Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Jsem sexista a EU je postavená na lži,“ říká hajlující europoslanec pro Blesk

Polský sexistický europoslanec ve Studiu Brusel opět urazil ženy.
Polský sexistický europoslanec ve Studiu Brusel opět urazil ženy.  (Autor: archiv Blesk.cz)
Autor: Tomáš Polák - 
22. března 2017
05:46

Muži jsou inteligentnější, a proto vydělávají více, stejně jako blonďatí lidé nebo třeba běloši oproti „negrům“. To ve Studiu Brusel prohlásil polský europoslanec Janusz Korwin-Mikke. Evropská unie je podle něj postavená na lži, že jsou si muži a ženy rovni. Europoslanec se tak snažil vysvětlit výroky, kvůli kterým ho předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani na 10 dní suspendoval a zakázal mu reprezentovat europarlament na celý rok.

Samozřejmě že ženy musí vydělávat méně než muži, protože jsou slabší, menší, méně inteligentní a tedy musí vydělávat méně.“ To jsou slova polského europoslance Janusze Korwina-Mikkeho, za které byl bezprecedentně potrestán a sklidil za ně mezinárodní kritiku. A europoslanec se za ně ani náhodou nestydí.

„Samozřejmě že jsem sexista, existují pohlaví, takže jsem sexista. Jsou tady malé rozdíly mezi muži a ženami a nemůžete je odmítat,“ uvedl Korwin-Mikke. Rozhodně by tak nevzal zpátky slova, která na půdě europarlamentu na začátku měsíce vyřkl. „Pakliže je někdo menší, slabší, méně inteligentní, méně agresivní, tak ona musí očekávat, že bude vydělávat méně,“ snažil se vysvětlit a zdůraznil, že tím slabším pohlavím bude vždy „ona“.

Podle europoslance tkví celý problém v tom, že je Evropská unie „socialistická“ a místo s jednotlivci pracuje s kolektivem. „A mají problém. Protože socialismus je systém, který bojuje proti problémům, které nejsou, proč ženy vydělávají méně než muži? To protože je menší, slabší a méně inteligentní než muž. To je vysvětlení,“ dodal Korwin-Mikke.

Trest, který na něj uvalil Evropský parlament, ho prý nezajímá. „Je mi to jedno,“ řekl během rozhovoru. Starosti mu nedělá ani petice vyzývající k jeho odvolání, kterou za méně než týden podepsalo kolem 935 tisíc lidí. „Jsem zklamaný, radši bych měl milion takových lidí, protože většina se nejčastěji mýlí. Je tady více idiotů než moudrých,“ konstatoval. Ani reakce svých voličů se prý nebojí. „Já se zajímám o svých 15 %. Těch dalších 85 % mě může nenávidět a dělat cokoliv. Já to mám rád,“ řekl a přirovnal se k otci moderní astronomie. „Galieo Galiei byl také několikrát potrestán, ale samozřejmě nezměnil svůj názor,“ uvedl v závěru pořadu.

Europoslanec nebyl za své chování potrestán poprvé. Například v roce 2015 byl suspendován na 10 dní kvůli hajlování přímo v Evropském parlamentu. „Já jsem řekl, že nedovolím nacistické praktiky v parlamentu, protože to byli nacisté, kteří by řekli, že všechno by mělo být Ein Volk, ein Reich, ein Ticket („Jeden národ, jedna říše, jeden lístek,“ – pozn. red.),“ připomněl.

Podívejte se na celý rozhovor:

Video  Studio Brusel - Korwin-Mikke  - Tomáš Polák, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

prycsnima ( 22. března 2017 09:19 )

 Jenom díky hamižnosti jsou muži tak špatně placeni,že i ženy musí jít pracovat aby se rodina uživila. Celá ta zku rvená EU je k hoovnu.

gemino ( 22. března 2017 08:09 )

Vy ignorante, nejprve si přečtěte, proč hajloval, a potom kritizujte. Blbě čtete a pak ze sebe děláte pitomce. Europoslanec Janusz Korwin-Mikke právě hajlováním protestoval proti zavádění nacistických praktik v europarlamentu, tedy proti tvrzení bruselských papalášů, že všechno má být "Ein Volk, ein Reich, ein Führer", což byl Hitlerův slogan o jednom národu, jedné říši, a jednom vůdci.

XLADI ( 22. března 2017 07:25 )

Před 75 lety je náckové kosili po desetitisících v koncentračních táborech, dokonce měli ten největší na svém území a teď hajluje . Ten by byl kolaborant, nebo šel do sprchy jako první.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa