Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zeman padal na schodech, ochranka ho chytila. Ztratil při tom botu

Autor: ČTK, simao - 
20. března 2017
12:45

Proklaté schody. Prezident Miloš Zeman měl co dělat, aby se nezřítil na schodech během své návštěvy Olomouckého kraje. Klopýtl, ochranka ho však zachytila. Ztratil ale botu a část cesty šel v ponožce. Prezident přitom své potíže s pohyblivostí dolních končetin - konkrétně polyfunkční neuropatií - zmiňoval i jako jeden z argumentů, proč by neměl znovu kandidovat. Převážily však argumenty pro.

Prezident Miloš Zeman zahájil dopoledne návštěvu Olomouckého kraje, při vstupu do budovy krajského úřadu na schodech klopýtl, zachytila ho ochranka. Přišel přitom o botu a část úseku absolvoval v ponožce.

Podívejte se, jak celou věc zachytila kamera:

Video  Prezident Zeman klopýtl na schodech. Ochranka ho zachránila před pádem  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Botu nasadila Zemanovi první dáma

Zeman má potíže s chůzí kvůli polyfunkční neuropatii. Svůj příjezd pak při setkání s krajskými zastupiteli komentoval s nadsázkou. „Toto je moje 47. nebo 48. návštěva kraje a vy právě dnes máte jednu prioritu. Jste prvním krajem, kde při vchodu do krajského úřadu jsem ztratil botu. Naštěstí se našla, moje žena mi ji nasadila a utáhla,“ uvedl Zeman. Podotkl přitom, že jeho ztracená bota zřejmě vyplní u novinářů veškerou plochu a na důležitá témata už nezbude prostor.

Prezident Zeman klopýtl na schodech před olomouckým krajským úřadem. Ztratil při tom botu. Prezident Zeman klopýtl na schodech před olomouckým krajským úřadem. Ztratil při tom botu. | Foto Blesk - Pavel Ryšlink

Návštěva Olomouckého kraje je první návštěvou regionů poté, co Zeman oznámil, že se hodlá znovu ucházet o funkci. Do své funkce byl zvolen na začátku roku 2013, pětileté období mu vyprší v březnu 2018.

Při oznámení, že hodlá obhajovat svůj mandát, zároveň uvedl, že absolvoval vyšetření, které potvrdilo, že má cukrovku a polyfunkční neuropatii. Problémy mu dělá hlavně chůze po schodech, při které mu musí asistovat jeho okolí, a neujde také delší vzdálenosti. Zeman sám svůj zdravotní stav nedávno označil za stabilizovaný. V září oslaví 73. narozeniny.

VIDEO: O svém zdraví mluvil Miloš Zeman i v pořadu S prezidentem v Lánech

Zeman: Intervence ČNB mohou skončit dřív

Zeman v Olomouckém kraji mluvil např. o intervencích České národní banky proti posilování koruny. ČNB by je podle Zemana mohla ukončit dříve než v půlce letošního roku, o které zatím hovoří členové bankovní rady.

O intervencích jednal Zeman s guvernérem ČNB Jiřím Rusnokem, někdejším premiérem. „Mluvil jsem před dvěma dny s guvernérem Rusnokem a nebudu prozrazovat žádné tajemství, když řeknu, že ukončení kurzového závazku se očekává v prvním pololetí letošního roku a není vyloučeno, že možná dříve, než se nadějeme. Ale to už ponecháváme na rozhodnutí vedení ČNB,“ uvedl Zeman.

Podle něj ukončení intervencí bude mít dlouhodobě daleko pozitivnější dopad na ekonomický růst ČR, než mělo znehodnocení české koruny. Prezident při debatě s krajskými zastupiteli připomněl, že je „zásadním odpůrcem“ intervencí ČNB, které přirovnal k anabolikům podávaným sportovci. „Zpočátku mu narostou svaly, ale pak už se dlouhodobě stane něco horšího,“ podotkl Zeman. 

Zamíří i mezi zbrojaře

Do Olomouckého kraje zamířil Zeman v prezidentské funkci počtvrté. Tentokrát pojede především na Prostějovsko a Olomoucko. V plánu má návštěvu české zbrojařské společnosti Excalibur Army ve Šternberku či firmy Nutrend v Chválkovicích.

Zamíří i za vojáky prostějovských speciálních sil. Veřejné debaty s obyvateli prezident absolvuje v Hněvotíně, Šternberku, Uničově a Konicích.

Olomoucký kraj za tři dosavadní návštěvy prezidenta zaplatil ze svého rozpočtu dohromady více než 1,1 milionu korun. Většinu nákladů tvořily výdaje za občerstvení prezidentského páru a jeho doprovodu čítajícího několik desítek lidí.

VIDEO: Celý záznam jubilejního 10. dílu pořadu S prezidentem v Lánech. Kromě kandidatury se v něm mluvilo mj. o Zemanových poradcích i kriticích

Video  O větší moci, ztrátě paměti i boji o Hrad: Mluvili jsme S prezidentem v Lánech  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

alIahakbar ( 23. března 2017 14:50 )

rego víš hov*no, Stalinovo scvrklé varle.

alIahakbar ( 23. března 2017 14:47 )

rego nedělej ze sebe většího debila než jsi.

alIahakbar ( 22. března 2017 12:53 )

Dacan68 nauč se psát, havlofašisto.

alIahakbar ( 22. března 2017 12:51 )

Dacan68 a ty největší ču *rák.

oldedek ( 21. března 2017 11:50 )

Myslím si, že kromě obrovské touhy po moci, líbivému zvuku fanfár při příchodu k plebsu a zároveň být hlavním velitelem armády naší republiky, chuti vést 10-ti miliónový stát a rozhodovat o velmi důležitých státních záležitostech, tj. jak a s kým a proč, by pro všechny kandidáty mělo přecházet nejen důkladné zdravotní vyšetření fyzických schopností ale hlavně důkladné vyšetření psychologického zdraví nezávislými odborníky .....!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa