Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ministr Ludvík „sprdl“ svou mluvčí. Kvůli práci snů za 250 tisíc měsíčně

Autor: Václav Lang - 
10. února 2017
16:35

Zakázka ministerstva zdravotnictví slibovala vítězi bezmála 250 tisíc korun měsíčně za správu sociálních sítí dvou jeho představitelů, ministra Miloslava Ludvíka a jeho náměstkyně Lenky Tesky Arnoštové (oba ČSSD). Ale resort soutěž stopnul krátce poté, co na ni Blesk.cz v pátek upozornil. Důvodem byla prý tisková chyba v zadávací dokumentaci. A také to, že ministr Ludvík o tak vysoké částce nevěděl. 

Účelem veřejné zakázky byla „komplexní správa sociálních profilů dvou představitelů ministerstva zdravotnictví na Facebooku a Twitteru“. Podle informací Blesk.cz mělo jít o účty ministra Miloslava Ludvíka a jeho náměstkyně Lenky Teska Arnoštové (oba ČSSD). Trvat měla nejpozději do konce října a vítěz měl inkasovat až 1 950 000 korun bez DPH.

Zájemci se mohli hlásit až do pátku. Poté, co Blesk.cz v týž den na „lukrativní“ zakázku upozornil, ale nabídka z webu ministerstva zmizela.

„Veřejná zakázka, o které píšete, byla zrušena ještě před otevřením nabídek, a to z důvodu tiskové chyby v zadávací dokumentaci, která by představovala diskriminační podmínku. Zadávací dokumentace totiž požadovala, aby firma byla pojištěna na 500 milionů, a nikoli 500 tisíc, jak požadují podmínky odpovídající hodnotě předmětu plnění,“ zní oficiální zdůvodnění pro Blesk.cz od mluvčí resortu Štěpánky Čechové.

Dostala jsem vynadáno, přiznala mluvčí

Blesk.cz nechal ještě před tím zhodnotit výši pojištění několik odborníků, kteří shodně konstatovali, že se jedná o podezřele přemrštěnou částku. „Je to velice přemrštěné. Tedy je to hodně přemrštěné, ne jen o fous. Normálně se v branži takováhle pojistka nabízí za 20 až 30 milionů,“ uvedl zdroj z pojišťovnictví, který si nepřál být jmenován. 

Tendr na správu sociálních sítí Tendr na správu sociálních sítí | TenderArena.cz

„Nemyslím si, že by při téhle činnosti mohla vzniknout takhle vysoká škoda. Nemyslím si, že tohle je nezbytná podmínka pro účast ve výběrovém řízení,“ konstatoval pro Blesk.cz právník Pavel Novák. 

Mluvčí navíc jako další důvod uvedla, že nápad propagovat ministerstvo tímto způsobem pocházel z její hlavy, a když se ministr Ludvík v pátek dozvěděl, na kolik peněz by vyšel, rozhodl se zakázku zastavit ještě před rozlepením obálek.

Mluvčí ministerstva zdravotnictví Štěpánka Čechová Mluvčí ministerstva zdravotnictví Štěpánka Čechová | archiv Blesku

„Pan ministr byl sice informován o záměru propagovat práci resortu na sociálních sítích v co nejširší možné míře, ale pravděpodobně jsem ho měla více informovat o podmínkách, které se cenově pohybují v těchto relacích, protože jsem si jaksi nedostatečně uvědomila, že nezná podmínky v branži služeb na sociálních sítích,“ uvedla Čechová. „Takže jsem dostala vynadáno, že jsem to myslela dobře, ale že na tohle vážně peníze nejsou,“ uzavřela.

plejer ( 21. února 2017 19:48 )

KULICH za CSSD. Jedinou viditelnou kvalifikací této osoby je. Asi to že ho Kulichovi dobře kouří.

cotonice ( 11. února 2017 10:59 )

A takových úředníků je na ministerstvech hafo.... Kolik dostala za to , že objednala takovou sr....? Důchodci nemají na léky a taková straka rozhazuje na MZ miliony. Okamžitě vyhodit ! To není určitě jediný případ.

snehulak ( 11. února 2017 08:02 )

Pokud bere víc jak on, tak by měla makat jako kůň, kouřit několikrát denně a podržet každý den. 250tisíc nemá hned tak každá druhá.

lev1 ( 10. února 2017 22:26 )

Ta by mlaskala a slintala - má na to ksicht - měl ji rovnou vyrazit

karancita ( 10. února 2017 19:41 )

Tento pan ministr kdysi vytuneloval jednu zahraniční firmu, je to arogantní a prospěchářský muž, takže nevím, proč se rozčiluje. Je to darebák a lhář.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa