Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Exprimátora Svobodu vydírali: Propíchané gumy, vystřelené okno a odposlechy

Autor: Jakub Veinlich - 
23. května 2017
06:50

Být primátorem hlavního města znamená dát všanc vlastní život. Své o tom ví i bývalý šéf Prahy Bohuslav Svoboda (ODS). Chodili mu výhružné SMS zprávy, měl propíchané gumy na autě a „napíchnutý“ telefon. Policie už prý pachatele skoro měla. Jak ale Svoboda řekl pro Blesk.cz, policie podle něj sledovací akci ukončila předčasně. 

Je to část politické kariéry, na kterou jen tak nezapomene. V době, kdy jako primátor řídil Prahu, měl strach o život svůj, své ženy a malého syna. „Mám za sebou odposlechy, že se vám o tom nesnilo,“ řekl Bohuslav Svoboda nedávno v Poslanecké sněmovně, když poslanci řešili na mimořádné schůzi nahrávky, na kterých Andrej Babiš diskutuje s bývalým novinářem MF Dnes Markem Přibilem.

Politici obviňovali Andreje Babiše před mimořádnou schůzí k odposlechům ze lží: 

Výhružky a fotky manželky 

„Probodali mi gumy u auta, vystřelili okno a sledovali manželku i s ročním synem,“ řekl bývalý pražský primátor a nynější poslanec ODS Svoboda Blesk.cz.

„Posílali mi i fotografie mé ženy s dítětem, jak jsou v podzemí v garážích obchodního domu, jak jede po dálnici anebo někde po silnici a k tomu byly vždycky texty: Vidíš všechno, všude jsme, uvědom si, co se jim může stát,“ popsal Svoboda pro Blesk.cz své zkušenosti s vyděrači.

Vše se odehrálo v době, kdy na pražské radnici vyměnil koaličního partnera. Místo ČSSD sestavil koalici s TOP 09. „V té době jsme dělali všechny ty velké prověrky v dopravním podniku atd…“ zavzpomínal Svoboda na dobu, kdy dostal od ministra vnitra kvůli vyhrožování on i jeho manželka ochranku.

Odposlech i v posteli

Telefon měl tedy Svoboda „napíchnutý“ hned dvakrát. Jednou od těch, kteří mu vyhrožovali, a podruhé oficiálně od policistů. „Dostával jsem denně okolo třiceti výhrůžných telefonátů. Měl jsem odposlech i v posteli. Vím, na rozdíl od většiny z vás, o čem mluvím, když se bojíte říct někomu doma třeba i miláčku,“ popisoval Svoboda poslancům.

Jenže pak se podle Svobody stalo něco nečekaného. Policisté totiž „oficiální“ odposlechy náhle ukončili, jakkoli byli prý pachatelům na stopě. „Téměř v okamžiku, kdy to skoro měli, tak byl odposlech zastaven,“ podivil se Svoboda. Vůbec neví, proč se to stalo. „Prostě se tak rozhodlo. Říkali mi, že potřebují ještě nějaký čas, že už místo mají lokalizované atd. – a pak mi bylo oznámeno, že to bylo zastaveno jako neúspěšné,“ popsal známý gynekolog a poslanec tehdejší postup policie.

Situace už se prý uklidnila a dnes se politik telefonovat prý nebojí. „Dnes už mi ten telefon nepřeskakuje, jako to přeskakovalo, když se pan major zapojil,“ dodal se smíchem Svoboda.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 23. května 2017 09:53 )

zhodnoceni ods a kalouska z doby minule a opet se derouci ke korytum. https://www.youtube.com/watch?v=tkK-yLEXflQ

makkovkka ( 23. května 2017 09:25 )

Exprimátore Svobodo jak by jste reagoval, kdyby na vás páchali štvavou likvidační kampaň s udáváním jako na Babiše? (kde se i vy podílíte) Chudáčku! Propíchané gumy - zaplatila pojišťovna Vystřelené okno - zaplatila pojišťovna a měl jste ochranku. Odposlechy - u sebe se nad činem pozastavujete, nad Babišem vynášíte soudy aniž by jste znal původ nahrávky. Gynekolog je k politování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa