Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kauza domů na Lipně: Tlačil na média Zimolův muž?

Autor: red - 
6. dubna 2017
06:10

Tajná nahrávka mává Jihočeským krajem! Podřízený hejtmana Jiřího Zimoly (ČSSD) chtěl podle ní stopnout financování jedné regionální televize. Kvůli tomu, jak informovala o Zimolově kauze »Lipno«.

Nahrávku zveřejnil server deník.cz a je na ní debata ředitele příspěvkové organizace kraje, který spadá přímo pod hejtmana, se dvěma zástupci jedné jihočeské regionální televize. Jejich identitu ale nezveřejnil.

Z nahrávky vyplývá, že organizace zastavila spolupráci s televizí kvůli tomu, jak informuje o kauze Lipno. „To kvůli jedné věci, která zrovna probíhala médii?“ divila se tam zástupkyně televize.

„Spadám přímo pod hejtmana. Dostal jsem zadání ukončit spolupráci. Vím, že to není standardní, mně samému se to nelíbí,“ říká v nahrávce ředitel jihočeské příspěvkové organizace. „Nemohu jít proti kraji, který nás financuje,“ tvrdí v nahrávce ředitel.

VIDEO: Audionahrávky debaty »Zimolova muže« se dvěma zástupci jedné jihočeské regionální televize. 1. část

Úředník zástupcům televize vysvětluje, že nechce, aby se ukončení spolupráce mezi příspěvkovou organizací a televizí dostalo na veřejnost. „Víme, která hlava by to odnesla, politici ustojí ledacos, já bych byl na odstřel,“ shrnul.

Sám hejtman Jiří Zimola na dotaz týkající se nahrávky uvedl, že o žádném ukončení spolupráce neví. Podle deníku ale poté do redakce dotčené televize přišel e-mail, který se snaží tvrdá slova ředitele zmírnit. Místo přerušení spolupráce jen žádá odložení objednaných videoprezentací na druhou polovinu roku 2017. Důvod? Nedostatek financí.

O co v případu jde?

V březnu vyšlo najevo, že Zimolův kamarád a ekonomický ředitel českobudějovické nemocnice Martin Bláha staví na Lipně jeden rekreační dům pro hejtmana Zimolu a druhý pro jeho náměstka.

Lukrativní pozemky, na kterých chaty stojí, jsou ale stále psány pouze na Bláhu. Zimola oficiálně nikde nefiguruje. Kvůli odměnám za více než sedm milionů pro Bláhu se ozývají hlasy za jeho odvolání. „Je to uměle vytažený humbuk,“ řekl k tomu Zimola.

VIDEO: Audionahrávky debaty »Zimolova muže« se dvěma zástupci jedné jihočeské regionální televize. 2. a 3. část

 

cardfalkenau ( 6. dubna 2017 11:37 )

Politici čistější již býti nemohou. Většina rozkrádá co se ještě rozkrást dá. Všichni říkají, že vstoupili do politiky ,že chtějí pracovat pro lidi. Jo koryto je koryto a čuníci si pěkně chrochtají

vagen ( 6. dubna 2017 11:35 )

tak to je sila

vagen ( 6. dubna 2017 11:33 )

Vsehoschopny krivak Zimola je straslivej zlocinec.

komin ( 6. dubna 2017 11:32 )

zlojed zimola vydira jihoceske podnikatele uz dlouhou dobu

pepen ( 6. dubna 2017 11:09 )

Mě se zdá,že v České republice už není skoro nikdo čistý z politiků!!!!Je to jako mor-každý jen krade,tuneluje a podvádí!!!! Jak jsem již jednou psal-to bude jednou úplně vydrancované a vytunelované ,,ČESKO,, díky politikům a justici!!!!Protože zákony máme úplně jiné,než v jiných slušných a právních zemích.Opravdu....,,PRAVDA A LÁSKA ZVÍTĚZÍ,,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa