Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zaorálek vytáhl na D1 sekyru u nehody kamionu. Víme, kde k ní ministr přišel

Autor: Jakub Veinlich - 
1. února 2017
14:35

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) asistoval u dopravní nehody na D1. Se sekerou v ruce se po nárazu snažil vytáhnout lidi z kamionu před sebou a fotografii pak zveřejnil na své twitterovém účtu. Kamion, který jel těsně před jeho limuzínou, boural u Lipníku nad Bečvou. 

„De facto před našima očima se roztočil tak, že to nezvládl a celý se převrátil a zatarasil celou dálnici. Celá ta kabina se převrátila a vypadalo to ze začátku dost hrozivě,“ popsal pro Blesk.cz večerní nehodu kamionu Zaorálek.

V kabině byli dva cestující, na první pohled byli ale v pořádku. Kvůli nárazu ale nemohli ven, proto vzal ministr do ruky sekyru, a v rozbitých okýnkách dělal ještě větší díry, aby se lidé mohli z auta dostat ven. Nikdo nebyl podle ministra zraněný.

„Sekeru jsem si půjčil v jiném voze,“ řekl ministr Blesk.cz na dotaz, zda nástroj vozí běžně ve vládní limuzíně.

„Ošetřovali jsme spíš ty, kteří rozbíjeli okna, protože se pořezali od střepů,“ doplnil ministr s tím, že ho pobavila i slova jednoho z vytažených z kabiny kaminonu: „Jak jsem mu pomáhal ven z toho auta, tak mi říká: No vás bych tady nečekal, pane ministře, co se tady děje?“

Zaorálek volal k nehodě také hasiče a záchranáře, kteří už ovšem odklízeli nehodu o pár kilometrů dál. Ministr včera cestoval do Ostravy kvůli jednání o financování Vítkovic a OKD. Kvůli sněžení a špatné dopravní situaci se vrátil zpět do Prahy ve 3 hodiny ráno, teď je opět na jednání v Poslanecké sněmovně.

Na záběry hasičů z dopravní nehody, u které byl i Lubomír Zaorálek se můžete podívat zde: 

Mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková Blesk.cz řekla, že Zaorálek pomáhal u nehody ještě před příjezdem hasičů a záchranářů. O ministrovi u nehody prý hasiči věděli. „Velitel zásahu věděl, že je minsitr v koloně, protože ho kontaktovala jeho ochranka,“ doplnila Hacsiková s tím, že záchranáři nakonec museli ošetřit zraněného řidiče kamionu. 

Kvůli nehodě byla dálnice několik hodin neprůjezdná. V koloně uvízli také hasiči, kteří podle mluvčí mířili do Ostravy soukromými vozy na konferenci. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krupan10 ( 2. února 2017 06:48 )

moc dobře si pamatuji, jak nám Zadorálek představil Kyjevskou špínu jako demokraticky vybojovanou svobodu a banderovce, coby hrdiny revoluce,...

iFender ( 1. února 2017 18:45 )

...ze prej ma vydelano az do penze!

Nezadat ( 1. února 2017 17:33 )

Lejno,vyučenej tesař a tak to ze sekerou umí.Ale to je jediný.Jinak blb který ,ale věděl do které říti vlezt.

e.44 ( 1. února 2017 15:33 )

Dokud jsem se nekoukla na fotky, stále mi nebylo úplně jasné, co mi na té hrdinné bublině nesedí. Fotka Zaorálka, jak drží sekerku (sekyra je něco trochu jiného) jak prase flobertku a dva maníci z ochranky mu dělaj záchranu, je zkrátka jasný, že místo aby to nechal na někom, kdo to umí, využil situaci k vlastní propagaci.

suov ( 1. února 2017 15:15 )

Hela1: přesně tak, vlak by uvezl daleko více, emise by se zlepšily, ale zase ti volové co neumí jezdit přes železniční přejezdy,,,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa