Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidovci skončili v téměř milionové ztrátě. Stáhly je tam loňské volby

Autor: ČTK, bk - 
30. března 2017
10:55

KDU-ČSL loni hospodařila se ztrátou 985 000 korun. Výsledek hospodaření ovlivnily náklady na krajské a senátní volby, které dosáhly 35,2 milionu korun. Vyplývá to z výroční finanční zprávy, kterou strana zveřejnila na svých internetových stránkách. V roce 2015, kdy se žádné volby nekonaly, lidovci dosáhli zisku zhruba 23 milionů korun.

Celkové náklady KDU-ČSL loni dosáhly 85,7 milionu korun, výnosy 86,2 milionu korun. Ztrátu lidovci vykázali kvůli zaplacené dani z příjmu za zisk v hospodářské činnosti, do které spadají zejména pronájmy prostor v pražském paláci Charitas, kde KDU-ČSL sídlí.

Nejvýznamnější položkou v příjmech KDU-ČSL byl příspěvek na činnost ze státního rozpočtu, který činil 46,2 milionu korun. Na členských příspěvcích lidovci vybrali 4,1 milionu korun, získali také dary o objemu 14,5 milionu korun. Mezi dary jsou zahrnuté i platby od ostatních politických stran jako příspěvek na společné kandidátky.

Senátní volby i krajské volby byly pro lidovce úspěšné. Podívejte se na tiskovou konferenci vedení strany:

Většina darů přišla lidovcům od fyzických osob, které KDU-ČSL celkem daly 11,1 milionu korun. Největším dárcem byl Marek Šimák, který straně věnoval 400 000 korun. Z firem nejvíc KDU-ČSL přispěla pražská společnost Pharmaceutical Biotechnology, která straně darovala 350 000 korun.

joudajoudovy ( 31. března 2017 07:07 )

je treba si pripomenout slova kalouka, neb jeho "odborne" nakladani se statni kasou je nyni zduvodneno financni krizi. zverejneni clanku rijen 2011: "Jsme si jisti současným stavem, troufnu si říct, že Česku finanční krize nehrozí," uvedl Kalousek. ...coby ministr financí tvrdil, že "Česká republika je ostrůvkem stability", a navrhl rozpočet postavený na více než čtyřprocentním ekonomickém růstu. Česko se přesto krizi nevyhnulo a ekonomika se naopak propadla o téměř pět procent. Kalousek také řekl, že by si přál zvýšení jednotné sazby DPH z plánovaných 17,5 procenta na 19 procent a současně osvobození léků a tisku od této daně. "Dává to logiku, kdyby bylo po mém, jdu sazby měnit hned.'Sociální svědomí' koalice ale má jiný názor," poznamenal. co zaverem dodat, at dnes bojuje proti zvysovani dani, coz je uctyhodne ale s ust kalouska pouhy populizmus, neb kdyby byl u vesla, sazby by menil hned a to s absenci socialniho svedomi, aby bylo vice k odklaneni.

joudajoudovy ( 30. března 2017 12:43 )

vcera se dozvidame, ze sekeru zatal kalousek a dnes flaternici kdyz si ve svych stranickych kuchynich neumi spocitat prijem vydej zustatek, coz je zakladni kamen pro ekonomickou gramotnost, ktera je soucasti vseobecneho vzdelani v CR, jak pak chteji hospodarit se statni kasou?

sovca ( 30. března 2017 11:36 )

Ať se chytnou za ruku s Kalouskem a jeho TOP O9 a jdou k šípku. Škody už nadělali dost.

jana999 ( 30. března 2017 11:17 )

ale nevykašlali, jen to šlo do soukromých kapes

jana999 ( 30. března 2017 11:15 )

tak ten milionek nad ti parlamentní pobudové zatáhnou ne,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa