Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Píč*vat umí každej.“ Babiš skryl před novináři snídani s kritiky

Autor: mah, kal - 
24. března 2017
17:30

Vicepremiér a šéf ANO Andrej Babiš měl v pátek posnídat s osobnostmi ze sociálních sítí. S lidmi, kteří vůči němu vystupují kriticky, se chtěl potkat bez přítomnosti médií. Jenže původní místo setkání v kavárně Louvre na Národní třídě v Praze se novináři dozvěděli. Ministr tak přesunul akci jinam a žurnalisté v Louvru Babiše ani jeho hosty nenašli. 

Babiš patří mezi českými politiky k nejaktivnějším uživatelům sociálních sítí. Na Facebooku a Twitteru dá vědět, kdo ho zrovna naštval, co si myslí a kde je. Ale třeba i to, že v jeho rodině zemřel dlouholetý psí přítel. Web Echo24.cz upozornil, že na pátek si navíc naplánoval setkání s osobnostmi internetu.

Mezi pozvanými byli lidé jako Patrik Zandl, publicista, který se věnuje telekomunikacím. Nebo Dan Přibáň, který v trabantu procestoval kus světa. Kvůli některým pozvaným se celá akce i „provalila“, někteří pozvánku sdíleli a připojovali k ní i komentáře se svými názory.

Podle Babiše ale nešlo o marketing, ale debatu s kritiky. „Byla to snídaně s lidmi, kteří negativně reagovali na podporu pana (Jana) Řežába ze Social Bakers. Někteří lidé negativně reagují. Řekl jsem, že si je pozvu a odpovím jim na jejich dotazy,“ řekl ministr ve vyjádření pro Blesk.cz. 

Kvůli novinářům jsme to přesunuli“

Když ráno dorazili novináři na Národní třídu, zjistili, že se snídaně nekoná. Až později vyšlo najevo, že se jenom přesunula do kavárny, o které se média neměla dovědět. Podle Babiše záměrně. „Nechtěl jsem, aby to vypadalo, že si dělám nějaký marketing. Nebyla to marketingová snídaně. Když se o to začínali zajímat novináři, tak jsme to přesunuli,“ uvedl pro Blesk.cz.

Ministr financí si schůzku pochvaloval. „Měl jsem z toho dobrý pocit. Debata byla dlouhá, seděli jsme tam asi dvě hodiny. Ptali se na různé věci, byli kritičtí,“ zhodnotil setkání ve vyjádření.

„Andrej jel monology, že všichni jsou blbečci“

Že k snídani přeci jen došlo, to prozradili znovu sami účastníci. Například marketérka z oblasti sociálních médií Markéta Lukášková o ní informovala na svém Facebooku.

„Tak jsem šla na snídani s Babišem. Z Louvru se to přesunulo do Café Colore. Nikdo nás u toho nefotil, což byla v podstatě moje podmínka, žádnej podraz tohoto stylu se nekonal. Důvod, proč jsem šla, je pro mě jasnej – píč*vat na FB umí každej, přímá konfrontace je výzva,“ uvedla Lukášková.

„Nebylo to rozhodně příjemný posezení, teda aspoň pro mě, sešlo se šest chlapů a jediná holka, patrně i nejmladší. Samozřejmě že Andrej si jel svoje monology, všichni jsou blbečci a za všechno můžou ostatní a Kalousek, tak jsem mu řekla, že v 90 procentech furt mele o ostatních, a ne o sobě a to je fail,“ ulevila si.

Na Babiše se poslední dobou valí kritika především za kauzu kolem korunových dluhopisů. Vicepremiér pochybení odmítá a snaží se vše vysvětlit:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

alIahakbar ( 25. března 2017 16:02 )

Ignotus o kom to mluvíš, schizoidní hovado?

alIahakbar ( 25. března 2017 15:55 )

zdenekk a to říká hovado zdenekk, který má místo mozku nasr*áno. To fakt sedí od takového primitiva, jako jsi ty

alIahakbar ( 25. března 2017 13:54 )

vadim měli by je rovnou rozvěsit na lampy u silnice.

alIahakbar ( 25. března 2017 13:37 )

Před několika dny jsem zažil něco, na co jen tak nezapomenu. Byl jsem na služební cestě a stavil jsem se na oběd v jedné hospůdce na okraji Prahy. Po hospůdce se mimo personálu nenápadně pohyboval jakýsi šupák s tabletem v ruce a sbíral se stolů účtenky EET. Na tom by ještě nic nebylo, kdyby na něho číšník nezavolal Zdenku, už jich máš dost, už běž. Když ta figurka odešla, tak jsem se číšníka zeptal, kdo že to je a on mi řekl, že je to místní blázen, který sbírá účtenky z EET a navíc je to prý velký přivrženec Kalouska. Tak nevím, byla to náhoda, nebo jsem viděl partyzánku zdenkka na vlastní oči? Ať mě trefí šlak, jestli kecám!

vadim ( 25. března 2017 11:05 )

nechte babiše napokoji.přeci nechcete zase volit tu sebranku ods a top09 kteří tady zdevastovali celou republiku.tady ty politiky by měli zařadit do školního dějepisu jako odstrašující příklad.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa