Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šlechtová se veřejně přihlásila k lesbám a gayům. Jako první česká politička

Autor: bud, dv, mts - 
17. března 2017
22:02

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) se nejspíš jako první politička v historii Česka otevřeně přihlásila k tomu, že se jí líbí víc ženy. Sice svůj tzv. coming out neformulovala napřímo, ale mezi řádky je to jasné sdělení. Na plese Queer Ball v Praze pronesla, že gay a lesbická komunita je i její komunita. A potvrdila to i na dotaz moderátora večera Lukáše Hejlíka. Zřejmě je tak jedinou aktivní političkou v zemi, která se rozhodla takto intimní soukromou věc sdílet s veřejností.

Nestává se příliš často, aby se aktivní politik veřejně přihlásil k homosexuální komunitě. Ministryně Karla Šlechtová tento krok podle všeho udělala. Nepřímo tak podpořila řadu mladých lidí, kteří hledají své vzory, když přemýšlejí o vlastním coming outu.

Šlechtová v pátek vystoupila na plese Queer Ball, který je určený hlavně pro gaye, lesby, queer lidi a jejich přátele. V rozhovoru s moderátorem večera, hercem Lukášem Hejlíkem, mimo jiné prohlásila: „S panem Hejlíkem jsme měli takovou řeč, kdy mi říkal, že členové té komunity jsou hodní, nevyčítaví, a ukazoval nám tu onu komunitu. Tak jsem si mu dovolila připomenout: Vy ale mluvíte i k mé komunitě.“

Reportér Blesk.cz poté se Šlechtovou mluvil osobně. Na přímý dotaz, zda prohlášením na pódiu přiznala svou orientaci, se ale přímé odpovědi vždy vyhnula. „Rozumím vaší otázce. Ale vzhledem k tomu, že jste tu teď jako novinář, tak jen řeknu: Podporuju LGBT komunitu, sdělila.

Podívejte se na celé video, které nejspíš ukazuje veřejný coming out ministryně Šlechtové:

Video  Šlechtová se přihlásila ke gay komunitě. Jako první česká politička.  - Matěj Smlsal
Video se připravuje ...

Karla Šlechtová před časem otevřeně podpořila také kampaň Různé rodiny, stejná práva, která bojovala za právo přisvojit si dítě partnera v homosexuálních vztazích. „Děti potřebují rodiče, ideálně dva. Zodpovědné a milující,“ řekla v této souvislosti ministryně.

Video se připravuje ...
Další videa