Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Babiš o kritice Sobotky: „Nechápu, že se mnou sedí ve vládě“

Autor: val - 
10. března 2017
15:24

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) se ohradil proti slovům premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Ten na sjezdu své strany v Brně v pátek ryl do Babiše a kritizoval ho, že nemá rád demokracii, ale jde mu o moc. Babiš to v reakci pro Blesk.cz odmítl.

„Slyšíme, že pravice v opozici zmoudřela, no já si to nemyslím. Náš hlavní koaliční partner hnutí ANO se vyjadřuje tak, že mluví o spolupráci s ODS. No kde to jsme? Je to reálné nebezpečí, které tady existuje. Mohu vám garantovat, že na pravicovou vládu by většina lidí v naší zemi doplatila. Sociální demokracie to nesmí připustit,“ řekl Sobotka. Andrej Babiš podle něj není sociálně citlivý miliardář, chce získat veškerou moc a nemá rád demokracii.

„Nechápu, že se mnou pan premiér tři roky sedí ve vládě, když tohle říká. Není to pravda. Já mám rád demokracii. Ale ne takovou, kde premiéra řídí lobbistická skupina Bison and Rose, vlivný právník Pokorný a on jde na ruku jejich zájmům,“ ohradil se Babiš.

„Ne takovou, kde ministr vnitra bez dohody se svými koaličními partnery zničí jediný policejní útvar, který v naší zemi účinně zasahoval proti korupci. Chci funkční demokracii bez pokrytectví, politikaření a korupce, kterou mají všechny tradiční strany za ty roky u vlády skvěle zmáknutou,“ dodal.

Podívejte se na snímky ze sjezdu ČSSD:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

homednes ( 16. května 2017 11:38 )

tak čtěte: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Svinska-lez-dezinformacni-incest-Petr-Zantovs ky-podrobne-rozebral-jak-media-vytvorila-kauzu-Babisovych-nahravek-Novinarska-parta-se-pry-uz-zcela- utrhla-ze-retezu-487582

marmat ( 12. března 2017 18:07 )

zdenekku protože máte vzteklinu v posledním stadiu je na místě LÉČBA

marmat ( 12. března 2017 18:04 )

jana52 ( 10. března 2017 17:19 )

Babiš snížil dluh o 12 901 257 243 ???? Počet státních zaměstnanců se od roku 2012 zvýšil zhruba o 23.000 na letošních 437.000. V příštím roce by se přitom měl jejich počet zvýšit o dalších 7600. Náklady na jejich odměňování od roku 2012 stouply o 16,6 miliardy na letošních 149 miliard korun. Příští rok by přitom měly výdaje státního rozpočtu na platy dále stoupnout na 162 miliard korun. Vyplývá to z údajů ministerstva financí. Jsi snad státní zaměstnanec "baliko"?

jana52 ( 10. března 2017 16:15 )

Neustále slyším, jak jsme na ekonomické vlně, jak se nám daří dobře,jak průměrný plat narostl ke 30-ti tisícům..... vlastně bychom měli být vděční těmto dvěma "nadlidem" a jejich partám za to, jak se máme dobře. Realita je taková, že plošný třicetisícový plat je utopie, drahota je opravdu děsná a ceny stoupají raketově. A lidé diskutují, kdo je lepší, jestli Bureš, nebo ten bezsvalovec Sobotka..... Oba myslí jen na sebe... ekonomická situace pro běžné lidi je mnohem horší, než to bylo za minulé vlády.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa