Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Exhejtman Hašek promluvil: Kvůli falešné mluvčí mě čeká policie

Autor: Jakub Veinlich - 
7. února 2017
18:00

Bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) čeká, že půjde na policii. K výslechu by měl jít kvůli vyšetřování ohledně falešné mluvčí Lucie Proutníkové, kterou byla ve skutečnosti lobbistka Jana Mrencová. Jedno z trestních oznámení podal ještě jako hejtman za kraj i on. Aféra mohla rozhodnout krajské volby loni na podzim. ČSSD skončila až třetí a Hašek v rozhovoru pro Blesk.cz řekl, že to je prohra, kterou mohl zapříčinit i on.

„Jednoznačně třetí místo byla prohra,“ hodnotí Michal Hašek výsledky voleb ČSSD v Jihomoravském kraji. „I já jsem přispěl některými chybami k tomu, že jsme mohli mít silnější volební výsledek, a nakonec jsme neměli,“ analyzuje bývalý hejtman v rozhovoru pro Blesk.cz. Mohou podle něj za to také některé kauzy, které řešil během volební kampaně.

I proto se prý z vysoké politiky stáhl a zůstal pouze řadovým zastupitelem a šéfem zastupitelského klubu ČSSD na krajském úřadu.

„Nebudu kandidovat ani na žádnou volenou funkci volenou sjezdem ČSSD, který bude za pár týdnů v Brně, a nebudu letos na podzim kandidovat ani do Poslanecké sněmovny,“ tvrdí s tím, že se chce věnovat advokacii. V Brně totiž pomáhá Miroslavu Janstovi, poradci prezidenta Miloše Zemana, otevřít pobočku jeho advokátní kanceláře.

Aféra s „falešnou mluvčí“ byla podle Haška pseudoaférou, kvůli které padly už dvě trestní oznámení. Jedno z nich podal Hašek ještě coby hejtman.

„Tehdy došlo také k pokusu o vydírání, já jsem okamžitě podal prostřednictvím krajského úřadu trestní oznámení a tam policie dosud ty věci šetří,“ řekl v rozhovoru pro Blesk.cz Hašek.

Podle svých slov teď zvažuje i civilní žalobu. Zažalovat chce šéfa firmy RegioJet, podnikatele Radima Jančuru. Za vylepení plakátů v předvolebním čase, na kterých byla Haškova fotografie a slogan Kdo lže, ten krade.

„On v této souvislosti použil moji fotografii, ke které neměl autorská práva. A mně právníci řekli, ať to zažaluji,“ s tím, že Hašek prý tento krok zatím zvažuje.

Na první část rozhovoru s bývalým hejtmanem Michalem Haškem se můžete podívat zde: 

Video  První část rozhovoru s Michalem Haškem  - Jakub Veinlich, Jan Jedlička, Blesk TV
Video se připravuje ...

 

joudajoudovy ( 8. února 2017 09:43 )

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Muslimove-v-nekterych-zemich-byvaji-geneticky-postize ni-a-mohou-mit-nizsi-IQ-U-Africanu-se-mluvi-o-hormonech-zvysujicich-agresivitu-a-libido-Funkcionar-C erveneho-krize-varuje-474442

joudajoudovy ( 8. února 2017 08:55 )

hasek je jiz down... at se socani vyjadri k teto informaci, ze mame ocekaval okolo ctvrt milionu kusu exportovanych od merkel? http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Konec-Dienstbierova-HateFree-Je-to-jinak-Pit omci-budou-volby-bezte-do-padlo-kvuli-tomu-474678

Lekarsenior ( 7. února 2017 18:48 )

Cele to vypada pekne zamotane.Policistum zpravidlqa kazda strana neco nalze, takze jaki se v tom maji vyznat, to nevim. Jakoí kdyz se otrou uprostred siklnice...kdo prejel stred vozovky...Poradte

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa