Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

David Rath se bude soudit s bratrem: Jde o milionové dědictví

Autor: ČTK, bud - 
17. února 2017
06:49

Obvodní soud pro Prahu 6 dnes začne zkoumat platnost závěti Ratmíra Ratha, který odkázal veškerý majetek svému mladšímu synovi Davidu Rathovi, bývalému středočeskému hejtmanovi obžalovanému z korupce. Žalobu na neplatnost testamentu podal Davidův bratr Michal.

Deník Mladá fronta Dnes dříve napsal, že závěť Ratmíra Ratha ze srpna 2014 obsahuje jedinou větu a poznámku, že muž testament sepsal při plném vědomí a bez nátlaku. Svědkem u podpisu byla zdravotní sestra z chodovské kliniky, kde otec Ratmír i syn David pracovali. Dva měsíce po sepsání závěti Ratmír zemřel.

Michal Rath tvrdí, že se otec nikdy nezmínil o tom, že by ho chtěl vydědit. Podle Michalovy verze navíc mladší bratr zanedbal péči o umírajícího otce.

Součástí dědictví po Ratmírovi by mělo být osm milionů korun, které policie zabavila při domovní prohlídce u Davida Ratha, když ho v roce 2012 zadržela. Bývalý hejtman tehdy uvedl, že peníze jsou otcovy úspory.

Rath byl nedávno ve Studiu Blesku a mluvil o svých odposleších:

Video  Rathovy odposlechy: „Žluťoučké, kulaťoučké,“ byla legrace. Úplatky se v mincích neberou.  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sensadrak ( 17. února 2017 10:39 )

Nedivím se tomu, estébák Rath byl tím svým mladším, psychopatickým zlodějíčkem úplně posedlý. V rozhovoru s jednou redaktorkou řekl, že až bude chtít dítě, že jí dá fotku Davida, aby měla mustr. Rodinka hysterických psychoušů.

milan1959 ( 17. února 2017 10:23 )

David Rath? To je největší h.a.j.z.l ve vesmíru. On to ví a je na to patřičně hrdý, že Davide?

dzery ( 17. února 2017 09:54 )

Monaisovi jebe stále víc.

krtekzhor ( 17. února 2017 09:32 )

při pohledu na toho davida ratha je hned vidět z jeho rypáku že to je vychcany haj-zl

moiaza ( 17. února 2017 09:10 )

 Já bych Rathovi věnoval modré triko a udělal bych ho čestným členem ODS. Ty jeho lumpárny a zlodějny by přímo zapadaly do "tvorby" modrých strak. Doknce bych ho udělal čestným předsedou ODS. Takový lump se hned tak jen nevidí. Ale hodně toho ví o ostatních lumpech. A to ho udržuje v klidu a pohodě.Zná totíž dobře většinu politiků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa