Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Miloš Zeman se rozpovídal o ztrátě panictví. Dávná láska mu poslala růži

Autor: vei, mim, vr - 
25. ledna 2017
19:41

Prezident Miloš Zeman pokračuje ve své cestě Plzeňským krajem. V Konstantinových Lázních byl při debatě s občany hodně osobní. Zavzpomínal, jak tu před 55 lety přišel o panictví. Dotyčná mu v místním kulturním domě nechala ve středu květiny.

„Jsem tady po 55 letech,“ začal svou řeč  Miloš Zeman před zaplněným sálem. Tehdy mu bylo 17 let. „Zločinec se vrací na místo činu,“ pokračoval prezident za mírného smíchu přítomných. Všichni totiž tušili, o čem hlava státu mluví…. Právě v Konstantinových Lázních se z Miloše Zemana zřejmě stal muž.

„Jsou vzpomínky, na které opravdu nelze zapomenout, protože dobře víte, že v životě je vždycky něco poprvé. A já nesmím ani naznačovat...“ našlapoval polehounku Zeman.

Jak ztratit panictví

V roce 2014 v lázeňském městě byla soutěž dřevosochařů, kterou dnes prezident také připomněl, a to především kvůli tématu – Jak ztratit panictví. „Tak jsem si na internetu prohlédl obrázky z této soutěže a zavzpomínal jsem,“ přiznal tajuplně Zeman a naznačil dokonce i místo, kde se poprvé s neznámou ženou pomiloval.

„Koneckonců, dnes jsme obědvali v penzionu Jitřenka a věděli jsme proč,“ doplnil Zeman s tím, že si tu po letech pochutnal na svíčkové.

Před 55 lety strávil Zeman podle svých slov v Konstantinových Lázních 3 týdny. O tom, že by se s dotyčnou dámou po letech setkal, prý několikrát přemýšlel, ale raději od toho vždy upustil.

„Vy už asi tušíte, co se stalo před 55 lety v Konstantinových Lázních. Ale já se vám chci s něčím svěřit. Přemýšlel jsem, zda ji někdy opět navštívím. Přemýšlel jsem 10 let, 20 let, 30 let, 40 let, 50 let. No teď už je to 55 let. Ne. Chci si uchovat vzpomínku na mládí. Tak možná, že už nežije, ví Bůh. Ale kdyby žila a já ji viděl po těch 50 letech, tak ta vzpomínka by vybledla a byla by přehlušena,“ zdůvodnil Zeman, proč dotyčnou vidět nechtěl.

Květiny jako připomínka

Bývalá prezidentova milenka ovšem žije. Tedy soudě podle slov starosty Konstantinových Lázní, Karla Týzla. Na samý závěr poměrně svižné diskuze s občany totiž předal prezidentovi květinu a doplnil vzkazem, který asi nikdo nečekal.

„Pane prezidente, když máte dneska ten svátek, tak jedna nejmenovaná a velmi zachovalá paní vám tady zanechala květinu. Abyste si na ní po těch 55 letech vzpomínal v dobrém,“ předal starosta prezidentovi růže.

„Děkuji, že na mě nezapomněla, a zdravím ji s láskou,“ uzavřel Zeman celou diskuzi o svých sexuálních začátcích.

Na záznam z debaty se můžete podívat zde:

 

 

zdenekk-kouri-curaky ( 28. ledna 2017 10:30 )

pište mi na email:zdendatorad@seznam.cz Moje heslo:Kouřim rad a rychle!! Vaš zdenekk

kupredu-leva ( 26. ledna 2017 20:26 )

My zloději stojíme pevně za svým soudruhem prezidentem a vždy volíme jedině ČSSD, protože ta jediná drží nad námi, zloději, ochrannou ruku. Čest práci!

Hunt ( 26. ledna 2017 13:36 )

ijusa:

oldedek ( 26. ledna 2017 12:38 )

Anežka na to nemůže do dnes zapomenout a když si na to vzpomene, tak se jí znova dělá na zvracení

dzery ( 26. ledna 2017 11:20 )

 Man si vrzl a my se máme radovat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa