Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Jako samostatný voják bych moc nezmohla.“ Babišova Kristýnka už je u Kalouska

Autor: simao, ČTK - 
5. dubna 2017
18:15

Na sněmu ANO ji Andrej Babiš nazýval familiérně Kristýnka. Poslankyně Kristýna Zelienková (42) však dnes potvrdila, o čem se mluvilo delší dobu. Po odchodu z poslaneckého klubu ANO totiž oficiálně vstoupila do poslaneckého klubu TOP 09 a STAN. Od Babiše tedy přešla k Miroslavu Kalouskovi (TOP 09). Jako samostatný voják by toho prý na sněmovním bojišti příliš nezmohla.

„Téměř rok pracuji ve Sněmovně jako nezávislá poslankyně. Jako samotný voják na bojišti toho ale moc nezmůžu. Proto chci být v týmu lidí, kteří táhnou za jeden provaz a prosazují zákony, které skutečně pomáhají lidem,“ vzkázala poslankyně Zelienková na sociální síti. 

Neohýbá záda, říká o posile nový šéf Kalouskových poslanců

Nezařazená poslankyně opustila klub ANO loni v červenci. „Vstupem do klubu poslanců TOP 09 chci podpořit stranu, která je ve svých názorech čitelná, konzistentní a proevropská. Pro mě, jako pro politika, jsou tyto věci zásadní,“ říká nyní.

Novým šéfem poslaneckého klubu Topky je přitom poslanec Michal Kučera. „Jsem rád, že do poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové přichází tato aktivní a pracovitá politička. Kristýna Zelienková je osobnost, která se nebojí říct svůj názor a neohýbá záda. A já se moc těším na spolupráci,“ kvituje Kučera příchod Zelienkové. Vedení poslaneckého klubu přitom Kučera převzal v úterý po Františku Laudátovi.

VIDEO: O konci Zelienkové v ANO mluvil s Blesk.cz šéf poslaneckého klubu Babišova hnutí Jaroslav Faltýnek

Zelienková loni kritizovala předsedu hnutí ANO Andreje Babiše mimo jiné kvůli dotační kauze Čapí hnízdo. Stěžovala si tehdy také na nedostatek diskuse uvnitř hnutí. Už tehdy Babiš naznačil, že by mohla Zelienková přejít k opoziční TOP 09.

„Poslanci TOP 09 ji na dnešním jednání oficiálně přijali do frakce, která má tímto nově 26 členů,“ informovala dnes TOP 09 v tiskové zprávě.

Čekali jsme, jak se Babiš vyspí, tvrdí poslankyně

Zelienková, kterou Babiš na sněmu ANO označoval familiérně za „Kristýnku“, je místopředsedkyní výboru pro evropské záležitosti a členkou rozpočtového výboru. Na podzim hnutí ANO neprosadilo její odvolání z tohoto výboru. Jako poslankyně se věnuje legislativnímu řešení exekucí a lichvářských půjček.

Nedávno přitom v DVTV Zelienková zmínila, proč dala přednost právě Kalouskově Topce. „Mám sympatie k TOP 09 a k panu Kalouskovi z toho důvodu, že je konzistentní ve svých názorech a dokáže voličům nabídnout jakousi konzistentní jistotu ve svých postojích. Andrej Babiš je pro mě nečitelný. On má jeden den názor takový, druhý den má názor úplně jiný a všichni vždycky, když já jsem ještě aspoň byla v ANO, jsme čekali, jak se pan Babiš vyspí,“ tvrdila Zelienková.

Pozastavila se přitom i nad tím, že jí Babiš říká Kristýnka. „Máme spolu nějaký vztah pracovní, dlouho jsme spolu pracovali. Já mu sice Andrejko neříkám... Spíš to něco vypovídá o něm, o jeho charakteru. Jakým způsobem zřejmě nahlíží na ženy. Já z toho trochu vidím to, že role žen v politice pro něj není stejně relevantní jako třeba mužů,“ dodala Zelienková.

panda82 ( 13. dubna 2017 08:57 )

Potvrdila jaké hlavy vymazané jsou, mandát za ANO a teď holubička přeletěla k TOP09, to ji Kalousek nepoučil, že potvrdila "volby není třeba" co ji slíbil, za kolik ji koupil, nemá tam co dělat, poslanecký slib je na co,

joudajoudovy ( 6. dubna 2017 09:29 )

https://www.youtube.com/watch?v=Qg-QqYx2kzA

joudajoudovy ( 6. dubna 2017 08:59 )

dr.horaku alias prvoku, jiz komensky vedel, ze ukazka obrazku poslouzi k lepsimu si zapamatovani uciva a proc nezverejnit topacky gulas v konzerve a foto hulvata s jeho alotriemi, vcetne patolizalstvi k zemanovi a to za sklenicku.

joudajoudovy ( 6. dubna 2017 08:28 )

ponizujici kampan kalouska a rozdavani gulase v konzerve + foto hulvata. pro velky zajem ucastniku se akce preklada na nove misto https://www.youtube.com/watch?v=6GaxjH5jmhs

joudajoudovy ( 6. dubna 2017 08:23 )

prvok maka az se z neho kouri... bohuzel, jako jeho oblibenec kalousek, se zmuze pouze na hruby slovnik

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa