Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

O penězích pro ČSSD věděl moc. Zemřel Lhotský, co dřív přežil nájemnou vraždu

Autor: fab - 
23. března 2017
18:20

Navždy zmlknul další svědek českého Palerma 90. let, kdy politické strany sponzorovali nastrčení dárci. Ivan Lhotský (†64), přes jehož firmu TIA tekly pochybné miliony pro sociální demokracii, nepřežil až druhou smrt, informoval server Neovlivní.cz.

Lhotský podle Neovlivní.cz opustil tento svět už před rokem, ale zůstalo to utajeno. Rodina s médii nekomunikuje. Ostatně potom, co se v noci 2. března 1999 odehrálo na chodbě pražského paneláku, kde bydleli, není divu.

Maskovaný muž nejprve aktivoval alarm Lhotského auta a když podnikatel sešel ke vstupním dveřím, šestkrát na něj vystřelil pistolí s tlumičem. Dvakrát ho trefil do hlavy, čtyřikrát do hrudníku. Tuhle smrt Lhotský přežil, ale se ztrátou paměti. Nicméně podle rodinného známého mu zranění podlomila zdraví.

Ani za 20 milionů

Motiv vražedného útoku? Několik dnů před ním se na Lhotského obrátil jistý muž s žádostí o odkup dlužních úpisů sociální demokracie. Ale papíry, které údajně nejvíce kompromitovaly tehdejšího šéfa partajní pokladny a ministra financí v Zemanově vládě Ivo Svobodu (†68), Lhotský ani za 20 milionů neprodal… Kvůli souvislosti mezi odmítnutou nabídkou a střelbou vyšetřovala policie kmotra podsvětí Františka Mrázka (†48), ale nic mu neprokázala.

Pan Nepohodlný

O tom, že byl Svoboda jako ministr komusi nepohodlný, řekla Blesku jeho spolupracovnice a přítelkyně Barbora Snopková (73): „Chtěli po něm, aby podepsal garanci státu za Kongresové centrum. To byly tenkrát dvě a půl miliardy. Nenávratné… Pak to byla Mostecká uhelná… Měl také jinou představu o zacházení s IPB…“

Kvůli tomu prý na ni a na Svobodu byla nastražena past v podobě továrny Liberta, za jejíž údajné vytunelování se oba ocitli na několik let v kriminále. Exministr Svoboda už do kauzy Lhotský a peněz pro ČSSD jasno nevnese – 23. února zemřel.

Připomeňte si pohřeb exministra Ivo Svobody:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 24. března 2017 07:24 )

ze by bohuuus cistil sajrajt po moznych vypadlych kostlivcich ze skrine? tradicni politicke strany jsou jedna provazana banda hrajici si do ruky a jiz je nacase, aby odtahly.

havran2 ( 23. března 2017 20:11 )

ČSSD chce na někoho ukazovat,že druzí kradou a ČSSD jsou čistí ! ! ! Nejdřív ať si zametou před vlastním prahem,v první řadě předseda Sobotka ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa