Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

O tvrdém Trumpovi a bazénu v Bílém domě: Exasistentka prezidentů promluvila

Autor: Jakub Veinlich - 
20. ledna 2017
11:11

Donald Trump míří do Bílého domu hlavním vchodem. Ve Spojených státech zažijí v pátek inauguraci 45. prezidenta. Pracovnu v Bílém domě měla také možnost navštívit česká emigrantka Eliška Hašková Coolidge, která zde pracovala jako asistentka. Mluví o sobě jako o uprchlici, stejně jako o Trumpově manželce – Slovince Melanii a nové první dámě USA. V první části rozhovoru pro Blesk.cz Hašková prozradila, který z prezidentů nechal zakrýt bazén, aby do Bílého domu mohli novináři, a co si o Trumpovi myslí.

Práce pro 5 amerických prezidentů ji bavila, i když prý byla velmi náročná. V Bílém domě založila Eliška Hašková Coolidge kancelář prezidentských zpráv a svého šéfa prý musela dokonale znát.

„Bylo to o komunikaci s lidmi, když pan prezident nemohl být někde přítomný, tak poslal nějaké zdravice, které se tam přečetly. A museli jsme ovšem velice opatrně vybírat, to co pan prezident posílal, aby to vždycky reprezentovalo prezidenta Spojených států,“ promluvila Hašková o náplni své práce v sídle prezidenta Spojených států.

Srovnávat Baracka ObamuDonaldem Trumpem Hašková nechce. Nový americký prezident podle ní ale bude tvrdý, stejně jako byl v kampani. V rozhovoru pro Blesk.cz mluví také o tom, že jí vůbec nevadí, že za sebou Trump nemá žádné zkušenosti ze státní správy.

Na první část rozhovoru s Eliškou Haškovou Coolidge se můžete podívat zde:

Video  Eliška Hašková Coolidge 1  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

„Vidím, že Donald Trump něco vybudoval, něco má za sebou. Umí vést, umí vyjednávat a nikomu nic nedluží a je připravený doopravdy sloužit státu,“ reagovala na to, čím ji nový prezident učaroval.

A chování? Hašková připouští, že v kampani chyby udělal. S novou funkcí to prý ale dožene. „Drobné věci v chování jsou věci, které si prezident přisvojí při té funkci prezidenta,“ věří Hašková.

Vše o inauguraci Donalda Trumpa čtěte ZDE >>

defakto ( 21. ledna 2017 11:00 )

... oni přímo nabádají lidi , aby se našel mezi nimi nějaký šílenec a Trumpa zastřelil , to by jim bodlo !

gabreta ( 20. ledna 2017 18:26 )

A ten předchozí, uměl on vůbec číst???

bum-bec-bum ( 20. ledna 2017 16:42 )

No tak ji omerdej ty a konečně dá klid. Když tady nejseš lozí za mnou jak kačátko na provázku.

bum-bec-bum ( 20. ledna 2017 16:40 )

Boééé ty jseš závistivá.

mirkazam ( 20. ledna 2017 16:34 )

sores..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa