Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sobotka jde do boje s Babišem: Na volby si najal tým Baracka Obamy

Autor: jer - 
18. ledna 2017
18:49

V Americe se v uplynulých měsících uskutečnily prezidentské volby, které vyhrál realitní magnát Donald Trump. Jeho oponentce Hillary Clintonové radila s předvolební kampaní agentura STG. A právě s tou začala v souvislosti s nadcházejícími volbami spolupracovat ČSSD. Informoval web E15.cz

Firma STG v minulosti pomohla ke zvolení bývalému prezidentovi USA Baracku Obamovi. Demokratické kandidátce při volbách 2016 ale ani rady agentury ke zvolení nestačily. Teď na poradenství firmy STG sází před parlamentními volbami ČSSD. „Můžeme najisto říci, že obě strany mají velký zájem o spolupráci. V následujících týdnech si řekneme, jak konkrétně by měla vypadat,“ řekla pro E15 partnerka STG Julianna Smoot, spoluzakladatelka STG a finanční ředitelka prvního Obamova vítězného tažení.

ČSSD po zahraniční pomoci sahá poprvé od parlamentních voleb v roce 2006, kdy vedl stranu Jiří Paroubek. Straně pomáhala společnost Penn, Schoen & Berland. Klíčový člověk této agentury nyní radí Andreji Babišovi.

STG nechce upřesnit, jak by měla kampaň vypadat nebo další detaily spolupráce. Poradci ale přiznávají, že s volbami ve střední a východní Evropě nemají mnoho zkušeností. „Spolupracujeme ale s řadou konzultačních společností ve Spojených státech, které mají zkušenosti z Rumunska nebo Maďarska,“ uvedl Dan Kannine, viceprezident firmy pro veřejné kampaně. Dodal, že k prvnímu kontaktu s ČSSD došlo před Vánocemi po amerických prezidentských volbách.

Jak firma STG vnímá osobu Andreje Babiše? A co bude klíčovými body programu ČSSD? Čtěte více na E15.cz

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Deneček ( 19. ledna 2017 00:30 )

V Bohnicích se letos volit nebude,tak máš smůlu.

ronyrony ( 18. ledna 2017 22:13 )

Barák jde do pdrele a sním tam skončej všichni tihhlenoshledi

agfor ( 18. ledna 2017 21:53 )

A platí to zadlužená ČSSD ze svého, nebo to zase zaplatíme my ?

jiri novotny ( 18. ledna 2017 21:52 )

A z čeho to bude platit ? Z peněz, které "ušetřil" na Altnerovi ?

yarda1947 ( 18. ledna 2017 21:42 )

Tak to se na to těším. Očekávám stejný průšvih jako výsledek Fišera při volbě prezidenta. Vladimír Iljič z Washingtonu DC. To by chtělo detailně zadokumentovat !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa