděli v poledne. Místo podrobností o vládním skandálu se ale následně na webu ukázal jen e-shop s tričky. 

Babiš: Zaslouží si pár facek

Dosud není jasné, kdo za kampaní stojí. Společnost Real Geek, která provozuje službu Merchmaster, uvedla, že byl její web zneužit. Kampaň proto smazala a zvažuje trestní oznámení. Kdo si kampaň na jejím webu spustil, firma netuší.

„Ten, kdo tvrdil, že má na mě největší objev v historii této vlády a zveřejnil moji koláž ve vězeňském mundúru, by zasloužil pár facek. O to horší je, že novináři čekali a čekala i spousta lidí, co na mě opět vymyslí. Vymysleli trička. Takhle šílená je dnešní doba,“ sdělil Babiš.

Marketéři zřejmě vsázeli na rozjitřenou atmosféru kolem vládní krize i na to, že  v minulých týdnech začal twitterový účet Julius Šuman zveřejňovat nahrávky z rozhovoru mezi Babišem a bývalým redaktorem MF Dnes Markem Přibilem. Ty údajně ukazují na Babišovo ovlivňování médií, která vlastnil, či na to, že měl k dispozici zřejmě živé policejní spisy. Babiš však jakoukoli vinu popírá a kvůli nahrávkám podal trestní oznámení.

VIDEO: Babiš svolal na Čapí hnízdo rozlučku pro ministerské úředníky

spirito2302 ( 26. května 2017 17:35 )

Spíš mluví jako soudruh Milouš Jakeš.

zdenekk- ( 23. května 2017 10:25 )

Babiš je frajer on a Zeman,jediní dva normální slušní lidi na svých místech,zbytek v čele s židovskou zkurrvenou trojicí Sobotka,Chovanec a Kalousek patří postřílet k nim ještě pyča Fiala z ODS. Lidi,udělejme noc dlouhých nožu jako byla v německu za vlády Adolfa,potom bude líp,zabít milion DEBILNICH ČECHŮ a bude klid , pořádek a demokracie v tomto podání,je plíživý fašismus. At žije Babiš a at vyhraje volby.STEJNĚ JE VYHRAJE

zdemekk ( 22. května 2017 17:06 )

A ty zase pícháš deti...

zdemekk ( 22. května 2017 16:48 )

Jsem pedofil a nevadi mi to

joudajoudovy ( 22. května 2017 08:14 )

lybuno smucu a proc neinformujes obcany, ze i dalsi miliardari, financne podporujici politicke strany, vlastni media? nakonec i tvuj chlebodarce? hascak + dospiva -vazba na realisty robejska https://www.krajskelisty.cz/praha/16673-tento-cesky-miliardar-si-koupil-atomovy-kufrik-jak o-pojistku-a-specialni-investici-bude-zase-lip.htm bakala - vazba na CSSD, TOP, karla, havloidy, islam + jeho ksefty s lidskymi zivoty. http://www.stop-multikulti.cz/products/temny-bakala-miliardar-obchodujici-s-multikulturalismem/ k retinsky + tkac - mimo jine chlebodarci blesku. http://ekonomika.idnes.cz/kretinsky-eph-vetsina-063-/ekonomika.aspx?c=A170224_201111_ekonom ika_bur savov http://www.zivnostenskelisty.cz/clanky/565-jak-si-zije-muz-na-uteku pokud se ctenar zameri i na druh podnikani jmenovanych, je jasne, kterou politickou stranu protezuji a proc je nutne odstranit babise sediciho na prameni penezovodu. de fakto vsechny tradicni politicke strany s kalousek, kde zakony prosly napric politickych stran.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa