Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Zemanův ples se politici příliš nehrnou. Ale Babiš se Šlechtovou to jistí

Autor: Jakub Veinlich - 
20. ledna 2017
06:25

Třetí reprezentační ples prezidenta Miloše Zemana bude bez některých politiků. I když mnozí pozvánku dostali, mají jiný program nebo prostě nechtějí přijít. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) pozvání podle informací Blesk.cz obdržel – o své účasti ale stále mlčí. Naopak například vicepremiér Andrej Babiš (ANO) ani letos chybět nebude. 

Je to ples pro vyvolené. Vstupenka stojí osm tisíc korun a někteří politici dají přednost raději jinému programu. Pro ně tedy prezident Miloš Zeman s první dámou Ivanou tančit nebude. Dá se tak vyčíst i to, kdo skutečně patří mezi oblíbence a věrné Miloše Zemana. A kdo nechce mít s Hradem raději nic společného. Prezidentská kancelář přitom rozeslala na 500 pozvánek. Kdo dorazí, ale zatím na Hradě s jistotou nevědí.

„Je potřeba vyčkat do zahájení plesu. Byly pozvány osobnosti jak z politického, tak z veřejného života, samozřejmě i z života hospodářského“, řekl pro Blesk.cz prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Jako první zareagovali na dotaz redakce spolupracovníci vicepremiéra Andreje Babiše. Šéf hnutí ANO na ples prý dorazí. A ve Španělském sálu by v pátek od 20 hodin neměla chybět ani Zemanova oblíbenkyně, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, která sedí ve vládě za hnutí ANO.

Kdo z ministrů půjde jinam

Určitě nedorazí předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD), pozvánku z Hradu dostal, má prý ale jiné plány. Nedorazí ani místopředseda Poslanecké sněmovny Petr Gazdík (STAN), který má k Zemanovi dlouhodobě výhrady. 28. října zorganizoval raději na Staroměstském náměstí alternativní oslavy státního svátku, kam pozval i Jiřího Bradyho, kterého Zeman nakonec nevyznamenal. A kvůli pracovním povinnostem nedorazí ani ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD). Má prý schůzky v Brně.

Otazník nad premiérem

Mluvčího premiéra Martina Ayrera se na účast Bohuslava Sobotky (ČSSD) na plese ptáme od středy. Informaci nám slíbil ověřit do čtvrtečního rána. Doteď se ale neozval a telefon nezvedá. Má to znamenat, že na ples nedorazí? Pozvaný prý ale byl. „Mohu prozradit, že pan premiér pozvánku obdržel,“ řekl redakci Blesk.cz hradní mluvčí Ovčáček.

Třetí reprezentační ples pořádá prezidenta Miloš Zeman v pátek – ve stejnou chvíli, kdy si nový americký prezident Donald Trump bude užívat inauguraci. Ve Španělském sále Pražského hradu zazpívají například Helena Vondráčková nebo Václav Neckář. Pokud mu to zdravotní stav dovolí, vystoupí jako půlnoční překvapení Karel Gott.

 

tgbg ( 20. ledna 2017 10:22 )

Kdo by se taky na ples chrchly Zemana hrnul. Spící, senilní Zeman není zrovna tím pravým lákadlem.

xiioma ( 20. ledna 2017 10:01 )

Hurá, zase bude Zemanův Stardance.... Ten tanec hradního páru - jako když ošetřovatelka podpírá důchodce, kterému pomáhá do vany...docela se u toho také tak tvářila.

moiaza ( 20. ledna 2017 09:56 )

 To je těžké. Zeman je žid a řada zde diskutujících zas hlupáci. Každý je nějaký. Někteři exoti nevědí co vlastně píší. Prostě v ústavu jim dali počítač a řekli, "hrajte si a neotravujte". Tak píší nesmysly a čekají na oběd.

sensadrak ( 20. ledna 2017 09:05 )

Ty brďo, to je chytrý. Tak to asi opravdu bude. A na to jsi přišel sám, jen tak? Má to malou vadu, Shapiro odchází, už ti to došlo?

prezny ( 20. ledna 2017 08:32 )

senzadrak: Měl pozvat Dusilovou . David je z kočkopřízně Nejedlého. Úvodní tanec by byl na Poupata. Na ten tanec já se velmi, velmi těším!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa