Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Lidovci a STAN představili společné logo. 10 procent u voleb dáme, věří si

Autor: ČTK - 
15. května 2017
21:50

KDU-ČSL a hnutí Starostové a nezávislí (STAN) dnes v Praze představily logo koalice, v níž se budou na podzim společně ucházet o hlasy voličů při volbách do Sněmovny. Trojúhelník tvořený čtyřmi rostoucími žlutými pruhy má podle předsedů obou uskupení Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL) a Petra Gazdíka (STAN) symbolizovat budování společnosti odspodu a zohlednění potřeb rodin a obcí i v celostátní politice. Vznik volební koalice musí za dva týdny ještě definitivně potvrdit lidovecký sjezd, Bělobrádek je ale v tomto směru optimistický.

Jednotlivé pruhy na logu podle obou předsedů postupně představují rodinu, obec, region a celý stát a společnost. Zároveň je podle nich logo i symbolem růstu síly. „Je to ten nárůst, který očekáváme. A také to symbolizuje to, že politici by měli mít blízko k lidem, k rodinám a že od těch rodin, přes obce, přes regiony potom se má vládnout,“ řekl Bělobrádek.

„Vládnutí má být zespoda. Nemá to být demokratický centralismus, ale má to být vládnutí tak, aby potřeby lidí od rodin přes obce a regiony se projevovaly i v celostátním měřítku,“ doplnil.

Obě uskupení jednala o vzniku volební koalice od loňského prosince, vedení lidovců a starostů její vznik potvrdila v dubnu. Teoreticky by vytvoření koalice ještě mohl zvrátit sjezd KDU-ČSL, to ale Bělobrádek neočekává. „Já schválení očekávám a budeme jenom sledovat, jaký bude ten poměr. Nicméně já jsem byl minulý týden na jižní Moravě, ve Zlínském kraji, na Vysočině, já jsem optimista,“ řekl.

STAN a lidovci by rádi vyhnali Sobotku, Babiše i Kalouska:

Na rozdíl od kandidatury samostatných stran musí volební koalice pro vstup do Sněmovny získat nejméně deset procent hlasů. To znamená riziko především pro KDU-ČSL, která by bez starostů bezpečně překonala pětiprocentní práh, součet preferencí obou skupin v průzkumech se ale pohybuje na hranici deseti procent. Bělobrádek i Gazdík ale předpokládají, že se zvýšený volební práh podaří bez potíží překonat.

Koalice lidovců a starostů by podle Bělobrádka měla cílit na středové voliče, kteří chtějí prozápadní orientaci země, ekonomickou prosperitu a nevěří na vládu silné ruky. Zároveň by koalice podle něj měla nabídnout novou generaci politiků, kteří nejsou spojeni s minulými skandály. „My jsme chodili do občanských zaměstnání, my jsme závratně nezbohatli v 90. letech, my jsme lidi, kteří prošli politikou odspoda,“ řekl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

salto ( 16. května 2017 13:23 )

Nezadat ( 16. května 2017 12:17 )

Ač chromej,tak si z radostí zatančím na jejich funusu po volbách.

1kago1 ( 16. května 2017 09:22 )

Lidi, vam to nedochazi??? Kalous usaty opet ovlivnuje media!!! Dnes je soud s Parkanovou - zlodejska akce CASA. Parkanovou dosadila TOP 09 a Kalous usaty za ni orodoval v PS, v mediich ale i vyhrozoval policii. Vse je na youtebe, staci vyhledat. Pardon, vam media predhodi Babise,EET, Zemana a nove vlajkonose aby se o TOP 09 nemluvilo. Skoda pres 800.000.000,-Kc. Pro kalouse usateho je blizici se bilionek malickosti! http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2120412-exministryne-parkanova-jde-k-soudu-kauz u-casa-zacne-rozpletat-po-peti-letech-od Tradicni politicke strany jsou NEVOLITELNE!!!

joudajoudovy ( 16. května 2017 08:36 )

co ti podrazaci, kam vitr tam plast, jeste chteji narodu predstavit? mximalne, ze zvysuji volume pro korporace. chudaci seniori, kteri kdu-lido volili? kdo ma rozeznal logo adidas a lidovych starostu jenz kalousek ovlada http://www.pensole.com/wp-content/uploads/2016/05/yellow-adi-logo-01.png

asijo ( 16. května 2017 05:53 )

Mají krásné žluté schody do propadliště dějin.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa