Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Košta: Nerezignuji a nejsem přizdis*áč! Válka Babiš vs. hejtman pokračuje

Autor: bru - 
6. února 2017
13:42

Olomoucký hejtman Oto Košta (ANO) odmítl rezignovat na svůj post. K odstoupení ho vyzval předseda hnutí Andrej Babiš a také krajský klub. Důvodem má být jeho neschopnost plnit své povinnosti v čele kraje, šéfa hnutí ANO tvrdí, že má navíc problémy s alkoholem. Košta ale veškerá obvinění odmítl.

Olomoucký hejtman vidí za požadavky na svou rezignaci donášení a očerňování, vyplývá to z tiskového briefingu, který svolal v sídle krajského úřadu. Sám prý ví, kdo za pomluvami a donášením stojí, žádné jméno ale Košta nesdělil. „Ti lidé vůbec netuší, co vlastně otevřeli,“ zmínil s tím, že je odvážný člověk a „nepatřím do kategorie přizdis*áči“. 

Podívejte se na Koštovy plány, které Blesku sdělil ještě před krajskými volbami:

Video  Lídr ANO Košta chce stavět nemocnici: Jako Rath nedopadnu!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

„Začínám být lehce rozezlen a může dojít k tomu, že pustí tygra z klece. Teď ještě ne, zatím vrčím za mřížema,“ řekl na briefingu Oto Košta.

Babiš: Košta má problém s alkoholem

Odvolání nepožaduje jen krajský klub, ale i šéf hnutí ANO Andrej Babiš. „Přiznávám, že mám na tom svůj podíl. Pana Koštu se rozhodli krajští zastupitelé z postu hejtmana já jejich rozhodnutí podporuji. Doktor Košta neřídil kraj efektivně, odmítal spolupracovat s hnutí, jako svého poradce zaměstnal bývalého hejtmana z ČSSD, který je vyšetřován v kauze Vidkun.“ Košta podle Babiše také přestal komunikovat s náměstky za ANO a navíc má prý osobní problémy. „Začal mít problém i s alkoholem. Proto musí z postu hejtmana odejít,“ dodal Babiš.

Podívejte se na předvolební debatu z Olomouckého kraje:

Video  Lídři Olomoucka debatovali ve skleníku: Kdo může za dluh kraje? 
Video se připravuje ...

Hejtman popřel i osočení z alkoholismu. „Já si nepamatuji, že bychom s panem Babišem někde pili. Ano, byl jsem na Čapím hnízdu, ale tam k ničemu takovému nedošlo,“ komentoval celou věc na tiskovém briefingu a později dodal: „Možná se ukáže, že ještě obchoduji se zbraněmi v Sýrii, nebo že jsem podporovatel Islámského státu,“ pokračoval Košta.

Vzkaz Babišovi?

„Korupce může být mimo jiné zneužívání postavení, nebo úmyslné uvedení v omyl. Sebešílenější konspirační teorie dostane stejnou pozornost jako pravdivá informace, takže pravda už pak není vůbec důležitá. Lidé ve vedení některých politických uskupení by si toto měli zarámovat a každé ráno, v poledne a večer než půjdou spát, si to přečíst,“ řekl Košta.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pacholek ( 6. února 2017 15:16 )

Tady jsou zastánci jiných metod, to, že pije nevadí, proto že je neschopný nevadí, dodělá si VUML a bude dobrý. A ke komu se měl přidat aby se tam dostal? Snad ne k ODS? A taky jsem slyšel, že Babiš si obul opačně ponožky, to ba chtělo zveřejnit.

pajaad ( 6. února 2017 14:59 )

Muck.....

pajaad ( 6. února 2017 14:57 )

Když může být Nebureš ministrém financí, tak proč ne..

mirkazam ( 6. února 2017 14:56 )

pajaad...zklidni hormon chytrolíne..

Okolojdouci ( 6. února 2017 14:54 )

Teda jak tohle může být hejtmanem .....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa