Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ples u Zemana roztančil Hrad. Víme, kdo dorazil a jak to bylo s Gottem

Autor: kal, vr - 
20. ledna 2017
23:10

Španělský sál na Pražském hradě ožil 3. charitativním plesem prezidentského páru. Miloš Zeman s manželkou Ivanou tu přivítali mezi jinými ministra financí Andreje Babiše (ANO) s partnerkou Monikou, šéfa resortu obrany Martina Stropnického (ANO) s Veronikou Žilkovou nebo ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka (ČSSD) se ženou. Moderátor Libor Bouček potvrdil i vystoupení zpěváka Karla Gotta.

„Chtěl bych se omluvit těm, na které se nedostalo, protože jsme museli více než 100 lidí odmítnout – přihlásili se pozdě a Hrad není nafukovací,“ prohlásil Zeman a odpověděl tak škarohlídům, podle kterých nebyl o ples se vstupným v ceně 8000 korun za osobu dostatečný zájem.

Mezi hosty byl i policejní prezident Tomáš Tuhý, starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký se svojí mluvčí a partnerkou Veronikou Blažkovou nebo šéf českého fotbalu Miroslav Pelta. S partnerkou se tu objevil i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) i Zemanovi oblíbenci: jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD) a ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO). Chybět nemohl ani hradní kancléř Vratislav Mynář se svojí ženou Alex a ekonomický poradce Martin Nejedlý.

Zeman pak na adresu Hradní stráže prohlásil: „Zjistil jsem, že neumíte Valčík na rozloučenou, takže místo toho budete při mém plíživém tanci hrát na Tichém modrém Dunaji. Ale i to se dá přežít.“ A pak prezident pokračoval: „Zvlášť bych rád poděkoval mistru Karlu Gottovi, který přes jisté, doufám, že ne vážné zdravotní potíže v 11 hodin vystoupí. A jak jsem byl informován, už tady dnes zkoušel, i když on žádnou zkoušku nepotřebuje.“ Podle původních informací měl být Gott půlnočním překvapením.

Na prezidentský ples dorazila nejedna celebrita. Hlavním hostem byl Karel Gott Na prezidentský ples dorazila nejedna celebrita. Hlavním hostem byl Karel Gott | KPR - Hanka Brožková

„Tak jako minulý rok bude následovat tanec s mojí paní, ale chtěl bych připomenout, že před rokem jsem slíbil tanec Veronice Žilkové a že před měsícem jsem slíbil Karle Šlechtové, že ji provedu, takže asi za hodinu obě dámy vyzvu k tanci. A mile dámy, po tanci se mnou budete každého budoucího partnera považovat za výtečného tanečníka,“ pousmál se Zeman.

Video  Prezident Zeman s manželkou Ivanou tančí na hradním plese.  - Blesk - Vera Renovica
Video se připravuje ...

Výtěžek z plesu po odečtení nákladů poputuje do nadačních fondů Zemanových. Prezidentův je určen na pomoc Fondu ohrožených dětí, který provozuje klokánky pro děti v tísni. Jeho manželka ze svého fondu pomáhá seniorům nebo dětským domovům. Loni šlo o 2,2 milionu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Ferenze113 ( 14. září 2018 14:09 )

Zrovna nedávno měla moje malá sestřička imatrikulační ples, takže mi trvalo docela dlouho, než jsem si vybrala ty vhodné šaty, které jsem si nakonec zapůjčila a k nim ty nejlepší šperky Ty jsem objednala z https://www.sperkyleclay.cz/82-stribrne-nausnice , nejvíce se lidem však zalíbily stříbrné náušnice! ;-)

..krakonos500 ( 25. ledna 2017 23:08 )

Soudruh Zeman prohlásil, že 80% českého národa jsou debilové. Není to pravda, v přímé volbě jej volilo jen 54% a nikoliv osmdesát.

montevideo ( 21. ledna 2017 20:38 )

Vašek Moravců položí zítra v OVM těžkou otázku: Proč je lepší žít v daňovém ráji než v daňové pekle? No, co mu na to říci !

Hunt ( 21. ledna 2017 20:38 )

pomooc-hori:Chátro,ty starý bolševik a lidský srráč budeš někoho poučovat?

Hunt ( 21. ledna 2017 20:27 )

drakundina:Vždyť ti to povídám (píšu)patolízale,tenkrát tě přece sovětští "vědci" odvezli z náměstí ve zkumavce pro parazity a Rudá armáda tě rozprášila nad střední Evropou!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa