Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

S Kačenkou v autě nikdy! Zeman vykuřoval před dětmi, porušil své pravidlo

Autor: jer - 
29. ledna 2017
05:35

Prezident Miloš Zeman se v sobotu v Hodoníně setkal s přáteli a kolegy ze svého bývalého kabinetu. Kromě bývalých politiků se na sešlosti objevili i jejich příbuzní, včetně vnučky exministra Jana Fencla. Hlava státu ani v blízkosti dítěte nekrotila své návyky a zapálila si, povšimli si komentující na internetu. I když dříve prohlásila, že to nepovažuje za správné.

Proti cigaretám v blízkosti dětí se prezident vyjádřil 11. prosince 2016 v Pressklubu Frekvence 1, kde reagoval na zákaz kouření v restauracích. Opatření tehdy přirovnal k totalitě a vyjádřil se ve prospěch oddělených prostor pro kuřáky a nekuřáky.

V rozhovoru ale také promluvil o kouření v uzavřených prostorách v přítomnosti dětí, například při jízdě autem. „Považoval bych za docela rozumné zakázat kouřit tam, kde je s vámi v těsném prostoru dítě,“ popsal tehdy Zeman. Zdůraznil také, že například při jízdě se svou dcerou Kateřinou v autě nikdy nekouřil.

Na zmíněné akci s přáteli ale prezident vzal na klín vnučku Jana Fencla, přičemž svoji cigaretu neuhasil, ani neodložil. Fotografie vzbudila několik negativních reakcí na sociálních sítích. Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček celou situaci odmítl Blesk.cz komentovat.

oldedek ( 29. ledna 2017 18:25 )

"Zeman vykuřoval před dětmi, porušil své pravidlo S Kačenkou by si v autě prezident nezapálil, s vnučkou exministra ale evidentně ano...." Ponivádž je to bl.bec až na úrovni Hradu, ten mluví pravdu jen když potřebuje nažrat nebo chlastat

haza ( 29. ledna 2017 15:30 )

Aby jste se neposrali, ekoteroristi

anka ( 29. ledna 2017 15:21 )

mluvite presne jako byvaly stbaci....jako clovek, ktery se doma v duchodu nudi, nema byt v zivote na co hrdy, s cim spokojeny, tak alespon pije a sproste placa 

havran2 ( 29. ledna 2017 13:48 )

Bohužel prezident Zeman mluví,jak se mu to hodí !

londynskypes ( 29. ledna 2017 13:19 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa