Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kalousek dostal obálku s bílým práškem. Ve Sněmovně zasahovala policie a hasiči

Autor: Jakub Veinlich, val - 
13. února 2017
12:50

Několik hasičských jednotek a policistů se v pondělí kolem poledne objevilo u Sněmovny na pražském Malostranském náměstí. Na místě byl i reportér Blesk.cz. Podle policistů dostal šéf TOP 09 Miroslav Kalousek v poště obálku s bílým práškem. Kalousek informaci potvrdil a uvedl, že se jednalo o dílo „frustrovaného zoufalce“, kteří ale píší do parlamentu běžně. 

„Při otevírání poštovní obálky se z ní vysypala nějaká neznámá látka, takže spolu s hasiči zjišťujeme, o co se jedná,“ řekl redaktorovi Blesk.cz mluvčí pražské policie Jan Daněk. Hasiči látku na místě zajistili a odvezli ji k expertíze.

Ředitel tiskového odboru Poslanecké sněmovny Roman Žamboch se o celé situaci dozvěděl až po našem upozornění. A odkázal nás na hasiče.

Redaktor Blesk.cz na místě zjistil, že neznámou látku měl dostat předseda TOP 09 Miroslav Kalousek„Nebudu to raději komentovat,“ řekl v první reakci bývalý ministr financí.

Kalousek: Frustrovaní zoufalci jsou rutinou

Později Kalousek přece jen doplnil několik informací. Obálku podle něj otevřel jeho asistent, který v ní nalezl výhrůžný dopis a bílý prášek. „Přesně podle manuálu, který měl, kontaktoval bezpečnostní službu. Bezpečnostní služba kontaktovala policii, ti udělali rekognoskaci, zjistili, že to byl jen frustrovaný zoufalec, nic nebezpečného,“ uvedl.

„Frustrovaní zoufalci píšou pětkrát denně, podívejte se na diskuse pod svými články, tam většinou přispívají frustrovaní zoufalci. Podobné typy nám píšou do parlamentu a přikládají k tomu nábojnice, zlomené tužky a bílé prášky. Bohužel pro člověka mých zkušeností je to běžná rutina,“ dodal.

Nakonec přidal i reakci na Twitteru, kde se otřel o šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Zatímco měl Kalousek v kanceláři policisty a hasiče, točil před budovou rozhovor s novináři. Při příjezdu policistů a hasičů procházel kolem Poslanecké sněmovny také ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL), který jen zakroutil hlavou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

salto ( 16. února 2017 15:41 )

Hasiči ho měli polejt vodou a policajti zruchat vobuchem

deep_ass_flsting ( 14. února 2017 06:51 )

Po volbách budou muset nadpis pozměnit na "Kalousek dostal svěrací kazajku a užívá bílý prášek".

hanka666 ( 14. února 2017 01:36 )

Kalousek se ožral, pak si bílý prášek poslal sám, aby byl zajímavější.

krtek. ( 13. února 2017 19:11 )

si nechava posilat matros rovnou do snemovny a pak se divi ?

aIIahakbar ( 13. února 2017 19:09 )

Jdu koukat na zprávy na ubrečenýho Kalouska

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa