Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman: „Jsem starý narcis“. Zmínil první sex i gang s Trumpem a Putinem

Autor: simao - 
27. ledna 2017
05:00

Podle kritiků vede Miloš Zeman po českých krajích již nyní svou kampaň. Prezident to odmítá, a zda bude kandidovat, oznámí 10. března. Při setkání s občany však předvádí jakousi one man show na cestách, při níž se nebojí žádného tématu. V Plzeňském kraji jich vytáhl hned několik. Od tradičních, jako jsou uprchlíci a terorismus či blížící se návštěva v Bílém domě u Donalda Trumpa, po méně obvyklá – jako je jeho první sexuální zkušenost či jeho kadeřník Sebastian.

Je to jakési hradní Na stojáka. Nebo spíše „Na sedáka“. Miloš Zeman během návštěvy Plzeňského kraje stihl oslavit svůj svátek, ale také třeba zavzpomínat na svou první sexuální zkušenost.

„Když jsem tady byl poprvé, bylo mi 17 let. Zločinec se vrací na místo činu. Tehdy jsem si tady tři týdny léčil srdeční vadu, která se jmenovala systolický šelest. Díky bohu i díky Konstantinovým Lázním jsem si ji vyléčil. A jsou vzpomínky, na které opravdu nelze zapomenout, protože dobře víte, že v životě je vždycky něco poprvé,“ říkal prezident.

Nebylo to však poprvé, kdy o ztrátě panictví mluvil. Tentokrát však přidal i detaily v podobě místa, kde o panictví přišel.

Zemanovy pády ze schodů, bolavé nohy a viróza

Že se prezident nebojí jakéhokoliv tématu, ukázal v průběhu své třídenní návštěvy Plzeňského kraje, ve kterém ho přivítal nový hejtman Josef Bernard (ČSSD), hned několikrát. Došlo třeba i na alkohol či kouření – to když se Zemana ptali na protikuřácký zákon, u kterého se však cítí být coby kuřák ve střetu zájmů.

„Já bych ten nesmysl hrozně rád vetoval, ale nemůžu, protože jsem kuřák,“ říkal Zeman studentům v Domažlicích a poznamenal, že tragický může být dopad na malé venkovské hospody, kde točí pivo. „A k pivu je docela vhodná cigareta,“ doplnil prezident, který si z Plzeňského kraje odváží zabijačku z Přeštic i soudek plzeňského piva.

Zeman tam však vzpomenul i své občasné potíže na schodech a aféru jeho vrávorání u korunovačních klenotů. „Já až z těch schodů spadnu, tak vám to podepíšu. Já totiž často padám ze schodů, protože mám bolavé nohy. Také občas ze stejného důvodu vrávorám u korunovačních klenotů,“ odpovídal Zeman během své besedy s občany v Kdyni na dotaz muže, který stál o autogram.

Hned několikrát pak zopakoval již tradiční vtípek, který je narážkou na chilské pero jeho předchůdce Václava Klause. „Vždycky při těchto příležitostech říkám, že tu tužku vracím,“ připomněl Zeman.

Ministryně „Leninová Stalinová“

Zatímco některé průpovídky Zeman v některých krajích opakuje, jindy překvapí. Při besedě se studenty v Domažlicích mluvil o tom, že jeho kadeřník Sebastian od něj dostává 700 korun za ostříhání. 

Když v Kdyni přišel dotaz na porodné pro prvorodičky, Zeman si zalaškoval se jménem šéfky resortu práce a sociálních věcí. „Já se zeptám ministryně Marksové Engelsové Leninové Stalinové, to už jsou dohromady čtyři ministryně,“ usmíval se Zeman.

Zeman: Jsem starý narcis. A prezident všech

Prezident pravidelně čelí dotazům na svou vlastní budoucnost a kandidaturu a Plzeňský kraj nebyl výjimkou. „Pokud se rozhodnu pokračovat, tak zda vyhraju, nebo nevyhraju, bude záležet i na vás,“ vyzýval lidi v Kdyni, aby šli především k volbám.

On sám oznámí, zda bude kandidovat, na tiskové konferenci. „Vypadáte mladě a zdravě, určitě se 10. března dočkáte,“ opakoval Zeman a v Kdyni vzpomenul i na svůj někdejší volební autobus Zemák. Při závěrečné tiskovce si však na oko postěžoval, že mu při setkání s občany v Třemošné příliš netleskali. Označil to však za vtipnou historku z natáčení a možnost udělat si srandu i sám ze sebe, aby si ji mohl dělat i z druhých.

„Pouze v jednom jediném případě – a já jsem starý narcis a ostatně politici mají rádi, když se jim tleská – tak v jednom jediném případě jsem se dočkal jenom velmi střídmého potlesku. A přitom tam byla hojná účast a přátelská atmosféra. Tak jsem z toho byl trochu smutný,“ přiznal Zeman.

„Večer, když hodnotíme uplynulý den, tak mi moji přátelé říkají: Miloši, ono bylo minus 10, oni měli všichni rukavice. A když se tleská v rukavicích, tak to příliš není slyšet. No a protože mezitím mráz povolil a lidé už nenosí rukavice, tak např. dnes ve Kdyni jsem se už opět dočkal obvyklého potlesku,“ pochvaloval si prezident.

Zeman přitom míní, že se mu podařilo naplnit slib z inauguračního projevu, že se stane prezidentem všech lidí. „Samozřejmě že ano, protože všichni lidé o mně vědí, což se o jiných prezidentech tak úplně říci nedá,“ uvedl Zeman v Kdyni.

Gang s Trumpem, Putinem a čínským prezidentem

V Plzeňském kraji se přitom často opakovaly dotazy na to, co Zeman říká na nového prezidenta USA Donalda Trumpa. V Kdyni čelil Zeman otázce, zda má již pro Trumpa dárek, až za ním ve druhé polovině dubna poletí.

„Dárek vymyšlený nemám, ale velmi pečlivě studuji knihy Donalda Trumpa a také knihy, které o něm napsali jiní. A to je skutečná příprava na setkání. Protože nejhorší, co vás může v politice potkat, je přijít na setkání s někým a nic nebo jenom málo o něm vědět,“ odpověděl Zeman.

V záloze však měl připravenou i jinou glosu. Chválil si, do jaké společnosti je řazen, a neodpustil si přitom rýpnutí do novinářů. „Vzhledem k tomu, že česká média teď píší o hrozném gangu téměř politických zločinců a uvádějí to v zajímavém pořadí – Donald Trump, prezident Putin, čínský prezident Si a já, tak si myslím, že jsem v docela dobré společnosti,“ uvedl Zeman v Kdyni.

Den předtím přitom mluvil v Plané o tom, že když byl zvolen Donald Trump, v České televizi, kterou má Zeman během setkání s občany pravidelně na mušce, se všichni rozplakali. „Je mi sympatické, že vyhrál válku s americkými novináři – jako já vyhrávám své války s českými novináři,“ dodal Zeman při tiskovce na závěr své návštěvy.

Zeman o kandidatuře promluvil i v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech:

Video  Zeman bude kandidovat znovu, zní z kuloárů. Co na to prezident?  - redakce BleskTV
Video se připravuje ...

eliska963852 ( 27. ledna 2017 14:53 )

Si Ťin-pching

eliska963852 ( 27. ledna 2017 12:18 )

Čtyřku, ještě Si.

sensadrak ( 27. ledna 2017 12:11 )

To je fakt.

reypal ( 27. ledna 2017 10:39 )

Hezky napsané a lze s tím souhlasit.

ivoadler ( 27. ledna 2017 10:04 )

Hele, voe, a koho by jsi ty chtěl za prezidenta? Dokaž, že umíš víc než jen nadávat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa