Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Babiš udělá audity svých příjmů. Za „zkorumpovanou pakáž“ se ČT neomluví

Autor: ČTK, sou - 
1. února 2017
00:21

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš si nechá udělat dva audity svých příjmů a jejich výsledek zveřejní. Řekl to v úterý večer v České televizi (ČT). Za svá předchozí slova o „zkorumpované pakáži“ se veřejnoprávní televizi omlouvat nehodlá. Nejasnosti kolem Babišova majetku se vynořily v souvislosti s tím, že v roce 2013 nakoupil dluhopisy svého holdingu Agrofert za 1,5 miliardy Kč. Vicepremiér Babiš už dříve uvedl, že na nákup těchto dluhopisů využil své předchozí příjmy.

Pochybnosti o svých příjmech hodlá Babiš rozptýlit auditem. „Já jsem oslovil dva renomované auditory z první čtyřky a požádal jsem je, aby udělali nezávislý audit,“ řekl v úterý ČT. Výsledky auditů Babiš podle svých slov zveřejní. „Ale nechť to udělají všichni, kteří mě kritizují,“ dodal ministr.

O nejasnostech kolem nákupu dluhopisů dříve informovaly mimo jiné pořady veřejnoprávní televize 168 hodin a Reportéři ČT. Babiš v úterý oznámil, že se kvůli tomu hodlá obrátit se stížností na Radu ČT a Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Podle Babiše byly pořady účelové a jejich autoři zkorumpovaní.

Omluvu ČT neplánuje, vyvolává prý falešný dojem

Vedení ČT na ministrova slova reagovalo vyzvou, aby ministr svá obvinění doložil, nebo se omluvil. Babiš ale podle svých slov omluvu neplánuje. „Já se určitě neomluvím,“ řekl v ČT. „Umožňujete, aby se z publicistického pořadu skrytou formou stával nástroj politického boje, a vyvoláváte nepravdivý a falešný dojem,“ vytkl televizi ministr. Sva slova o manipulaci hodlá doložit analýzou reportáží.

Podívejte se, jak Babiš „naložil“ redaktorce ČT:

Video  „Jste zkorumpovaná pakáž,“ vyjel Babiš na novinářku ČT. Ptala se na dluhopisy  - ČT
Video se připravuje ...

S pochybami o Babišově majetku přišel server Echo24. Podle něj Babiš nakoupil v roce 2013 dluhopisy Agrofertu za 1,482 miliardy Kč. Vicepremiér pro Deník uvedl, že jeho čisté příjmy do roku 2015 činily 1,526 miliardy Kč, Echo24 ale na základě majetkových přiznání podávaných do Sněmovny dospělo k závěru, že do roku 2013 Babiš vydělal 1,11 miliardy Kč, což by na nákup dluhopisů nestačilo. Babiš poté oznámil, že kromě dříve uvedených příjmů, které podléhaly zdanění, měl i nedaněné příjmy 650 milionů Kč z prodeje firem, akcií a dřívějšího podnikání, takže prostředky na nákup dluhopisů měl.

Babiš kvůli nákupu dluhopisů čelí i trestnímu oznámení. Považuje ho ale za účelový krok, veškerou kritiku odmítá, je podle něj součástí politického boje.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hejhej ( 1. února 2017 13:52 )

anna1234: Bohužel,p.Babiš je v koalici spolu s ČSSD a KDUČSL a k veškerým jednáním je souhlas všech tří stran nebo alespoň většina. Profláknutá KDUČSL a podrazácká ČSSD spíše nahrávají , především nyní, před volbama do PS,zlodějské ODS a TOP09. Nechtějí a nemají zájem odkrýt zlodějny , např. OKD a jejich byty a odkrýtí nabytí majetku po r. 1998. Proto začala štvaná kampaň proti p.Babišovi. Ty stupidní poznámky s překroucenám jménem a pod. mě nezajímají, nejhnusnější udavači Stb byli hned po revoluci 1989 zkartování.

anna1234 ( 1. února 2017 09:52 )

.. to je přesné, nedívat se zpátky co je kdo zač, stačí říct, že se bude snažit udělat v dnešním bordelu pořádek a to nám stačí...přesněji jak komu. Pak koukáme, kdo že se nám to zase dostal do čela, kdo to s námi manipuluje. Je přece nutné!!! vidět každého člověka v souvislostech a to i před rokem 89 i po roce 89. Je nutné vidět jeho morální kvality, jestli není pro svoje osobní zájmy, schopen jít "přes mrtvoly". Ale vidět kohokoli!!! tak krátkozrace, že by nám mělo stačit jenom co nám slibuje momentálně a nevidět minulost, to považuji za velkou chybu. Pana Babiše já osobně považuji za velikého manipulátora a zatím jsem si nevšimla, že by s těmi nahoře nějak zatočil.

joudajoudovy ( 1. února 2017 08:31 )

sto bodov za vtip dna vyhraju.....: nas schizofrenik zdenekk! asociale, bez si utrit jedovou zlucovou slinu.

miroslav57 ( 1. února 2017 07:11 )

ods,top,socani a tlupa z čt mají starost o příjmy co je komu do toho! babiš to řekl jasně co je čt zač. začalo to čapím hnízdem a když se nevede tak jdou do další pomluvy,jsou to zkrachovanci,sobotka neví jestli přežije volby a tak kopou ANDREJI DRŽÍME TI PALCE A NA ZLODĚJSKOU BANDU SE VYKAŠLI JSOU TO JEN ŠAŠKOVÉ!!!

Bocian ( 1. února 2017 06:20 )

Jak to je z Babišovým dřívějším podnikáním to je mi úplně jedno, jako firma se zařídil podle tehdy stávajících idiotských a tunelářských zákonů, které on nevymyslel. Je dnes jediný, kdo kdo se v tom dnešním bordeltánu snaží udělat pořádek. Proto mu jdou všichni tuneláři z TOP09, ODS, po krku a "veřejnoprávní" ČT jim vydatně pomáhá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa