Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chceme nezávislá média, volá KSČM. „To je bizár,“ baví se lid

Autor: všm - 
6. února 2017
11:40

„Za svobodu a nezávislá média!“ Tento nový politický slogan obletěl v neděli sociální sítě. Uživatele nezaujal tolik jeho obsah, jako spíš to, kdo s ním přišel - totiž komunisté. Mnoha lidem neunikla jistá ironie, že KSČM brojí proti propagandě, a začali si tak ze strany vydatně utahovat.

Sluníčkáře tíží dvojí metr. I na téma svobody projevu a šmírování v soukromí. Náš případ to není,“ uvedli komunisté v neděli ke svému „pamfletu“, který uveřejnili na Facebooku. V něm se pustili do nového úřadu ministerstva vnitra, který má mimo jiné bojovat proti zahraničním i domácím dezinformacím a propagandě na internetu. 

Malý český Koniáš, z pravdy dělá špionáž. Za svobodu slova a nezávislá média. Stop šmírování,“ okomentovala KSČM Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám. A k tomu připojila i obrázek notebooku, na kterém je nálepka „toto nařízení podléhá trvalému dozoru“.

U řady uživatelů se ale poselství komunistů minulo poněkud účinkem. Místo toho, aby se připojili ke kritice vnitra či „sluníčkářů“, začali si dělat legraci z KSČM.

KSČM žádá svobodná média a stop propagandě KSČM žádá svobodná média a stop propagandě | Facebook KSČM

Jen tak dál. Je třeba se proti cenzuře vymezovat, zvlášť když si uvědomíte historii, jaké to bylo před rokem 89. Oh wait...,“ napsal například Honza Z. „Ked si myslis, ze uz si videl vsetko a...komunisti idu bojovat za slobodu slova,“ okomentoval zase Ferko F. „A na rohu ulice komunista o morálce káže,“ zacitoval kdosi i parafrázi na píseň od Kryla. Nechyběla ani poznámka připomínající nacisty. „Jasný, a za chvíli bude NSDAP za kulturní a rasovou diverzitu,“ napsal Pavel Ř.

Na druhou stranu ale boj komunistů za „alternativní zdroje“ a proti „cenzuře“, která ony alternativní zdroje zpochybňuje, není žádnou novinkou. Od roku 2016 zveřejňují na svém webu články, které údajně chybí v hlavním proudu médií. Mezi zdroji se objevuje třeba i otevřeně ruský propagační web Sputnik, který se netají, že je dílem ruského státního mediálního koncernu.

KSČM žádá svobodná média a stop propagandě KSČM žádá svobodná média a stop propagandě | Facebook KSČM

Například právě proti ruské propagandě má zasahovat nový úřad ministerstva vnitra. Řešit má ale i ostatní dezinformační zprávy, které se často objevují na sociálních sítích. V poslední době jde hlavně o fámy spojené s migrační, kdy autoři například použijí fotku ze staré události a tvrdí, že se týká aktuální situace, popřípadě si nějakou informaci zcela vymyslí. 

Hunt ( 6. února 2017 20:14 )

ivoadler:Co to meleš ty ubožáku?Jiná varianta existuje,zlikvidovat tobě podobnou chátru jako opeřence při ptačí chřipce!

Hunt ( 6. února 2017 20:09 )

viktor1:Ty ču.rá.ku,chceš změnu?Tak skoč z mostu na beton nebo táhni k Putinovi do Kremlu!

lepabrena ( 6. února 2017 19:32 )

 Přeji ti, soudruhu, abys vážně onemocněl a byl závislý na tomto českém kapitalismu. Domnívám se, že bys buď umřel a tvoje rodina by po pohřbu bez obřadu vysypala tvůj popel na silnici- abys byl alespoň trochu užitečný. Jinak- pokud bys přežil a žiješ v Praze- tak si můžeš vybrat nové bydlení- buď pod mostem, ve stanu, křoví nebo jeskyňce. Na nic jiného by ti, při částečném invalidním důchodu- kdybys alespoň ten dostal, totiž nezbylo. Tento český komunismozlodějismus totiž nic jiného slušnému člověku nezaručuje. Jinak- domnívám se, že KSČM má pravdu v tom, že by tady měla být odstraněna cenzura. Komunisté by měli jít příkladem na svých Novinkách na svém servru www. seznam. cz. Větší cenzura než tam v Česku neexistuje. Nejdůležitější je ale v tuto chvíli, zrušit KSČM. Nevím, proč mají čeští daňoví poplatníci platit ze svých daní komunistické papaláše a tuto totalitní stranu, která žije podle hesla Čím hůře, tím lépe pro nás! Čím hůře- znamená pro neznalé- čím horší ekonomická situace české republiky, čím více občanů nezaměstnaných, bezdomovců bez pomoci umrzlých na ulici, čím více mrtvých dětí v popelnicích- tím lépe pro komunisty. Tímto heslem se řídila už rodná Komunistická strana Československa už před druhou světovou válkou. Občanům ale mohla nabídnout jen gulagy a vraždy bez soudů celých rodin, k bydlení zemljanky a komunálky. Pro neznalé- v Rusku tak 100 let po komunistické revoluci doteď bydlí ve městech minimálně 50% lidí- v jednom bytě bydlí několik rodin, kuchyň a koupelnu s WC mají společné. Jestli toužíte po tomto, podporujte dál KSČM - nic jiného vám nabídnout nemůže.

ivoadler ( 6. února 2017 19:20 )

Je vidět, jak jste omezení. Je vidět, že se vám po diktatuře proletariátu stýská natolik, že si neumíte představit jinou variantu. 

agfor ( 6. února 2017 18:05 )

neříkám, že máme svobodný a nezávislý tisk, ale že si toho všimli komouši je přímo zarážející. Oni ztratili paměť, že si nepamatují na tvrdou cenzuru za jejich vládnutí ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa