Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zetě Babišovy náměstkyně obvinila policie. Šéf ANO se s ním „nemazal“

Autor: vei, ČTK - 
19. května 2017
15:25

Rozsáhlou kauzou úniků z policejních spisů se zabývá Vrchní státní zastupitelství v Olomouci ve spolupráci s národní protidrogovou centrálou. ČTK to potvrdil žalobce Petr Šereda. Podle České televize se vyšetřování týká i elitních policistů. Kauza se dotýká i zetě náměstkyně ministra financí Andreje Babiše (ANO) Aleny Schillerové. Šéf ANO je k němu nekompromisní.

Mezi obviněnými je podle ČT například bývalý policista z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Michal Ratajský nebo majitel investiční skupiny DRFG David Rusňák, který podniká v nemovitostech, telekomunikacích či teplárenství. Rusňák je zeť náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové, kterou před několika dny hnutí ANO navrhlo do funkce ministryně financí, ale premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) tuto nominaci odmítl.

Mluvčí DRFG Jan Sedláček ČTK řekl, že Rusňák vypovídá na policii. Dodal, že o zatčení a obvinění informace nemá.

DRFG je investiční skupina založená v Brně v roce 2011. Cílem DRFG je zhodnocovat kapitál prostřednictvím investic do majetkových podílů v perspektivních společnostech a projektech. DRFG se zaměřuje především na investice do nemovitostí, finančních služeb a telekomunikací. V roce 2016 dosáhl objem investic 1,5 miliardy Kč a objem aktiv překročil čtyři miliardy Kč.

Rusňák daroval ANO 1,5 milionu

David Rusňák je štědrým sponzorem hnutí ANO. V roce 2014 mu věnoval 1,5 milionu korun. Jeho manželka Petra Rusňáková – dcera Babišovy náměstkyně Aleny Schillerové – je brněnskou radní pro cestovní ruch a marketing. Před komunálními volbami dala hnutí 200 tisíc. 

Alena Schillerová se k situaci okolo svého zetě zatím nevyjádřila. Redakci Blesk.cz nebere telefon. Už nicméně zaúřadoval končící ministr Andrej Babiš (ANO). Jihomoravské organizaci ANO nařídil vrátit Rusňákův dar a chce ho nechat vyloučit z hnutí.

Ratajský působil v ÚOOZ do srpna 2009. Nyní je podle ČT společníkem v bezpečnostní agentuře CS Solution Group, která zajišťuje profesionální ochranku, ostrahu objektů i ochranu informačních technologií.

V nedávném rozhovoru ve Studiu Blesk ale odmítla, že by se na ministerstvo financí k Andreji Babišovi dostala právě kvůli vazbám Rusňákových na hnutí ANO. 

Vše o krizi vládní koalice čtěte ZDE >>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zdenekk- ( 23. května 2017 10:29 )

Babiš je frajer on a Zeman,jediní dva normální slušní lidi na svých místech,zbytek v čele s židovskou zkurrvenou trojicí Sobotka,Chovanec a Kalousek patří postřílet k nim ještě pyča Fiala z ODS. Lidi,udělejme noc dlouhých nožu jako byla v německu za vlády Adolfa,potom bude líp,zabít milion DEBILNICH ČECHŮ a bude klid , pořádek a demokracie v tomto podání,je plíživý fašismus. At žije Babiš a at vyhraje volby.STEJNĚ JE VYHRAJE

ceskarebelka ( 22. května 2017 17:29 )

náš estebáček je křišťálově čistý Takových už bylo. Proč asi se chtějí vehementně dostat za každou cenu do vlády. Asi kvůli nám to nebude Prachy nesmrdí a pořád jich má mafie málo. Dostávají dotace v miliardách, obchodují v miliardách, ale to jim nestačí. Musí koukat do policejních spisů, uplácet, obchodovat se spisy. Hrůza a děs.

ceskarebelka ( 22. května 2017 17:25 )

já se nedivím že se mafie chce dostat do parlamentu a časem do vlády. Zavřít je všechny až zčernají. To je nehoráznost. Vydělávají miliardy a pořád mají málo. To musí ještě kšeftovat s policejními spisy, nahlížet do vyšetřování, uplácet, hrůza a děs. Nakopat jim všem do pr.....a poslat je na měsíc Strašné. Ani se mě nechce věřit, že toto má Judr. Schillerová doma a ještě to obhajují že nic. Policie v podstatě zatýká nevinné a Ištván opět bude pod palbou kritiky.

Nezadat ( 19. května 2017 22:01 )

Á do řiti,pátek a ty máš opět vycházku.

vagen ( 19. května 2017 19:49 )

krivak Babis alias Bures to je proste sila

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa