Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sněm ANO: Babiš má novou moc, kryje ho „anděl smrti“ a Stropnický může na Hrad

Autor: Jaroslav Šimáček, Jakub Veinlich, kal - 
26. února 2017
17:20

Sobota na sněmu ANO rozhodla o potvrzení mandátu předsedy hnutí Andreje Babiše. Neděle určila, že záda mu bude nadále krýt „anděl smrti“ Jaroslav Faltýnek, který ve volbě porazil Jaroslavu Pokornou Jermanovou. A že místopředsedy hnutí budou ministři Richard Brabec a Martin Stropnický, středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová i brněnský primátor Petr Vokřál. Stropnickému se tak otevírá cesta kandidovat na Hrad. Blesk.cz vám z jednání nabídl podrobné online zpravodajství.

Fotogalerie Sněm hnutí ANO 173 fotografií

ONLINE: Sjezd hnutí ANO
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
18:30
26. 2. 2017

Volební sněm ANO skončil s jasným výsledkem. Zazněly na něm i konkrétnější volební ambice Andreje Babiše. Potvrzením Andreje Babiše coby předsedy hnutí i Jaroslava Faltýnka jako prvního místopředsedy. ANO má nově čtyři místopředsedy - Martina Stropnického, Richarda Brabce, Jaroslavu Pokornou Jermanovou a Petra Vokřála. S obměněným vedením nyní ANO vyhlíží sněmovní volby.

 

"Myslím, že jsem nejvíce sledovaná osoba v naší zemi,"

 

uvedl během dne také Babiš. "Cíle jsou vždycky vysoké, my bychom samzřejěm chtěli vyhrát volby takovým způsobem, aby nevznikla situace jak v krajských volbách v Hradci Králové, kde jsme skončili v opozici. Pro mě je směrodatné číslo, které jsme získali v krajských volbách a to je 21 procent. To, i když kolegové říkali, že to byl úspěch, pro mě to až takový úspěch nebyl," říká Andrej Babiš o cílech ANO. Bude po říjnových volbách spokojenější?

 

 

Otazníky zůstávají, předvolební kolotoč se rozjíždí. My vám nyní děkujeme za pozornost u našeho víkendového online přenosu z Centra pohybové medicíny v Praze na Chodově. 10. a 11. března pro vás stejně detailně zmapujeme sjezd ČSSD.

18:01
27. 2. 2017

Hnutí ANO se přitom od minulého sněmu změnilo. Přijalo 325 nových členů, kterých je nyní dohromady 2848. Jenže 357 členů babišovci vyloučili - především za neplacení členských příspěvků, ale i za zamlčování informací při přijímání.

17:50
1. 3. 2017

"Mě je to osobně velmi nepříjemné, tato kauza, protože já jsem byl jeden z lidí, kteří vlastně s Otou Koštou na začátku daleko před volbami vyjednávali, aby byl naším lídrem."

První místopředseda Faltýnek Blesk.cz řekl, jak vidí situaci s olomouckým hejtmanem Koštou, kterého Babiš viní z problémů s alkoholem a ANO se jej patrně chystá sesadit. "Od kolegů, ať už koaličních nebo opozičních, jsem slyšel, že přestal komunikovat po svém zvolení. Nevytvořil se tam dělný tým, který by ten kraj posouval dopředu. Kauzu s alkoholem komentovat nechci. Ale včera na sněmu tady byl náš radní z Jihomoravského kraje pan Hýbler, který má osobní zkušenost tohoto typu s panem hejtmanem," prozradil Faltýnek. Co říká na to, že Košta dorazil i na sněm a stěžoval si, že nebyl pozván jako delegát?

"Já jsem nepochopil, proč pan Košta vůbec přijel, když nebyl pozván. Ani jako host, ani jako delegát. Já, když by mě někam nepozvali, tak bych tam ani nejel."

17:45
26. 2. 2017
17:35
26. 2. 2017

"Byly tady skvělé projevy, teďka nemyslím na mě,"

uvedl na závěr sněmu Andrej Babiš. "Máme nové vedení, musíme skutečně intenzivně pracovat na našem programu," podotkl. 

VIDEO
Video se připravuje ...
17:29
26. 2. 2017

Podívejte se na souhrn ze 2. dne sněmu ANO, který pro vás připravil reportér Jakub Veinlich.

VIDEO
Video se připravuje ...
17:03
26. 2. 2017

První místopředseda strany Faltýnek zmínil k prezidentské volbě dokonce dvě možná referenda. „Já bych počkal až na to, co navrhnou naši členové. Možná by ta referenda mohla být dvě. Jedno o tom, v rámci členské základny, jestli vůbec chceme jako hnutí stavět vlastního prezidentského kandidáta. A potom, pokud ano, tak ať navrhnou konkrétní lidi. Časové priority jsou parlamentní volby, pak prezidentské,“ uvedl.     

17:00
26. 2. 2017

Bude mít ANO vlastního kandidáta na prezidenta? Na samotný závěr sněmu se přitom kromě voleb do Poslanecké sněmovny řešily i volby prezidentské, které budou následovat po nich. Andrej Babiš je pro vnitrostranické referendum. 

 

„Co se týká kandidáta na prezidenta, tak my bychom měli asi ještě teď – vypadá to, že to bude lidi zajímat – oznámit, že uděláme to referendum. Že by každý člen našeho hnutí mohl navrhnout nějakého kandidáta na prezidenta. Potom ti navržení by měli říct, jestli do toho jdou. A pokud do toho půjdou, asi uděláme nějaké primárky. Teď mluvím za sebe, já jsem o tom ještě s kolegy nemluvil. Přemýšlím nahlas. A pokud z toho skutečně vypadne kandidát, který se s tím ztotožní a chce do toho jít, tak samozřejmě ho postavíme. Já jenom říkám dopředu, že ten kandidát si musí být vědom, že si to musí odpracovat. Nebude to tak, že hnutí na někoho ukáže a tím je to hotovo,“ řekl Babiš.

16:50
26. 2. 2017

Martin Stropnický má další funkci – nově je místopředsedou hnutí ANO. Do teď byl ministrem obrany a také předsedou pražské organizace ANO. Vše prý zvládne – žádnou z funkcí opustit zatím nehodlá. Jako šéfovi Prahy mu končí mandát v listopadu – tedy po sněmovních volbách. Jak své funkce vidí, sdělil pro Blesk.cz.


"Věřte mi, že já funkce nijak neshromažďuji. Jestli mě v životě příliš něco nevzrušuje, tak to jsou schůze. Tato řada, bydliště – funkce – popřípadě vláda, ta je docela organická. Kdybych měl nějaké koketerie ještě s něčím jiným, tak to si už představit nedovedu."

16:38
26. 2. 2017

Poslední hlasování vyhrála Vildumetzová, bylo zvoleno 8 členů předsednictva ANO. A to opět hned v 1. kole. I v poslední volbě přitom odhlasovalo 210 delegátů, pět hlasů bylo neplatných. Zvolenými kandidáty jsou Bělica (137 hlasů), Kubíček (139), Oborná (168), Okleštěk (126), Řehounek (156), Volný (154), Vondráček (159) a hejtmanka Vildumetzová (185), která získala nejvíce hlasů. Neúspěšnými kandidáty se stali Komárek (29), Malý (33), Pražák (51) a Richter (36).

16:20
26. 2. 2017

Kritikou přitom nešetřil ani premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). "Jestliže ANO zmocnilo Andreje Babiše a ten může zasahovat do úplně všech kandidátek, tak je přeci jasné, že hnutí ANO se posouvá ne směrem k větší demokratizaci, ale začíná tam příklon k naprosto autoritativním prvkům," řekl v ČT Sobotka.

16:06
26. 2. 2017

"My jsme stále označováni za hnutí jednoho muže, že já jsem diktátor,"

postěžoval si Andrej Babiš. "Já si skutečně nemyslím, že jsme hnutí jednoho muže," uvedl Martin Stropnický. "My jsme demokratické hnutí, otevření všem," říká Babiš a odmítá kritiku Sobotky s Gazdíkem. "Viděl jsem hezkou fotku z přípravy u pana Moravce, kydali tam na mě špínu," dodal Babiš.

 
16:03
26. 2. 2017

"Jestli teď bude ANO rozhodovat podle toho, kdo je předsedovi víc sympatický, nebo jestli na něj někdo něco donesl předsedovi, tak se z toho stane tak trochu Severní Korea,"

řekl v ČT Petr Gazdík (STAN).

16:09
26. 2. 2017
16:11
26. 2. 2017

"Jestli kdokoliv má snahu napadnout naše stanovy, ať se nejdřív podívá na ty svoje. Já se přiznám, že mě už to štve, jak každý rozebírá každý náš krok, jestli je to demokratické,"

odmítá kritiku Jaroslava Jermanová. Podle ní naopak pokulhává slovo demokracie u sociálních demokratů.

16:00
26. 2. 2017

"Hnutí ano je jednotné, posílené a má ambici vyhrát parlamentní volby,"

říká na tiskovce bojovně Jaroslav Faltýnek. Andrej Babiš představuje tým, který má táhnout ANO za volebním úspěchem. "Uděláme vše a ještě o kousek víc. Krev, pot a slzy," dodává ministr Richard Brabec.

15:51
26. 2. 2017

Ještě před tiskovkou poskytl Andrej Babiš rozhovor Blesk.cz. „Předpokládám, že podobu kandidátek budeme řešit do konce června,“ říká šéf ANO.

15:40
26. 2. 2017

"Rozloučím se slovy našeho velikána Ivana Hlinky: Hlavně se z toho neposr*t," říká kandidát Ladislav Okleštěk, který by měl nahradit hejtmana Olomouckého kraje Oto Koštu. Na sněmu probíhá poslední volba do předsednictva hnutí. Zároveň se vše chystá na tiskovku nového vedení ANO.  

15:22
26. 2. 2017

"Byl jsem rád, že jsem s ním mohl ty koblihy na jičínském náměstí rozdávat,"

řekl o Andreji Babišovi kandidát Jan Malý z ANO v Královéhradeckém kraji, vyšachovaném po krajských volbách z koalice. Rýpl si do ČSSD. "Pro mě je velkým zklamáním postup sociální demokracie, postup pana předsedy Sobotky či Chovance způsobem takovým, který míří přímo na předsedu našeho hnutí. Je to velké zklamání pro mě a nevím, jakým způsobem dál bude naše hnutí moci se sociální demokracií dále komunikovat," podotkl.

15:12
26. 2. 2017

Komárek zavzpomínal i na svého zesnulého otce. "Už je to skoro 28 let, kdy jsem zažil - asi po narození mých dětí - nejkrásnější okamžik svého života. Bylo to tehdy, kdy jsme stáli na Václaváku a na Letné a cítili jsme, že se časy mění, že přichází svoboda. Pro mě to bylo o to osobnější, že já jsem byl sice jedním z davu, ale tam nahoře vedle Václava Havla stál můj táta Valtr Komárek, jeden z vůdců revoluce," zavzpomínal si Komárek. "Téměř před čtyřmi lety zemřel a je mi to líto, že už tu není s námi," doplnil

15:10
26. 2. 2017

"Navážu na Richarda, nejvtipnějšího ministra. Já jsem od posledního sněmu malounko shodil, i když ještě ne dost. A pořídil jsem si maličkýho psa, ne velkýho. Možná proto, že nejsem ministr,"

oblažil delegáty zmínkou o svém hubnutí a psovi Oskarovi poslanec Martin Komárek. "Já jsem jako rychlé šípy. Jak říká Mirek Dušín: My, Rychlé šípy, se nepereme, ale umíme zápasit, když na to přijde," uvedl.  

14:55
26. 2. 2017

Kandidáti, kteří mohou zaujmout jedno z osmi míst v předsednictvu, jsou následující: Radka Maxová, Roman Kubíček, Jana Vildumetzová, Jan Malý, David Pražák, Josef Bělica, Ladislav Okleštěk, Jan Řehounek, Jan Volný, František Petrtýl, Jindřich Neumann, Jan Richter, Monika Oborná, Radek Vondráček a Martin Komárek.

14:48
26. 2. 2017

Výsledky voleb místopředsedů hnutí ANO. Počty hlasů: Radim Babinec 19, Brabec 171, Maxová 28, Pilný 42, Jermanová 169, Stropnický 174, Vokřál 173. Místopředsedy se stávají ministři Martin Stropnický a Richard Brabec, Jaroslava Pokorná Jermanová a Petr Vokřál. Jako poslední volba víkendového směnu následuje volba 8 členů předsednictva.

13:50
26. 2. 2017

Začala volba místopředsedů hnutí ANO. O post se uchází 7 kandidátů, čtyři lidé se nominace vzdali. Aby byl volební lístek správně vyplněný, musejí delegáti zakroužkovat čtyři jména. Volba končí ve 14 hodin. Mezi občerstvením se poprvé za sněm objevily koblihy.

13:44
26. 2. 2017

Nominovaný poslanec Jan Volný na sněmu nevystoupil, omluvil se ze zdravotních důvodů. Nechal přečíst pouze svůj vzkaz vzdal se kandidatury na místopředsedu. Kandidovat hodlá jen do předsednictva hnutí. Volného vzkaz četl Jiří Dufek. Svou řeč na závěr "vyšperkoval" přeřeknutím.

"Děkuji za porno... Za pozornost."

13:42
26. 2. 2017

S kandidátským projevem vystoupil i dosavadní místopředseda hnutí Petr Vokřál. "To, že špatně manipuluji s mobilním telefonem ještě neznamená názorové štěpení hnutí," uvedl. v narážce na výtku Andreje Babiše, který nemá rád, když mu někdo neodepisuje nsa SMS či nebere telefon.

 

Vokřálova průpovídka Babiše pobavila. "Každý v tomto hnutí by měl mít svoji roli. V každém kmeni, už historicky, byl náčelník. Pak byl šaman, toho už máme také," pobavil Vokřál delegáty. Na Babišův dotaz, kdo je šaman, reagoval: "První místopředseda ty ozdravné procesy a věci umí uchopit," dodal. Kandidatury se nezvdal, chtěl by usednout do "rady starších".

13:33
26. 2. 2017

"Nejsem sběratelka funkcí, už teď spím čtyři hodiny denně. Budu kandidovat na členku předsednictva, řekla delegátům hejtmanka a šéfka Asociace krajů Jana Vildumetzová. 

"Pan  předseda řekl ten výraz, že je urputné hov*do, já nevím, jak bych to přeneslan na ženu, snažím se být také velmi urputná..."

26. 2. 2017

"Připravme se, že ta strana protivná - a tím nemyslím politickou stranu, ale tím myslím všechny ti příštipkaře, všechny ty šizuňky - ta samozřejmě se bude bránit a udělá všechno pro to, abychom neuspěli. Ta kampaň bude velice špinavá, rukavice půjdou dolů,"

varuje Stropnický před předvolebním "blátem". Po něm předstupuje před delegáty karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová.

13:22
26. 2. 2017

"V neděli po obědě projev, to je danajský dar,"

říká Martin Stropnický. Jako téma sněmu vidí mj. vzkaz kontinuity a dílčí obměny. ANO vnímá jako jedinečné. Pochvaluje si, že byli potvrzeni v čele strany Babiš s Faltýnkem, jako normální a přirozené však považuje obměnu mezi řadovými místopředsedy. "Já to vnímám jako předání štafetového kolíku, jako když se střídá jedna pětka za druhou na hokejovém kluzišti," podotkl.   

13:17
26. 2. 2017

Po Jaroslavě Jermanové přichází další kandidát, poslanec Zdeněk Soukup. I on se vzdává kandidatury. Podporuje Vildumetzovou, Maxovou či Pilného a věří, že to pro ně nebude znamenat "polibek smrti".

13:11
26. 2. 2017

Poslanec Ivan Pilný cituje hokejovou legendu Waynea Gretzkyho a vyzývá k tvrdému makání. Kritizuje ty, kteří využívají ANO jako žebřík k moci. "Snad mi zbylo i trochu zdravého rozumi, i když udržet si ho v parlamentu je občas těžké," říká Pilný a následně zmiňuje ty, "kteří využívají ANO jako žebřík k moci". "Jsou to stále ti, kteří pletichaří v zákulisí," vytkl části členům ANO. Podle něj by se ANO mělo zaměřit na "lidi s charakterem a lidi s tahem na branku". "Ale pozor na to, kteří s námi chtějí orat," dodal. Vytahuje plakát s parníkem, na kterém je nápis ANO. Věří, že hnutí vyhraje právě "o parník". "Budeme si to ale muset tvrdě odmakat," upozorňuje. 

"Úspěšný hokejista nebruslí tam, kde je puk, ale tam, kde bude v příštím okamžiku. Proto je pro nás tak důležitá vize, o které tady mluvil pan předseda Babiš."

13:08
26. 2. 2017

"Radu, máš slovo." "Děkuji, Jaru."

Jermanová vyzvala k proslovu další kandidátku na místopředsedkyni, poslankyni Radku Maxovou. Označila se za "rychlého střelce" a ráda by v ANO pomohla "všem nováčkům v politice" a podat jim pomocnou ruku. "Máme mladé ANO, i když nezávislé. Pracujme s nimi. Máme SANO, seniorské ANO. Chybí nám frakce hendikepovaných, frakce žen," dodává.

13:06
26. 2. 2017

"Od posledně se toho zase tak moc nezměnilo, jenom 2 roky a sedm kilo navrch. Já vím šéfe, pracuji na tom,"

uvedl Richard Brabec. "Nejsem zrovna typ, co elektrizuje davy, ale tu dvojku už taky umím zařadit," dodal ministr životního prostředí. Po něm přichází poslanec Martin Komárek. Nesouhlasí s Babišovou kritikou místopředsedů - podle šéfa ANO totiž ne všichni "makají" na sto procent. Podle Komárka je sice platné přísloví "nikdy neměň vítězný tým", Brabce a Stropnického označuje za "dva extrémně úspěšné ministry" a kandidatury se vzdal.

13:00
26. 2. 2017

"Je mi 43 let, jsem z Ostravy, před vstupem do politiky jsem působil jako právník ve velkých firmách Moravskoslezského kraje," představuje se první kandidát Babinec. "Přijeli jsme opravdu jednotní a víme, co chceme," říká za ostravské ANO. Ví že kandiduje proti "mediálním hvězdám", Moravskoslezský kraj si však podle něj místo v předsednictvu zaslouží. "Brňáci ať si teď možná přepnou," uvedl.

12:58
26. 2. 2017

"Optickou většinou" si sněm odhlasoval, že ANO bude mít 4 řadové místopředsedy. Jermanová je horkou adeptkou na jedno z těchto míst. Kdo má šanci dále? Martin Stropnický, Richard Brabec především. Mezi dalšími nominovanými jsou Radka Maxová, Petr Vokřál, Jan Volný, Ivan Pilný, Martin Komárek, Zdeněk Soukup, Radim Babinec a Jana Vildumetzová.

12:53
26. 2. 2017

Prvního místopředsedu volilo 210 kandidátů, pět lístků bylo neplatných. 59 delegátů volilo Jaroslavu Jermanovou. Faltýnek dostal 142 hlasů a vyhrál tak jednoznačně.  "Děkuju panu předsedovi za podporu, děkuju Jarce," říká Faltýnek a věří, že ANO vyhraje parlamentní volby. Pozastavuje se nad svou přezdívkou "anděl smrti". Říká, že je znamením býk, který je "realistický, rozvážný a stálý". takovým chce být i Faltýnek. Gratuluje mu i Jermanová.

"Jardo, spolupracujeme spolu dál, nic se nemění, máme se rádi. My se dokážeme potkat, aniž bysme se zabili."

12:45
26. 2. 2017

"Anděl smrti" Faltýnek dál bude krýt záda Babišovi. Blesk.cz před oficiálním vyhlášením výsledků zjistil, že orvním místopředsedou Babišova hnutí zůstává šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Porazil tak Jaroslavu Jermanovou. Petr Vokřál, brněnský primátor a třetí kandidát, nominovaný z Jihomoravského kraje, z volby odstoupil.

11:48
26. 2. 2017

Delegáti se po po proslovu Jermanové vydávají volit nového 1. místopředsedu. A poobědvat. Nedělní menu? Hrachová polévka či vepřová pečeně s červeným zelím a bramborovými knedlíky.

11:45
26. 2. 2017

Jermanová se omlouvá, že její projev bude více osobní a děkuju za podporu v boji o křeslo středočeksé starostky. "Pokora a loajalita," zmiňuje dvě důležité vlastnosti úspěchu Jermanová, která je - díky loňské svatbě s o 15 let mladším partnerem - zároveň i Pokornou. Na její svatbě nechyběl přitom ani šéf hnutí Andrej Babiš.

11:40
26. 2. 2017

"Každý máme na tom svůj podíl viny, ale lidé se vyvíjejí, funkce lidé mění a s tím prostě musíme počítat,"

říká Jaroslava Jermanová. "Poučili jsme se, už nejsme naivní," říká o zkušenostech, které ANO udělalo ve vládní koalici a mluví o tom, že nadcházející parlamentní volby jsou ještě daleko a nadějným průzkumům, které ANO favorizují, není radno věřit.

VIDEO
Video se připravuje ...
11:37
26. 2. 2017

"S Kristýnkou já jsem normálně komunikoval." 

říká Babiš a pokračuje: "Ona řešila nejdřív Ukrajinu, potom chtěla řešit migraci, jak jsme měli přijmout všechny ty migranty. Já jsem říkal: Zůstaňte u té Ukrajiny. A potom jsme si nějak neporozuměli. V našem hnutí se lidé vyvíjí, mají různé ambice a já jí samozřejmě přeju, aby uspěla, ale po čase bylo jasné, že je to hlas šéfa TOP 09. Dopadlo to, jak to dopadlo a musíme se z toho poučit." Zelineková bude lídryní za TOP 09 ve Zlíně, upozornil Babiš.

 

"Já jsem s Kristýnou vedl půl roku debatu, snažil jsem se nějakým způsobem najít a pojmenovat ten problém, který měla, bohužel se mi to nepodařilo po tom půl roce. Měl jsem být razantnější. Je to poučení pro příště a příště bychom asi měli být zásadnější v těchto věcech," uvedl Faltýnek.

11:35
26. 2. 2017

Babiš a Faltýnek mluví o "Kristýnce". Na sněmu padá i jméno odpadlice z ANO Kristýny Zelienkové, "která hrdině odešla, zvána být i rebelkou", jak ironicky poznamenává Josef Mezulián z berounské buňky ANO, který je "hrdý na našeho předsedu, na naše ministry, na nás i na sebe, hrdý na hnutí". Vznesl dotaz na "nechvalně proslulou poslankyni Zelinekovou". "Jsme hnutí, kde se mlčet nemusí," tvrdí, Zelinekovou však kritizuje a označuje za "extrém". "Oblast byla třičtvrtě roku připravena ji vyloučit z řad hnutí ANO," uvedl Mezulián.    

11:26
26. 2. 2017

"Prosím vás, kritizujte mě, já taky nejsem svatej. nadělal jsem plno chyb, tak jako. Potom to vypadá blbě, že vás tady všechyn terorizuju, že se mě bojíte. Já si to rád vyslechnu, já s tím nemám problém,"

říká Andrej Babiš, který si vzal slovo mezi kandidátskými projevy. Po něm vystoupí Jaroslava Jermanová, druhá kandidátka na post 1. místopředsedy. "Jednou dospějete k názoru, že budete mít lepšího předsedu," podotkl Babiš, který by prý "možná zůstal čestným předsedou". "Já si třeba myslím, že šéf je moc hubenej. On si teda myslí něco jiného o mě," podotkl ministr Brabec.

11:16
26. 2. 2017

"Někdy mi taky někteří kolegové a novináři říkají zlý muž hnutí. Někdy jsem dokonce zaznamenal přezdívku anděl smrti. Ale víte, jak to v politice a životě chodí. Někdo to prostě dělat musí,"

dodává Faltýnek. "Premiér Sobotka a jeho američtí poradci teď přišli s novou, zábavnou strategií. Mluví o tom, že se hnutí ANO posunulo napravo," říká. Voliči ANO podle něj pravo a levo neřeší.

11:02
26. 2. 2017

"Dělám tu práci, která není tolik vidět navenek."

Jaroslav Faltýnek zahajuje svůj kandidátský projev na 1. místopředsedu. "Všichni mě dobře znáte, jsem ten, kdo možná není tolik vidět, který v médiích nepoužívá moc silná slova, nehádám se tam, neřvu, málokdy se nechám vytočit. Snažím se spíš soupeře přesvědčit argumenty a to lidi možná tolik nebaví a proto bych se divil, kdyby naši občané vůbec tušili, že jsem ty poslední dva roky stál po boku našeho předsedy jako dvojka našeho hnutí," říká Faltýnek.

VIDEO
Video se připravuje ...
10:45
26. 2. 2017

Na sněmu ANO se objevili Trump, Merkelová i Kim Čong-un. Podnikatel Morcinek si pro Andreje Babiše a delegáty připravil překvapení. Video, na kterém se objevili Angela Merkelová či Donald Trump. Ovšem předabovaní a radící Andreji Babišovi, co dělat s ČR. Na závěr pak umístil i záběry ze sjezdu severokorejské komunistické strany. "K tomu už se nedá nic říct, to se nedá jakkoli překonat, skvělé, moc díky, já si myslím, že se z toho všichni potřebujeme vzpamatovat," glosoval to ministr Brabec. "Bylo to skvělý," dodal Andrej Babiš.

VIDEO
Video se připravuje ...
10:33
26. 2. 2017

"Vím, že mnoho lidí si teď může říct - tak to je další člověk, který se zamiloval do Andreje Babiše. Ne, není to tak, já jsem se nezamiloval ani do Andreje Babiše ani do hnutí ANO. Já miluju ČR,"

říká podnikatel Petr Morcinek. Potlesk za svůj proslov věnoval "budoucímu premiérovi".

VIDEO
Video se připravuje ...
10:05
26. 2. 2017

Proč ANO na sněmu řeší sport? Andrej Babiš navazuje na Milana Hniličku. "Investice skutečně chybí a ten sport je strašně důležitej. Já jsem o tom i mluvil víckrát s Věrou Čáslavksou, určitě znáte tu knížku o mě," říká Babiš.

VIDEO
Video se připravuje ...
10:01
26. 2. 2017

"Je potřeba začít už ve školkách a ve školách. Všichni víme, jak se k tělocviku dneska naše děti staví. Není to zrovna pozitivní. My, co se ve sportu zabýváme mládeží, tak vidíme, že naše děti mají opravdu problém dneska udělat kotoul,"

postěžoval si Hnilička. "Já se nechci dětí zastávat, ale ony to mají opravdu složité, ony žijí v době, kdy dnes mají ty tablety, různé mobily, jsou na internetu, sociální sítě... To jě něco, co my jsme neměli, byli jsme od toho osvobozeni. Apeluji na nás rodiče, abysme toto nepodporovali. Jelikož určitě všichni víme, že rádi tomu mrˇmnousovi dáme do ruky tablet, abysme od něj měli na chvilku klid, máme všichni hodně práce, ale tím vytváříme určitou závislost," doplnil Hnilička.

VIDEO
Video se připravuje ...
09:55
26. 2. 2017

"Jsem si k tomu poznamenal - snad se na mě nebude pan přeseda zlobit - tak to sorry jako,"

říká Hnilička o nedostatečném financování sportu. Nedostatek je prý i v oblasti lidí, vzorů a příkladů. "Sport sám o sobě je velmi důležité průmyslové odvětví, které dokáže generovat zdroje... Když se nám podaří jako společnosti trochu více sportovat - nevnímejte to tak, že je třeba hned začít hrát hokej, fotbal, florbal. Jde o to se opravdu začít hýbat. Přesně tato aktivita může uspořit spoustu peněz ve zdravotnictví," míní Hnilička.

09:46
26. 2. 2017

"Stát se sportu přestal věnovat a je to poměrně dost skloňováno. Opravdu je hluboce podfinancován."

Po podnikateli Františkovi Piškaninovi vystupuje na úvod sněmu coby host Milan Hnilička, bývalý hokejový reprezentant, brankář, který okusil v zámoří NHL a hrdina z Nagana.  

09:45
26. 2. 2017

"Je tady zakotvena pravomoc předsedy ve výjimečných a odůvodněných případech i po schválení kandidátních listin výborem do schválených kandidátních listin zasáhnout,"

uvedla místopředsedkyně ANO Jaroslava Pokorná Jermanová. Podle ní vzešel požadavek na tuto úpravu pravomocí předsedy hnutí zdola z členské základny.

 

Předseda hnutí bude moct nově vyškrtnout kandidáty, doplnit na kandidátku nové jména nebo změnit pořadí lidí na kandidátní listině, shrnula ČTK.

09:30
26. 2. 2017

Delegáti na sněmu ANO odhlasovali úpravu stanov hnutí, které posilují moc předsedy Andreje Babiše. Ten bude moci nově sám upravovat kandidátky pro volby, což mohl dělat zatím pouze výbor hnutí, ve kterém jsou kromě Babiše i další místopředsedové. Stanovy obecně zvyšují moc centrály nad řadovými členy.

 

ANO mělo nejdřív problém se dopočítat k tomu, kolik pro ně hlasovalo lidí. Ministr Richard Brabec dokonce žertoval, jestli by to neměl udělat sám Babiš, který s oblibou říká, že jedna a jedna jsou dvě. Nakonec Brabec oznámil, že pro bylo 208 z 210 delegátů, nikdo se nepřihlásil do diskuse a středočeská hejtmana Jaroslava Pokorná Jermanová předtím kritizovala, že některé z krajských organizací se ani nezapojily do jednání o úpravě.

9:15
26. 2. 2017

Boj se čeká i o pozice řadových místopředsedů. Těmi současnými jsou právě Jaroslava Jermanová, brněnský primátor Petr Vokřál a poslanec Jan Volný, kteří tvoří společně s Andrejem Babišem grémium strany. Nominace na místopřesedy vyšly z jednotlivých krajů - místopředsedou se mohou stát mj. ministři Richard Brabec či Martin Stropnický, nominaci si vysloužila i karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová (nová šéfka Asociace krajů ČR) či poslankyně Radka Maxová.

9:10
26. 2. 2017

Andrej Babiš získal v sobotu mandát předsedy ANO na další dva roky, i když nasbíral tentokrát „jen“ 93 procent hlasů. Reportér Jaroslav Šimáček pro vás připravil se staronovým šéfem hnutí rozhovor, kde se dočtete i o tom, jak je to s panickou „hrůzou z šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska.

VIDEO
Video se připravuje ...
VIDEO
Video se připravuje ...
09:05
26. 2. 2017

Pokud si chcete rychle připomenout sobotní jednání sněmu ANO, nabízíme vám dvouminutový videosouhrn toho nejzajímavějšího pohledem reportéra Jakuba Veinlicha.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
09:00
26. 2. 2017

Dobrý den. Sněm ANO v neděli pokračuje druhým dnem jednání, delegáti budou volit předsednictvo strany. Hraje se tak o křesla vedle Andreje Babiše v čele hnutí. O místo prvního místopředsedy se bude vedle Jaroslava Faltýnka ucházet i hejtmanka Jaroslava Jermanová, která na začátek jednání probírá nové stanovy ANO, které se zaměřují mj. na přijímání nových členů.

"Snažili jsme se stanovy přizpůsobit tomu, jak se hnutí rozrůstá."

18:20
25. 2. 2017

V závěrečném bodu sněmu vystoupili ještě hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová, šéfka Asociace krajů ČR a také primátor Brna Petr Vokřál. Po nich se již delegáti pro dnešek rozešli. Jak Andrej Babiš zareagoval na výtku Miroslava Kalouska ohledně "panického strachu"? Proč dnes mluvil jako Donald Trump? Nejen tyto odpovědi se dočtete v neděli ráno v rozhovoru se šéfem ANO. Zároveň se poté přihlásíme od 9:00 ze druhého dne sněmu. Děkujeme pro dnešek za pozornost.  

17:28
25. 2. 2017

Kalousek: Babiš se panicky bojí? Také Miroslav Kalousek (TOP 09) reaguje na sněm ANO. Zaujala ho Babišova myšlenka, že bude kandidovat z posledního místa na kandidátce a voliči rozhodnou, jestli se do Sněmovny dostane, a nebo ne. Kalousek si tento tah vyložil po svém. A nikoli odkázáním na vůli voličů. "Pokud se bojí jít se mnou do debat lídrů kandidátek ve Středočeském kraji,tak holt jako lídr kandidovat nebude.. To je jeho věc, bojí se panicky," uvedl Kalousek.

17:15
25. 2. 2017

Premiér Sobotka v reakci na dění na sněmu uvedl, že se ANO posouvá směrem k ODS a TOP 09. "Babiš byl vždy součástí nějakého establishmentu, buď politického, nebo ekonomického," uvedl Sobotka na Twitteru. "Jeho vymezování se je jen trik," míní premiér.

17:07
25. 2. 2017

Babiš také uvedl, že je první ministr financí, který přišel se skutečnými opatřeními na výběr daní. "Já si nemyslím, že je to dobrý nápad, jak to navrhla sociální demokracie, penalizovat lidi, kteří mají příjmy nad 50 tisíc," zkritizoval návrh ČSSD na progresivní daň. Do Bohuslava Sobotky a především Miroslava Kalouska coby exministrů financí se přitom babišovci navážejí již u vstupu na sněm.

17:01
25. 2. 2017

Andrej Babiš vystoupil na své další tiskovce, první po znovuzvolení. "Tentokrát budeme lépe připraveni než v říjnu 2013," říkal Babiš s výhledem na letošní volby. "Musíme prověřit, jestli ti kandidáti budou kvalitní a poctiví," doplnil.

 

Dotaz dostal i na své heslo o udělání Česka znovu skvělým. "Já jsem uvažoval, jestli to řemnu: Make Czech republic grat again," přiznal Babiš. Jestliže si za pozvednutím USA stojí Donald Trump, nevidí Babiš důvod, proč by si nestál za tímto. 

16:20
25. 2. 2017

Chce na vlastní slyšet miliardáře Andreje Babiše, jak o sobě mluví jako o „urputném hovadu“? Připravili jsme pro vás záznam celého jeho kandidátského projevu, po kterém ho delegáti zvolili opět předsedou.

VIDEO
Video se připravuje ...
15:45
25. 2. 2017

"Mám natržený křížový postranní vaz v koleni. Když jsem vylézal z vany, tak jsem spadl v koupelně a sedl jsem si na kolenou celou vlastní vahou svých 90 kilo."

Jaroslav Faltýnek Blesk.cz prozradil, proč na sněmu kulhá. Po operaci kvůli prasklému vředu ho tak stihly další nepříjemné zdravotní komplikace.

15:32
25. 2. 2017

Překvapení se nekoná, Andrej Babiš je opět zvolen předsedou ANO. 100 procent hlasů však nedostal. Výsledky hlasování: Počet vydaných hlasujících lístků bylo 210, platných 206, čtyři byly neplatné. Andrej Babiš získal 195 hlasů, tudíž nikoli 100 procent.

"Děkuji za důvěru, děkuji hlavně všem, co mě nevolili, nemám 100 procent, jsem šťastnej."

14:55
25. 2. 2017

V sále probíhá volba předsedy, ještě před oznámením výsledků se otevře prostor pro diskuzi - delegáti se do ní mohli písemně přihlásit. Andrej Babiš trémou rozhodně netrpí, sněm si viditelně užívá.  

14:40
25. 2. 2017

"Nepřiděloval jsem dotace, ani daňové pobídky, nikomu jsem nikdy neodpustil daně. Taky se nenechám zavřít. Na to všichni čekají, to by strašně chtěli ,ten establishment. Takže já mám čistý stůl."

Babiš mluví o tlaku, chce dál bojovat proti "systému", prý "netransparentnímu a zkorumpovanému". "Ještě stále jsme neměli tu možnost ukázat lidem, že můžeme tuto zemi řídit i jiným způsobem," bouří. Zmínil registr smluv, rýpl si opět do ČSSD a podotkl, že je stále chápán jako "chyba systému".

14:31
25. 2. 2017

"Tlak je obrovský, ale já to samozřejmě vydržím. Já jsem urputný hov*do, jak říkají někteří,"

říká o sobě Andrej Babiš v kandidátském projevu a zmiňuje, že v sobě má urputnost. "Musíme ten prohnilý systém některý tradičních politiků porazit, musíme zvolit dobré vedení, musíme být jednotní a musíme skutečně táhnout za jeden provaz. Pro mě bude čest vás vést," dodává Babiš.

14:20
25. 2. 2017

"Bohužel jsem jediný kandidát, to mi zase dají všichni vyžrat ti komentátoři,"

postěžoval si Babiš před volbou předsedy hnutí. Poukázal na to, že i Sobotka či Kalousek byli jediní kandidáti. "Pro mě je to dost těžké. Ten dopad politické dráhy je skutečně negativní. Ale nebudu brečet, protože jsem se tak rozhodl," říkal Babiš v projevu.

 

"Já už jsem o sobě mluvil, víte, že jsem v určitém směru divnej, Lucie mi to říká stále, že jsem náročný, ale i na sebe. Esemeskuji v půl páte ráno, jsem nenormální," pokračoval Babiš. Nesnáší prý, když mu někdo nebere mobil nebo neodpovídá na SMS. "Nemám čas ani chodit na WC," dodal.

14:10
25. 2. 2017

Pokuty a botičky před sněmem ANO. Zatímco se delegáti občerstvovali, venku úřadovala městská policie. Vytáhli i pokutovací lístek pro auto z půjčovny Babišova jmenovce, poslance Miloše Babiše.

13:42
25. 2. 2017

Delegáti sjezdu se občerstvují přímo v jednacím sále. Nabírají sílu na volbu nového předsedy hnutí. Dostane Andrej Babiš 100 procent hlasů?

13:35
25. 2. 2017

Obědové menu na sněmu ANO: Nudlová polévka, kuřecí kousky se šťouchanými brambory, těstoviny s rajčatovou omáčkou. Opulentní hostina to není, nechybí však ani koláčky a další sladkosti. Na koblihy se tentokrát nedostalo. 

13:30
25. 2. 2017

Nad heslem, které při svém projevu vyřkl Andrej Babiš, se pozastavuje i moderátor ČT Václav Moravec.

13:01
25. 2. 2017

Babišova trumpovského vyjádření "Udělejme Českou republiku znovu skvělou" si všiml i člen Kalouskovy TOP 09 Dominik Feri.

12:45
25. 2. 2017

U řečnického pultíku se nyní střídají eurokomisařka Věra Jourová a europoslanec Pavel Telička. Šéf frakce ALDE v europarlamentu a belgický expremiér Guy Verhofstadt na rozdíl od minulého sjezdu nakonec nedorazil. Po vystoupení europoslankyně Dity Charanzové čeká delegáty hodinová pauza na oběd.

25. 2. 2017

Babiš také navrhl snížit počet zákonodárců z 281 na 101. Při dotazu, kolik by bylo poslanců a kolik senátorů, odpověděl neurčitě: "Sněmovna je často místem, kde jednotliví poslanci to využívají, aby mluvili do kamer, a často to postrádá ratio. Z hlediska racionalizace státu je to k debatě. V podstatě je tam stále moc poslanců a také bychom asi měli mít spíš 101 než 100, protože víme, jak se v minulosti lovili poslanci v jiných stranách."

 

 

Podle Babiše je i příliš velký počet ministerstev, mezi kterými panuje boj za resortismus. "Počet ministerstev je obrovský. My trávíme strašně moc času tím, že ministři si neustále něco píšou, neustálé dopisy, neustálé odpovědi. Funguje to strašně byrokraticky a formálně. Ministři tráví strašně moc času na různých poradách, komisích," dodal Babiš s tím, že takové Švýcarsko má resortů sedm. 

12:12
25. 2. 2017

"Nerozhoduji o místě na kandidátkách. Já jsem řekl, že je to určitý způsob dát všanc to místo a tu pozici, a lidi řeknou,“ komentuje Babiš na dotaz novinářů svůj záměr nedat stávající poslance a ministry na přední místa kandidátek. "My jsme se o tom nebavili, pro ně to bylo určitě překvapení. Já jsem o tom s nikým nemluvil," podotkl Babiš k ministrům.

"Bylo by velice zajímavé, kdyby pan Sobotka a pan Kalousek kandidovali z posledního místa – jako já. Byla by to výzva. Možná by to mohli taky zkusit. A uvidíme, jestli se tam dostaneme. Možná se tam nedostanu ani já. Já nevím."

 

12:05
25. 2. 2017

"Je potřeba hnutí pošťouchnout, aby zařadilo dvojku. Pokud všichni budou makat stejnou živnotní rychlostí jako já, určitě se posuneme,"

říká před novináři šéf ANO Babiš během přestávky v jednání sněmu.

11:30
25. 2. 2017

Úvodní projev Andreje Babiše na sněmu hnutí ANO bude rezonovat na pražském Chodově celý víkend. Podívejte se na jeho záznam.

VIDEO
Video se připravuje ...
11:34
25. 2. 2017

Posledním ministrem, který vystoupí, je ministr životního prostředí Richard Brabec. Vzpomněl na narážky, které zaznívaly, když do čela resortu nastupoval. "Kozel zahradníkem, tygr v masně, to byly asi ty nejslušnější," uvedl Brabec. Zmiňuje mj. Novou zelenou úsporám a další projekty včetně Dešťovky – podpory využívání dešťové vody.

"Voda se musí stát v České republice veřejným zájmem, voda se musí stát oztázkou národní bezpečnosti. Vodní blahobyt v ČR skončil."

11:25
25. 2. 2017

"Já jsem tady slovo pohřebnictví neměla v plánu vůbec zmínit,"

říká ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. A pohřebnictví tak zmiňuje, prý proto, že jej před ní zmínil i ministr Brabec. Šlechtová se snaží prosadit novelu zákona o pohřebnictví, která má nastavit nové podmínky pro pohřební služby, skončit pak mají např. nejlevnější papírové rakve.

 

Naposledy však Šlechtové ve Sněmovně "hodili vidle" do projednávání svými obstrukcemi komunisté a Šlechtová pořádně zuřila. Již v úterý však Šlechtovou čeká ve Sněmovně druhé čtení novely stavebního zákona. "Držte mi palce," říká.

VIDEO
Video se připravuje ...
VIDEO
Video se připravuje ...
11:22
25. 2. 2017

Na sněm ANO dorazil i olomoucký hejtman z ANO Oto Košta, pod nímž se výrazně prohýbá židle. Podle Andreje Babiše začal mít problémy s alkoholem, což Košta odmítá. Na sněm dorazil, ale nikoli jako delegát, ale jako běžný host.

 

 

„Ona ta pozvánka přišla e-mailem. Nicméně pak mi bylo vysvětleno, že to není oficiální pozvánka. Já jsem předpokládal, že všichni senátoři, poslanci a hejtmani by měli být účastni toho sněmu. Teď jsem na místě zjistil, že tomu tak není, že se můžu účastnit sněmu jen jako veřejnost, což právě činím. Protože jsem tu měl domluveno několik schůzek a jednání. Nicméně pak tady asi nemá smysl, abych na sněmu dál setrvával. A vrátím se domů do Olomouce,“ řekl Blesk.cz Košta. V pondělí ho tam čeká jednání o tom, zda bude odvolán.

11:17
25. 2. 2017

"Možná si vzpomínáte na odposlechy Rittiga s Janouškem, kde si říkají, že je potřeba zvládnout to kolečko,"

říká Pelikán a mluví o soudním kolečku a poctivosti soudců. Věří, že z tří tisíc soudců je jich nejméně 2900 poctivých.

11:10
25. 2. 2017

"Fakt jsem se snažil něco s tou norskou nadvládou Jizerské padesátky udělat, ale k vítězství mi chybělo ještě trochu štěstíčka. I tak mi přijdou 4 hodiny a 17 minut jako dobrý výsledek," napsal Pelikán k Jizerské padesátce na Facebooku.

11:06
25. 2. 2017

Při pozvání Roberta Pelikána na pódium ministr Brabec upozorňuje, že Pelikán zaběhl nedávno Jizerskou padesátku pod pět hodin. Na sociálních sítích se však debatovalo, zda spolu s Pelikánem běží i dva bodyguardi. Pelikán mluví o vězeňství, "dost zanedbané oblasti, kde nám doslova ujel vlak". Mezery jsou prý ve vracení vězňů do běžného života a jejich přesvědčování, aby dál recidivu nepáchali. "Téměř tři čtvrtiny lidí, kteří přijdou z vězení, se tam zase vrátí. Je to běh na nesmírně dlouhou trať," dodal Pelikán.

10:59
25. 2. 2017

Po Martinu Stropnickém vystupuje ministr obrany Dan Ťok, který dle Brabce ze spánku volá "Dálnice, dálnice, dálnice". Ťok řeší právě dálnice i mýtné. "Budeme budovat rychlá železniční spojení," slibuje také. "Doprava bohužel tuto republiku zase rozkope, ale bude to znamenat, že bude průjezdná," dodal.

10:37
25. 2. 2017

"Vždycky vedle něj vypadám jako kotlíkář vedle mariňáka,"

říká Brabec o ministrovi Stropnickém a tom, že je prý těžké vedle něj být na společných akcích. Stropnický vzpomíná, když dostal "povolávací rozkaz do minového pole ministerstva obrany".  "Já nemám úplně rád, když se říká, že peníze jsou úplně nejdůležitější, ale jsou sakra důležité," říká Stropnický o financování armády.

10:35
25. 2. 2017

"Ekonomiku státu lze řídit jako firmu, přesto, že ostatní tradiční strany si z nás dělají srandu,"

říká Faltýnek na závěr své zprávy. Po jeho proslovu následuje blok s projevy ministrů. Začne ministr obrany Martin Stropnický. Brabec přeje Faltýnkovi, aby tak, jako byl "pevný jeho projev, byl pevný brzy i jeho krok", čímž opět naráží na jeho zdravotní problémy.

10:34
25. 2. 2017

Faltýnek děkuje Krnáčové a odmítá, že by se koalice ANO v krajích a na radnicích rozpadaly častěji než u ostatních. "Není pravda, že bychom měli nějaké zásadní vnitřní problémy a naše koalice se rozpadaly. Ale je to tím, že jsme pod podstatně větším drobnohledem než ostatní politické strany," pokračuje Faltýnek a říká, že ANO přišlo o 13 koalic ze 196, což je neúspěšnost 5 procent.

 

Děkuje primátorce Adrianě Krnáčové za to, že "jsme situaci v Praze stabilizovali". "Máme primátory v Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a dalších městech," podotýká Faltýnek. "Někde se nám ten výběr občas nepovedl, ale poučili jsme se z toho," ujišťuje.

10:27
25. 2. 2017

"Do voleb nás určitě nečeká dovolená, mě možná nějaká krátká zdravotní," dodává Faltýnek, kterému před časem praskl vřed a musel do nemocnice.

10:23
25. 2. 2017

"Kde byl, že tyto konkrétní kroky nevidí? Asi na Marsu?"

šije Faltýnek do volebního manažera ČSSD Jana Birkeho a vyzdvihuje, co všechno ANO udělalo pro Česko. "Také jsme prosadili EET, jeden z našich hlavních projektů, který by měl narovnat podnikatelské prostředí a přinést více peněz do státního rozpočtu," říká Faltýnek, zatímco Babiš před ním EET jen letmo zmínil. "Maká i ministerstvo životního prostředí a maká dobře," říká dále Faltýnek a zmiňuje mj. populární kotlíkové dotace. ANO prý pomohli i "Robert a Jarka". Ministra spravedlnosti Pelikána totiž Faltýnek oslovuje familiérně Robert, středočeskou hejtmanku Jermanovou jako Jarku.

10:19
25. 2. 2017

Faltýnek šije do ČSSD a upozorňuje na "korupční skandály politiků sociální demokracie". "Nikdo snad nezapomněl na kauzy, jejichž hlavní roli hraje krabice od vína," podotkl. "Zdá se, že naši občané naštěstí nezapomněli na neslavný konec vlády ODS a TOP 09, kdy je policie v podstatě vyhnala z Úřadu vlády," rýpl si Faltýnek i do další volební konkurence. Míní však, že se politici jejich hnutí a jejich protikorupčního programu bojí – prý ohrožuje "jejich miliardové kšefty za peníze voličů".

10:17
25. 2. 2017

"Máme za sebou patrně nejtěžší rok, alespoň z mého pohledu,"

míní Jaroslav Faltýnek. Hnutí prý bylo zataženo do permanentní kampaně a množily se útoky na předsedu. Faltýnek zmiňuje Čapí hnízdo i lex Babiš. "Věříme tomu, že uspějeme u Ústavního soudu," dodává k tomu, že ANO podalo na lex Babiš ústavní stížnost.

10:12
25. 2. 2017

Babiš varoval před širokou koalicí proti ANO. Jako odstrašující příklad uvedl Babiš to, že by ANO dopadlo po volbách jako v Královéhradeckém kraji, kde se proti němu vytvořila široká koalice šesti stran a uskupení. Svůj projev končí a následuje dlouhý potlesk. Nikoli vestoje, delegáti sedí.

10:10
25. 2. 2017

"Aby za nás kandidovali slušní a poctiví lidé, kteří neudělají ostudu," přeje si Andrej Babiš před říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny. Jeho projevu přihlíží z první řady i ministři Stropnický, Ťok a Šlechtová.

10:06
25. 2. 2017

"Daně se prostě platit musí,"

říká Babiš, ale "na rozdíl od pana premiéra" si nemyslí, že je nutno platit daní víc, než je momentálně nastaveno. Chtěl by zjednodušit daňový formulář a poskytnout lidem možnost komunikovat jen elektronicky, pokud budou chtít.

10:04
25. 2. 2017

"Udělejme Českou republiku znovu skvělou,"

říká Babiš po "trumpovsku". "Hnutí ANO chce, aby tahle země dávala šanci všem lidem, co mají talent a vůli," podotkl a po chvilce dodal: "Chceme, aby se lidé nebáli podnikat. Poctivě podnikat." Babiš také vytáhl děti. "Netvrdíme, že už naše generace bude mít stejnou úroveň, jakou známe z Německa nebo Rakouska. Uděláme všechno pro to, aby naše děti tohle mohly zažít," říká. Děti se mají cítit bezpečně, dostat dobré vzdělání a vědět, že je stát ochrání.

09:57
25. 2. 2017

Po Vizi 2030, se kterou přišla Kalouskova TOP 09, a vizi, kterou v pátek představila ČSSD (Česko 20+), představuje Babiš dlouhodobou vizi i v případě ANO – Vize 2035. Aneb kdo dohlédne dále? 

09:42
25. 2. 2017

„Ano, taky se někdy seknu a dobře víte, že občas se pro někoho nadchnu, aniž dotyčného člověka dobře znám. Nejsem neomylný, nejsem Superman.“

Další důvod toho, že není ANO vždy jen úspěšné, vidí Babiš následující. „Jsou to bohužel někteří naši lidé,“ míní. Připouští, že neměl vždy šťastnou ruku ani na ministry, kteří však „nerostou na stromech“. Není prý ani nouze o lidi, kteří by rádi byli v předsednictvu strany, je nouze o lidi, kteří si to chtějí odpracovat, dodal.

09:50
25. 2. 2017

„Předsedové našich koaličních partnerů si dobře rozumí a jsou často proti nám.“

postěžoval si Babiš. Tradičně se naváží do "tradičních" politiků, kteří si "ani v nejhorším snu" nedokážou představit, že by místo politiky museli jít pracovat. Postěžoval si, že dva bývalí ministři, kteří jsou dnes předsedy stran (tedy Sobotka s Kalouskem), "nasekali dluh" 1060 miliard.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nezadat1 ( 26. února 2017 22:37 )

agfor ( 26. února 2017 18:54 )

Stropnický ? A na Hrad ? Už jsme tam jednoho komedianta měli a jak to dopadlo.

havran2 ( 26. února 2017 18:28 )

havran2 ( 26. února 2017 18:26 )

aIIahakbar ( 26. února 2017 18:19 )

Ty jsi ale směšná figurka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa