Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hayato Okamura o své rodině: Máme 5 dětí, mluvíme s nimi i německy

Hayato Okamura
Hayato Okamura  (Autor: Yan Renelt / MAFRA / Profimedia)
Autor: bru - 
8. dubna 2017
12:43

Hayato Okamura se rozhodl vstoupit do politiky. Na pražské kandidátce lidovců se objeví na pátém místě. Už dřív se nechal slyšet, že mu leží na srdci, aby lidé poznali i jinou část rodiny, než jen jeho bratra Tomia. V rozhovoru, který živě vysílali lidovci na Facebooku, nechal nahlédnout i do svého soukromí.

Narodilo se nám krátce po sobě pět dětí, takže jsem se měl co ohánět, abych je uživil, vychoval. Teď už mi odrostly. Nejmladší syn Ignác chodí už do sekundy arcibiskupského gymnázia, tak cítím, že se v mém životě otevírá nová kapitola,“ vysvětloval důvody, proč vstupuje do politiky, Hayto Okamura.

VIDEO: Co Hayato Okamura prozradil o rodině?

Rodina lidoveckého kandidáta má mezinárodní kořeny. Okamurovi koluje v žilách japonská a korejská krev, jeho žena zase chodila do školy v Rakousku, pochází ale z Ruska. „Doma mluvíme česky a německy, děti jsou dvojjazyčné,“ prozradil.

Opak svého bratra: Evropskou unii nesmíme podkopávat, říká Hayato Okamura

Zatímco Tomio Okamura dělá vše pro to, aby Česko vystoupilo z Evropské unie, jeho bratr před její likvidací varuje. „Evropská unie má mnoho vad,“ kritizuje sice otevřeně Hayato Okamura, hned ale dodává: „Potřebuje neustálé vylepšování, ale naprosto bych se vyvaroval tomu Evropskou unii podkopávat.“ Unie je podle něj vzor pro celý svět. V Asii prý po ní „pošilhávají“, aby podobným způsobem spolupracovali Japonci, Korejci a Číňané: „Oni nám to moc závidí,“ tvrdí Hayato Okamura.

Hayato se narodil v roce 1966 v Praze. Jen pár měsíců poté se rodina přestěhovala do Tokia, kde se narodili jeho mladší bratři Tomio a Osamu. Do Česka se s matkou vrátili, když mu bylo deset let. Studoval na Karlově univerzitě.

mixer ( 8. dubna 2017 19:46 )

Alumno,já vám naprosto věřím,že Hayato Okamura může být takový,jak popisujete.Jenom je zvláštní,že začal vystupovat proti svému bratrovi,který,jak uvedl jej pomáhá živit tím,že mu dává práci.Zrovna nyní,když se SPD dostává příležitosti větší,než doposud,zjistil Hayato náhle,že bude rovněž kandidovat.Velmi prý si rozumí s Hermanem a věří mu.Takže buď si to špatně načasoval sám,anebo to někdo takto načasoval?

alumno ( 8. dubna 2017 19:28 )

Hayato Okamura je přesný opak svého bratra Tomia, což je také důvod, proč se nesnášejí a proč se Hayato za svého bratra mnohdy stydí. Já znám Hayata už roky, byl naším sousedem a je to opravdu slušný člověk, žádný populista, je inteligentní, skromný, uctivý, solidní, pracovitý. Má dobře fungující manželství, nedělá žádné prasárny, i jeho děti jsou slušně vychované. Jen si myslím, že má bohužel tu smůlu, že spousta Čechů tohle neumí ocenit a zaříznou ho jen proto, že je věřící, nebo proto, že je málo průbojný a "líbivý" - on totiž rozhodně nebude nikomu podlejzat tak, jako Tomio nebo třeba Babiš. Já mu moc fandím, takhle solidních a férových lidí mnoho nemáme.

andorea ( 8. dubna 2017 19:04 )

No, na to, že se hodně lidí přehlídne a hodí omylem jiného Okamuru, bych se pane Hayto moc nespoléhala...

msml20 ( 8. dubna 2017 17:03 )

Sympaťák chlap. nemám nic ani proti Tomiovi. Tenhle není podlézavější , ale mírnější. To je v politice důležité, obzvlášť v dnešní době. Držím pěsti.

honza46 ( 8. dubna 2017 15:39 )

No Tys nám tu teda chyběl. Očišťovat jméno Okamura? Tvůj brácha je frajer, ale Ty se potřebuješ jen zviditelnit podlézáním.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa